A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elios - Írásbeli kérdéssel fordul Pintérhez az MSZP

via Népszava Online

2018. március 6. 14:52 | 0 hozzászólás

Szakács László (MSZP) azért fordult a Belügyminisztériumhoz, mert az felügyeli az önkormányzatokat, amelyek a közvilágítást korszerűsítették.

Szakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten, a Belügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez azt kérdezve tőle, tudott-e arról, hogy a pályázatok előkészítésében, végrehajtásában, ellenőrzésében résztvevő cégek között összefonódások, kereszttulajdonlás van. Emlékeztetett arra, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szervezett bűnözésről beszél a pályázatoknál. 

"Begyűrűzik-e a Belügyminisztériumba is a szervezett bűnözésnek ez a szála?" - kérdezte.

A 2015-ös komlói közvilágítás-korszerűsítés kapcsán azt firtatta, miért kellett az önkormányzatnak a minisztériumtól támogató nyilatkozatot kérnie a pályázat benyújtásához. Megjegyezte, ez a nyilatkozat előtte és utána sem volt feltétele a pályázatoknak.

Szakács László kitért arra, Komlón a helyi sajátosságok miatt nem tudott nyerni az Elios. Az egyik legjobb pályázatot nyújtotta be - folytatta - , de a helyi közbeszerzési pályázat kizárta, ezért ott "a B csapat", a U Light nyert, amelyről hétfőn derült ki: közös cége van az Elios Zrt.-vel Szlovákiában.

Tovább...


A cikk eredetije: Elios - Írásbeli kérdéssel fordul Pintérhez az MSZP


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges