A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Eltűnnek a rendőrjárőrök az utcákról, ha megszűnik a fizetett túlóra

via Zoom.hu

2018. július 21. 12:49 | 0 hozzászólás

"...parancsot kaptak a kapitányságok, hogy csökkentsék a túlórák számát, mert nincs pénz a kifizetésekre. Ha a túlóráztatás mégis elkerülhetetlen, a többletszolgálatot a jövőben szabadnappal kell kifizetni."

A rendőrség már most sem képes túlóráztatás nélkül ellátni a feladatait. A fizetett túlórák eltörlése a rendőrök bérét és a számát is jelentősen csökkentheti.

Leszerelési hullámot indíthat az egyenruhások körében a túlórapénzek tervezett megszüntetése a rendőrségen – írja a b1.blog.hu a neki nyilatkozó névtelenséget kérő rendőrökre hivatkozva. A blog forrásai szerint nemrég parancsot kaptak a kapitányságok, hogy csökkentsék a túlórák számát, mert nincs pénz a kifizetésekre. Ha a túlóráztatás mégis elkerülhetetlen, a többletszolgálatot a jövőben szabadnappal kell kifizetni.

A blog névtelen forrásai azért vizionálnak emiatt tömeges leszerelést, mert a rendőrség sok helyen már ma sem képes túlóráztatás nélkül ellátni még az alapfeladatait sem. Túlórát kell elrendelni például számos kapitányságnál már ahhoz is, hogy a területen ne csak egy, hanem két járőrpár teljesítsen szolgálatot egy időben.

A fizetett túlórák eltörlése így egyszerre csökkentheti januártól a rendőrök jövedelmét és növeli a munkaterhüket.
A b1.blog.hu-nak nyilatkozó rendőrök szerint vannak olyan járőrök, akik évente 750-1200 óra közti túlórát teljesítenek. Az ORFK korábbi hivatalos közlése szerint 2017-ben átlagosan 120 órát túlóráztak a rendőrök. Hat év összesítésében évente hatmillió órát. (A törvény szerint a rendőrségnél is 40 órás a munkahét, amit maximum 48 órára lehet növelni a készenléti szolgálattal.)

Tovább...


A cikk eredetije: Eltűnnek a rendőrjárőrök az utcákról, ha megszűnik a fizetett túlóra


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges