A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Ennyi hitelt vesznek fel iskolakezdésre a magyar családok

via Pénzcentrum

2014. augusztus 24. 09:07 | 1 hozzászólás

Hiába osztanak-szoroznak a magyar családok a szeptember közeledtével, sokaknak nehezen jön ki a matek, amikor a gyerekek beiskolázára kerül a sor. A bankok tapasztalatai szerint ugyanis ebben az időszakban jelentősen megugrik a szabad felhasználású fogyasztási hitelek igénylése. Tanszerek, ruházat vagy laptop: akár több százezer forintos adósságba is verhetik magukat a szülők, hosszú évekig fizetve a hitelt.

A nyár végi, kora őszi időszak az egyik legerősebbnek számít, ilyenkor a hitelfelvételi szándék megnövekszik az év többi részéhez képest. Ennek oka lehet a nyári üdülés, a gyerekek táboroztatása miatti kiköltekezést követő, anyagilag újabb megterhelést jelentő iskolakezdési, továbbtanulási időszak - mondta el az OTP Bank a Pénzcentrum.hu kérdésére.

Mivel a személyi kölcsön nem célhoz kötött, az igényléskor az ügyfeleknek nem szükséges nyilatkozniuk arról, mire veszik fel a kölcsönt. Az OTP kutatásaiból azonban egyértelműen kiderül, hogy az iskolakezdési kiadások finanszírozását szolgáló hitelfelvétel kiemelt pozíciót foglal el a leggyakoribb hitelcélok között.

Nem véletlen, hiszen az iskolakezdés egyre nagyobb terheket ró a szülőkre. A tanszerek mellett gondolni kell a ruházatra, sőt, egyre gyakrabban merül fel az informatikai eszközök (laptop, tablet) igénye is.

Egy felmérés szerint egy gyermek beiskolázása átlagosan 41 ezer forinttal terheli meg augusztusban a családi kasszát.

Nincs min csodálkozni tehát, hogy ebben az időszakban, sőt, már július végén megugrik a kisösszegű fogyasztási hitelek, személyi kölcsönök iránti kereslet - mondta el az FHB Bank a Pénzcentrum.hu kérdésére.

Az ilyenkor megnövekvő érdeklődést számos pénzintézet megerősítette lapunknak: így a Raiffeisen és az Erste  is úgy nyilatkozott, hogy július-augusztus környékén számottevően növekszik a hitelt felvevők aránya. Sőt, a Tesco tájékoztatása szerint ilyenkor 30 százalékkal nő a tanulást segítő számítástechnikai eszközök (laptop, számítógép) kereslete is.

Tovább....


A cikk eredetije: Ennyi hitelt vesznek fel iskolakezdésre a magyar családok


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
4 éve

Szomorú, hogy  évről évre, egyre  többen  hitelből tudják biztosítani a beiskolázáshoz szükséges dolgokat. Van aki ezt  sem tudja megoldani.