A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

És akkor, ha az EU-n múlik, Orbán nem kap újabb stadiont a kertje végébe

via HVG

2018. május 6. 11:36 | 0 hozzászólás

Megtörtént a legrosszabb, amire a magyar kormány számíthatott: az Európai Bizottság a jogállamiság kötné az uniós pénzek lehívását.

Megtörtént a legrosszabb, amire a magyar kormány számíthatott: az Európai Bizottság a jogállamiság kötné az uniós pénzek lehívását. Jean-Claude Juncker úgy mutatta be a 2020 utáni költségvetés tervezetét: minden ország visszaéléseitől megvédenék a pénzeket. Ha nem látják megfelelőnek az uniós pénzek elosztásáért felelős hatóságok működését, a nyomozók és az ügyészség munkáját, a csalások megelőzését és büntetését, a bíróságot függetlenségét, akkor korlátozhatják, vagy akár le is állíthatják az uniós pénzek folyósítását. Az Európai Parlamentben Guy Verhofstadt ennél egy kicsit tömörebben fogalmazott: „az európai pénzt arra kell szerintem használni, hogy segítsen felemelni az országok gazdaságát és polgárainkat, nem pedig arra, hogy Orbán úr családtagjai kapják meg, vagy hogy egy futballstadiont építsenek belőle a választókörzetében”.

Ráadásul a kohéziós alapok elosztásánál is új szabályokat vezetnének be, figyelembe vennék például, hogy hogyan áll az adott helyen a fiatalok munkanélkülisége, mennyit tesz az ország a klímaváltozás ellen, és mennyit költ a bevándorlók befogadására és integrálására.

Tovább...


A cikk eredetije: És akkor, ha az EU-n múlik, Orbán nem kap újabb stadiont a kertje végébe


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges