A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elvették az állami támogatást a német neonáciktól

via HVG

2017. június 23. 10:43 | 1 hozzászólás

Németországban a szövetségi parlament csütörtökön az alaptörvény módosításával megvonta az állami támogatást a széles körben neonáciként számon tartott Német Nemzeti-demokrata Párttól (NPD).

A kormányoldal – a jobbközép CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokrata párt (SPD) – frakcióinak kezdeményezésére 86 százalékos többséggel elfogadott módosítás szerint ki kell zárni az állami pártfinanszírozásból mindazon politikai szervezeteket, amelyekről az alkotmánybíróság megállapítja, hogy tevékenységük a demokratikus berendezkedés gyengítésére vagy felszámolására irányul.

A módosítás révén a pénzügyi gondokkal küszködő NPD elesik fő bevételi forrásától, a nagyjából évi 1,4 millió eurós (430 millió forint) állami támogatástól.

Tovább...


A cikk eredetije: Elvették az állami támogatást a német neonáciktól


Hozzászólások


adam-ik
1 éve

Ismerős módszer. Akivel nem értünk egyet az megcimkézzük , kinevezzük közellenségnek , üldözzük  . . .  -> internáljuk  . . -> a végén elhamvasztjuk. Németországban már egyszer volt ilyen. Úgy látszik nem tudnak megszabadulni az ilyen genetikailag kódolt mély beidegződésektől.