A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Éljen Matolcsy! Havi 47 ezer forintból!

via Népszava Online

2012. február 4. 12:23 | 10 hozzászólás

Ismét bebizonyította Matolcsy György, hogy érzéketlen a szociális gondok iránt. A gazdasági tárca első embere ugyanis kijelentette, hogy havi 47 ezer forintból jól meg lehet ma Magyarországon élni. A miniszter ezzel a mondatával a szakemberek szerint a tájékozatlanságáról is tanúbizonyságot tett, miután elkerülte a figyelmét, hogy már tavaly csaknem 79 ezer forint volt az egy felnőtt megélhetéséhez szükséges létminimum

Újabb bizonyságát adta szociális érzéketlenségének Matolcsy György. A gazdasági tárca vezetője ugyanis az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának múlt csütörtöki meghallgatásán kijelentette: "higgyék el, (havi) 47 ezer forintból nagyon jól meg lehet ma Magyarországon élni. Megnyugtatóan, kiszámíthatóan."

Ez a kijelentés sokakban döbbenetet váltott ki. "A miniszter feltehetően soha nem volt abban a helyzetben, hogy akár egy hónapig is ennyi pénzből kelljen fizetnie valamennyi kiadását, különben nem állított volna ekkora képtelenséget "- fogalmaztak a lapunknak nyilatkozó szakértők. Szerintük akkor lenne hiteles a tárcavezető szájából ez az állítás, ha hajlandó lenne huzamosabb ideig havi 47 ezer forintból megélni a családjával, s ezzel bizonyítani szavai igazát. "Addig azonban, ameddig ezt nem teszi meg a miniszter, tanácsos lenne elnézést kérnie az arroganciájáért a szegény sorban élőktől "- tették hozzá a szakemberek...
 


A cikk eredetije: Éljen Matolcsy! Havi 47 ezer forintból!


Hozzászólások

sutike képe

sutike
6 éve

Bájvigyor, nagyon könnyű mosolyogni, mások nyomorán, amikor milliókkal duzzad havonta a bukszája, a nyomorult közép és alsó rétegnek 1 kg kenyérre valója nincs, SZÉGYELJE MAGÁT MATOLCSY ÉS
a 2/3 os kormány!

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Adjanak neki visszamenőleges hatállyal 47000 Ft-t úgy, hogy a meglévőt vegyék el. Megkérdezem majd, hogy érzi magát a bőrében?

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Ezt mondom én is. De bocsánatkérésre biztosan felszólították volna

Vazzemmaue képe

Vazzemmaue
6 éve

Gondoljatok bele, mi történik, ha ezt a marhaságot valamelyik balos politikus mondta volna! Másnap az egész jobboldal az utcára vonult volna.

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Annyira nagy divat náluk, hogy valaki valamiért kérjen bocsánatot. Hát ha valaki, akkor most Matolcsy bocsánatot kérhetne a sok 47 ezer, vagy 47 ezer alatti pénzből tengődőktől, hogy azt mondta, hogy szépen meg lehet belőle élni. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor neki miért szükséges az ennek az összegnek legalább hússzorosa havi fizetés?

Katkarozi képe

Katkarozi
6 éve

Hogy nem szakad rá a plafon! Vagy már rászakadt és attól ilyen nem normális? Vagy valamilyen drogot szed? Ez, az! Amikor azt mondta, hogy a fiatalok fantáziáját az egykulcsos adó izgalomba hozta és ezért több gyerek született (lehet, hogy nem pontosan idéztem, de a lényege ez volt), már akkor is gyanítható volt, hogy valami nem stimmel M. fejében! Még hogy meg lehet élni 47 ezer forintból! Tudja ez a pancser miniszter, hogy mennyibe kerül egy kiló kenyér, vagy egy liter tej? Tud egyáltalán számolni? Már az egész világ rajtunk röhög! Ami meg a legnagyobb baj, hogy nincs egyedül!

nyusziful képe

nyusziful
6 éve

Ezt a megállapítást azért mertem leírni,mert véleményem szerint csak az igazi varázslóknak sikerül,mint a mesében..Terülj asztalkám..

november képe

november
6 éve

Varázsló? Az mutat is valami elképesztőt, de ez csak a pénzt veszi ki az emberek zsebéből (rabló) bárgyú mosoly kíséretében, közben hülyeségeket makog.

nyusziful képe

nyusziful
6 éve

Ez az ember a pénzügy miniszter?Azt hiszem,hogy ő egy varázsló!

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

Nem néztem a vagyonnyilatkozatát - mint ahogy másét sem.... De az a gyanum, ő nem havonta, hanem tán naponta kereshet ennyit. Annyiból tényleg lehet élni!