Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Erre lehet pályázni az MSZP jótékonysági alapjánál

via Népszava Online

2018. október 8. 11:51 | 1 hozzászólás

Ez a képviselői fizetésemelésből létrehozott alap. Az MSZP parlamenti politikusai - a nyáron hozott elnökségi döntésnek megfelelően - ebbe az alapba fizetik a megemelt képviselői fizetés növekményét. Pályázni a 2018. 11. 5. és 12. 18. között megvalósuló karácsonyi karitatív akciókra.

12 millió forintos keretösszegre írt ki pályázatot a 29. születésnapját ünneplő Magyar Szocialista Párt nyáron létrehozott Szolidaritási Alapja. (Emlékeztetőül: a Fidesz áterőszakolt egy javaslatot az Országgyűlésen, aminek eredményeképpen 200 ezer forinttal hasasodott a képviselők fizetése. Amikor az ellenzéki pártok megpróbálták elgáncsolni a tervezetet, a hatalom egy olyan kezdeményezéssel állt elő, amelyik kivéreztette volna a nem kormánypárti szervezeteket. Így a Tisztelt Ház ugyan rábólintott a honatyák járandóságának megemelésére, ám az ellenzék úgy döntött: a képviselőknek járó pluszpénzt jótékony célra fordítja.) 
 
Így az MSZP parlamenti politikusai - a nyáron hozott elnökségi döntésnek megfelelően - ebbe az alapba fizetik a megemelt képviselői fizetés növekményét. Pályázni a 2018. november 5. és december 18. között megvalósuló karácsonyi karitatív akciókra (adománygyűjtés, ételosztás, és így tovább) és őszi rendezvények szervezésére lehet. Hivatalosan az MSZP területi szövetségei, tagozatai és platformjai nyújthatják be elképzeléseiket - de ez nem jelent kizárólagosságot, ugyanis bármelyik civil szervezet igényét becsatornázhatják. (A pályázatok beérkezésének határideje 2018. október 24. Az MSZP a következő pályázatát várhatóan 2019. első félévében írja ki.)
 

A cikk eredetije: Erre lehet pályázni az MSZP jótékonysági alapjánál


Hozzászólások

Ferdinánd Béla képe

Ferdinánd Béla
6 hónapja

Gratulálok a képviselőknek!