A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Eperjes a Jordán-vitában: Abba kéne hagyni ezt a demokráciásdit

via Nyugat.hu

2017. március 14. 11:40 | 0 hozzászólás

Politikai kérdésnek kell lennie a színházigazgató kinevezése – hangzott el Jordán és Eperjes tévévitájában. Mindez a szombathelyi színház igazgatói kinevezése körül zajlik.

Eperjes ott kezdte, hogy Dér Andrást megfélemlítették, ezért vonta vissza a pályázatát. Egyébként pedig azért nem szólalt meg eddig az ügyben, mert két fia színházban játszik és nem akar bajt.

Jordán Dér pályázatával kapcsolatban elmondta, hogy abban szerepelt olyan is, hogy közös darabot adnának elő, a WSSZ színészei a K2 társulattal, akik egyébként a pályázati anyagból értesültek erről, nem kicsit felháborodva.

Jordán most is elmondta, hogy a szakmai bizottság törvényt sértett akkor, amikor nem a pályázattal voltak elfoglalva, hanem közigazgatási kérdéssel bajlódtak.

Eperjes Szombathely felé tudta meg, hogy milyen visszásság miatt lépett vissza Dér.

A színész arra nem válaszolt, hogy politikai oldalról megmondták-e, hogy kinek kell lennie a szombathelyi színház igazgatójának.

Eperjes számon kérte Jordánt, hogy mikor hívott össze társulati ülést, hogy a színészek támogassák őt. Jordán ezt visszautasította, a színészek maguk döntöttek úgy, hogy kiállnak igazgatójuk mellett.

Eperjes befejezné ezt az egész bizottságosdit és véleménye szerint sokkal egyszerűbb volna, ha a színházigazgató személyét az adott város vezetése jelölné ki. Példaként Jordán Nemzeti Színházas kinevezését majd leváltását hozta fel.

Jordán ezt visszautasította, mivel nem is adott be új pályázatot akkor. Hiszen Szombathelyen akart színházat alapítani.

Eperjes műsorvezetői kérdésre ismét megerősítette, hogy be kéne fejezni ezt a demokráciásdit, legalábbis a színház igazgató választás kapcsán mindenképp. Városvezetésnek, országvezetésnek kell ezt intéznie. Vidéken a városvezetőknek kell gondoskodni arról, hogy milyen színház van. Ennek poltikai kérdésnek kell lennie.

Eperjesnek egyébként nem kínos, hogy szakemberként nem szakmai, hanem politikai kérdéshez adja a nevét.

Jordán azt mondta, hogy a Nemzeti Színház igazgatójaként rengeteg pofont kapott a közélettől. Dér az első pofon elől elhajolt.

Március 27-én írják ki az új pályázatot. Jordán biztos beadja újra a pályázatát. Eperjes nagyon lebegtette, hogy ő is pályázni fog igazgatónak, minden esetre az biztos, hogy nem lesz a szakmai bizottságban.

Eperjes egyébként továbbra is szeret mindenkit. Jordánt annak ellenére, hogy azt mondta elvette az eszét a politika. De szereti Gáti Oszkárt és Trokán Pétert is, aki egyébként Eperjest a jó édes anyjába küldte el.

Eperjes egy megszentelt Szent Tamás éremet ajándékozott Jordánnak. Hátha jót tesz ezzel.

Jordán rákérdezett, hogy akkor most tényleg pályázik Eperjes, aki erre megint csak lebegtetett. Jordán annyit mondott, hogy aztán nehogy az legyen, hogy Eperjes pályázik, aztán kiszivárogtatja a saját pályázatát.

Tovább...


A cikk eredetije: Eperjes a Jordán-vitában: Abba kéne hagyni ezt a demokráciásdit


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges