A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

És akkor Matolcsy nem szólt Lázárnak, hogy 2050-re utolérjük Ausztriát

via HVG

2018. március 11. 10:55 | 0 hozzászólás

Rezsit csökkent és Erzsébet-utalványt osztogat a kormány; Matolcsy György szerint 2050-re tartunk majd ott, ahol az osztrákok; visszahozták Budapestre a magyar aranytartalékot.

Tombol a kampány: a kormány rezsicsökkentés címen kioszt 12 ezer forintot a háztartások jelentős részének, a nyugdíjasok pedig újabb 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. A hivatalos indoklás szerint ennek semmi köze nincs a választáshoz, az Erzsébet-utalványokat a húsvét, a rezsipénzt pedig a rendkívül hideg, sokáig elhúzódó tél miatt osztják – igaz, valódi tél alig másfél hétig volt. Az is kiderült: a postásoknak utasításba adták, hogy még a választás előtt ki kell vinni minden utalványt. Az Erzsébet-utalványok kiosztására 29,4 milliárd forintot, a rezsicsökkentésre pedig csaknem 50 milliárdot szán a kormány.

Orbán Viktor egykori energia-szakembere szerint a rezsicsökkentés csak egy átverés. Holoda Attila úgy számolt: egy átlagos család nagyjából évi 83 ezer forintot veszít azon, hogy a kormány a nemzetközi energiabeszerzési árak által indokoltnál drágábban adja a lakosságnak a földgázt, az áramot, illetve a távhőt, most pedig ebből 12 ezret visszaadnak. Azt pedig részletes elemzésben mutattuk be, mit adott a magyar energetikának Orbán Viktor, és mit kapott attól két kormányzati ciklus alatt.

Tovább...


A cikk eredetije: És akkor Matolcsy nem szólt Lázárnak, hogy 2050-re utolérjük Ausztriát


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges