A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elkezdődött: tüntetés a Parlament előtt Horváth mellett

via ATV

2013. december 28. 16:52 | 1 hozzászólás

Az adóhivatal elé szervezett tüntetést a Hallgatói Hálózat (HaHa), amelyet egy sor civil szervezet is támogatott. A 3 órakor kezdődött megmozduláson többek között Horváth András, az áfacsalási botrányt kirobbantó adóellenőr is beszédet mond.

Elkezdődött az áfacsalási botrány miatt szervezett tüntetés. Az ATV helyszíni tudósítója szerint a Hallgatói Hálózat által szervezett rendezvényen eddig 2-3000-en gyűltek össze. A tüntetők a Széchenyi utcából az Alkotmány utcába vonulnak, ahol meghallgatják Horváth András, egykori adóellenőrt.

Tudósítónk szerint komoly indulatokat váltott ki, amikor megjelent egy kisebb csoport, akik árpádsávos zászlókkal érkeztek. Végül a pár emberből álló csoportot rendőrök kísérték arrébb, miután a tüntetés szervezői megkérték őket, hogy avatkozzanak közbe. A vita végül kompromisszummal zárult: árpádsávos zászlóval is maradhattak a tömegben, de a lobogót össze kellett csavarniuk.

Elindultak

A tömeg a „nem hagyjuk, nem hagyjuk” és az "országosan megy a rablás, veled vagyunk Horváth András!" szlogent skandálva vonult a Belügyminisztérium elé. Sokan táblákkal, zászlókkal és a Horváth miatt elhíresült zöld dossziékkal mentek a minisztériumhoz, ahol "Jó napot kívántak". Jelenleg a parlamenthez tartanak. Egyelőre békés a rendezvény.

A Fidesz szerint színjáték zajlik

Az adócsalási váddal kapcsolatban szombatra szervezett tüntetésre reagálva Zsigó Róbert a Fidesz szóvivője azt mondta: az úgynevezett NAV-os ügy a legjobb helyen van, hiszen a rendőrség, az ügyészség vizsgálja, és ha kiderül, hogy valóban valami "disznóság" történt, akkor van létjogosultsága annak, hogy politikai vizsgálat is legyen. Hozzátette: úgy tűnik, a baloldal és a Jobbik is "színjátékot játszott" ebben az ügyben, hiszen vizsgálóbizottságot követeltek, és amikor a bizottság felállításáról döntöttek, nem szavazták azt meg. Hozzátette: a Fidesz szerint az adócsalóknak a börtönben, rács mögött van a helyük.

atv.hu


A cikk eredetije: Elkezdődött: tüntetés a Parlament előtt Horváth mellett


Hozzászólások

faluvegi képe

faluvegi
4 éve

"Zsigo Robert a fidesz szovivoje azt mondta: az ugynevezett NAV-os ugy a legjobb helyen van, hiszen a rendorseg, az ugyeszseg vizsgalja"

A NAV-os ugy valoban a legjobb helyen van a fidesz szempontjabol. A rendorseg es az ugyeszseg az a ket szerveset, ahol a fidesz disznosagait elfektetik es ott addig "altatjak", amig feledesbe nem merul.

A kozvelemenynek kell ezt napirenden tartani. Orulok, hogy a HaHa is bekapcsolodott a dologba. Ezek a fiatalok nem egy part szemuvegen keresztul nezik az esemenyeket, hanem.az orszag erdekeinek az alapjan.

Joggal tetelezheto fel, hogy ezek az elcsalt afak nem maradnak a vallalatoknal, hanem egy jelentos hanyaduk a kormanypart vezeto  politikusainak a zsebebe vandorol.

.