A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ennyi pénzt spórolhatnak a cégek egy dolgozón

via Népszava.hu

2018. július 11. 12:05 | 0 hozzászólás

Meg kell várni az év végi adatokat? Minek? Tologatás-szaga van a dolognak!

Munkavállalónként nagyjából 30-35 ezer forintról folyik az alkudozás. Az előre hozott csökkentéshez szükség lenne a bérmegállapodás módosítására és az év utolsó hónapjaiban megjelenő adatokra.


Megállapodhat a kormány az adócsomag elfogadását követően is a munkaadói és a munkavállalói oldallal folytatott őszi tárgyalásokon a szociális hozzájárulási adó (szocho) jelenleg jövő júliustól tervezett, két százalékpontos mérséklésének korábbi, ja­nuári életbelépéséről – értesült a kormányközeli Magyar Idők.

A lap azt írja, az Országgyűlés előtt lévő 2019-es adócsomag tartalmazza a 2016-ban megkötött bérmegállapodásban foglaltak szerinti járulékcsökkentést, ám az nem januártól, hanem júliustól lépne életbe. Ennek oka a bérmegállapodásban foglalt módszertan, mely szerint akkor csökkenhet tovább a munkaadói teher, ha 2018. első negyedévéhez képest 2019. első negyedévének végére 6 százalékkal nő a reálkereset. Ekkor mérséklődhet – az adatok megjelenésének időpontjától függően – a következő negyedévtől a munkaadói teher.
A bruttó átlagkereset alapján egyébként munkavállalónként nagyjából 30-35 ezer forintról folyik az alkudozás, ez az összeg a munkáltatóknál marad.

Tovább...


A cikk eredetije: Ennyi pénzt spórolhatnak a cégek egy dolgozón


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges