A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elvékonyodott a jég a Fidesz-frakció alatt - "átültek" a támogatói

via Népszava Online

2013. november 14. 10:38 | 2 hozzászólás

A független polgárok képviselő és a kormánypárti városatya sem ért egyet számos döntésével a nagyatádi kormányzó frakciónak.

Elolvadt a kormánypártok többsége a nagyatádi Fidesz-frakcióban, írja a sonline.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.) Egy független képviselő, aki eddig együttműködött a képviselőcsoporttal, a továbbiakban az önállóságát kívánja hangsúlyozni. Vele együtt egy fideszes is átült az asztal másik oldalára, bár a frakcióból nem lépett ki.

A törésvonal nem előzmény nélküli a kisvárosban, két éve az országos választmány feloszlatta az alapszervezetet, ami pert nyert az eljárás miatt. Az ügy akkor is egy választás előtti évben, 2009-ben robbant.

Orbán Csaba (Fidesz-KDNP), a polgári erők „szóvivője” kifejtette, nem lát kibékíthetetlen ellentétet soraikban, a nézeteltérések ellenére gond nélkül összeboronálható az egység. Czimbalek József (Fidesz-KDNP) frakciótag kérdésünkre elmondta: átült az asztal másik oldalára, mert nem értett egyet közelmúltban hozott döntésekkel.

Egyik képviselő sem kívánt konkrét témákat említeni, amelyekben élesen eltértek a vélemények. A sonline ugyanakkor úgy tudja, a legutóbbiak közül a művelődési ház igazgatójának a kinevezése ezek közé tartozott. Akkor az előterjesztő polgármester számára is kellemetlenül-váratlanul elutasították az egyeztetett jelöltet. Külön érdekesség, hogy akkor az ülés előtti napon Várhegyi Attila volt Fidesz-pártigazgató állami megrendeléssel gazdagon ellátott Prestige Media nevű cégének egyik hírportálja kavarta a vihart, ami forrásaink szerint már a pártvezetés elégedetlenségét jelzi a nagyatádi képviselettel szemben.
 


A cikk eredetije: Elvékonyodott a jég a Fidesz-frakció alatt - "átültek" a támogatói


Hozzászólások

Treszkes képe

Treszkes
5 éve

Talán mások is követik a példáját

oregnene képe

oregnene
5 éve

Ha nem is sokan, de szerenécsére már a Fidesz közelében is belátják, hogy vállalhatatlan amit a Fidesz csinál