A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Érdekes kijelentést tett Orbán - ilyen kormányzás kell idehaza

via Napi hu.

2014. szeptember 28. 10:00 | 3 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök szerint kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére.

A kormányfő szombaton Budapesten, a KDNP ünnepi választmányi ülésén úgy fogalmazott, megtört a liberális értékrend kulturális missziója a nagyvilágban. Szavai szerint a politikai korrektség, amely a régi politikai világot meghatározta, valójában egy olyan "taburendszer, amely megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől".

Megjegyezte, a kereszténydemokrácia nagyjainak, Konrad Adenauernek vagy Robert Schumannak a gondolatai ma nem minősülnének politikailag korrektnek. "Ezért nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket" - mondta Orbán Viktor, aki szerint - ismételte meg már korábban kifejtett véleményét - egy demokrácia nem szükségképpen liberális, és attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia.

"Egy közösségnek más céljai is lehetnek, mint elvont elvek, absztrakt okoskodások érvényre juttatása", így például saját fennmaradásának biztosítása, saját igazságainak védelme - fogalmazott. Jelezte ugyanakkor, hogy ez a politika, amit a magyar kormány is folytat, súlyosan sérti "a politikai korrektség taburendszerére épülő csoportok érdekeit". E csoportok szerint - folytatta a miniszterelnök - ha valaki nem fogadja el a liberális eszmerendszert, az valójában a diktatúra híve, akit azonnal együtt emlegetnek Kínával, Oroszországgal vagy éppen Szingapúrral. Magyarország azonban a Nyugat elválaszthatatlan része - nyomatékosította.

Gondolatmenetét Magyarországra kivetítve úgy fogalmazott: "egy liberális demokrácia nem lett volna képes arra, hogy nekimenjen a rezsiszámláknak, hogy segítő kezet nyújtson devizahitelesek százezreinek, hogy megadóztassa a multikat, a nagy energiaszolgáltatókat és a bankokat". Nem lett volna képes az önkormányzatok kimenekítésére az adósságcsapdából, hogy újratervezze az adórendszert, és arra sem, hogy célul tűzze a teljes foglalkoztatottságot - sorolta. Ezért kell kereszténydemokrata kormányzás Magyarországon - jelentette ki a miniszterelnök a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban a KDNP megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson.

A kormányfő azt is mondta, hogy az Európai Unió mindaddig "befejezetlen projekt marad", amíg a kontinens keresztény gyökereiről szóló passzus nem kerül a helyére. Kiemelte azt is, hogy manapság a kereszténység a legüldözöttebb a vallás.

Beszédében a KDNP-t a magyar közélet nagy, jelentős és befolyásos pártjának nevezte a miniszterelnök, aki "az ifjabb párt", a Fidesz elnökeként köszöntötte "az idők próbáját kiálló" szövetségesüket és szövetségüket.

"Mi egy kereszténydemokrata alapokon álló, néppárti kormány vagyunk, kereszténydemokrata szellemiségben kormányzunk minden magyar ember érdekében" - zárta szavait a választmányi ülésen Orbán Viktor.


A cikk eredetije: Érdekes kijelentést tett Orbán - ilyen kormányzás kell idehaza


Hozzászólások

Semjén Zsolt miniszterelnök, Orbán Viktor állam -elnök. Szép új jövő, majd a bilibe lóg a kezed !

adamik_ képe

adamik_
4 éve

Mielőtt beleméjednénk a liberális demokrácia boncolgatásába , előtte még azért tisztázni kellene ki mit ért liberalizmus alatt.

A liberalizmus kezdetben a személy szabadságát jelentette. Szabad vélemény , szabad vallásgyakorlás , a szólás szabadsága ,. szabad költözködés , a tulajdon szabadsága , a kereskedelem szabadsága , a vállalkozás szabadsága , az információ szabadsága , társulások és önszerveződése szabadsága , a szexuális szabadság  . . . und so weiter.

A fejlődés nem áll meg , a mai vadliberálisok beleértik már a közpénz lopás/herdálás szabadságát , a korrupció szabadságát , a csődbűntett szabadságát , a bomlasztás/demoralizálás szabadságát , a deviancia szabadságát , a bűnözés szabadságát , a hazudozás/ferdítés/csúszratás/dezinformáció szabadságát , a népbutítás szabadságát . . . és egyéb ehhez hasonló vadliberális csemegéket.

A klasszikus liberális demokráciát csak támogatni tudom.

A vadliberalizmus SEMMIFÉLE megnyilvánulását sem tudom elfogadni.

A mai vadliberálisok is érzik , hogy a jogkövető és/vagy gondolkodó lakosság  körében nem túl népszerűek, ezért megpróbálják összemosni magukat a klasszikus liberálisokkal. Ez eddig elég jól sikerült. A két féle liberalizmus összemosásának eredményeképp a magyar lakosság nagy többsége számára a "liberális" szitokszóvá vált. A "liberális" szó jelentése a mai beszélt magyar nyelvben : hazug , tolvaj , hazaáruló , kollaboráns , bűnpártoló , deviáns , társadalom és közösségellenes , demoralizáló . . . stb.

Ezért írtam az elején , hogy tisztázni kell , ki mit ért a "liberális" szó alatt. Ha sikerül megnevezésében is szétválasztani a klasszikus liberalizmust a mai vadliberalizmustól egycsapásra megszűnik minden ebből fakadó félreértés.

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Kereszténydemokratának, nem volna  szabad  az  embereket nyomorba küldeni...