Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elképesztő fejlődésnek indult a magyar hadsereg: íme 10 vadi új csodakütyü

via Portfolio.hu

2018. augusztus 5. 14:29 | 1 hozzászólás

Miért fegyverkezünk?

Gőzerővel folyik a Magyar Honvédség fejlesztése, a Zrínyi 2026 program keretein belül egy csomó modern fegyvert, járművet és egyéb eszközt kapott és fog kapni a hadsereg. A fejlesztésben magyar cégek is részt vesznek majd, így vélhetően a program jótékony hatással lesz a hazai gazdaságra is, sőt, még a fegyvergyártás is újraindul Magyarországon. A program célja a katonaság fejlesztése mellett a NATO 2%-os GDP-arányos kiadáselvárásainak való megfelelés is. Bár a terv egyes részleteit még homály fedi és sikeressége még a jövő zenéje, megnéztünk 10 olyan modern eszközt, mellyel a Honvédséget a közelmúltban felszereltek vagy várhatóan fel fognak szerelni.

Cseh tervezésű kézifegyverek

Márciusban derült fény arra, hogy a HM Arzenál Zrt. szerződést kötött a cseh Ceská Zbrojovka fegyvergyárral arról, hogy hazánkban is gyártani fogják a legmodernebb cseh kézifegyvereket, a CZ BREN 2 gépkarabélyt, a Scorpion EVO 3-as géppisztolyt és a CZ P-09-es pisztolyt.

Hogy a magyar katonáknak mennyi jut majd ezekből, egyelőre még kérdéses, annyi viszont már biztos, hogy a különleges egységek kezében megjelent a CZ 805-ös gépkarabély és a Scorpion EVO 3-as géppisztoly, más korszerű nyugati fegyverek mellett. Utóbbit a rendőrség is rendszeresítette.

H145M helikopterek

Idén júniusban jelentette be a Honvédelmi Minisztérium, hogy 20 darab, H145M típusú helikoptert vásárol az Airbustól, összesen mintegy 100 milliárd forint értékben. A gépek 270 kilométer per órás sebességre képesek és 1600 kilogramnyi terhet tudnak felemelni, akár hatezer méter magasan is képesek lesznek repülni. Várhatóan 2019 második felében érkeznek majd meg a szolnoki helikopterbázisra.

Tovább...


A cikk eredetije: Elképesztő fejlődésnek indult a magyar hadsereg: íme 10 vadi új csodakütyü


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
8 hónapja

Valóban elképesztő, csak nem lesz kit védeni, mert az  egészség/úgy  meg  romokban.