A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elhagyja az országot Dopeman

via ATV

2014. március 26. 10:08 | 9 hozzászólás

"Az elért eredményeink ellenére nem vagyunk képesek a biztos megélhetésünket megoldani Magyarországon"- mondta Dopeman a Facebook-oldalára feltöltött üzenetében.

"Sajnos eljött az a pillanat, amikor szomorúan azt kell mondjuk, hogy el kell gondolkodjunk azon, hogy elhagyjuk az országot. Valószínűleg a választásokat sem tudjuk itt megvárni. Sajnos az utóbbi időben kialakult politikai, gazdasági helyzet arra kényszerített minket, hogy megpályázunk egy munkát egy hajón, ahová felvettek minket. El kell mennünk, mert azáltal, hogy felvállaltuk a politikai nézetünket, a gondolatiságunkat és a filozófiánkat, bezárul életünk munkája. Az elért eredményeink ellenére nem vagyunk képesek a biztos megélhetésünket megoldani Magyarországon" - meséli Dopeman azon a videón, amit tegnap tett ki a Facebook-oldalára.


A cikk eredetije: Elhagyja az országot Dopeman


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
4 éve

az első pontod ott hibázik, hogy az a gazdasági kényszer ami 2006-ban volt változást  írt elő--és nem engedett magasabb szociális kiadásokat.

az anem liberális igény volt, hanem gazdasági kényszer

a második pontod ott hibádzik, hogy nem kommunikációs baj volt, hanem kompromisszumot nem tűrő választási kényszer--és az meg nem történt meg aszempontból, hogy cselekedni csak egyféle módon lehet--az alternatívák közül választani kell

a harmadik pont rendben, de ebben a fidesz szerepét nem kell kicsinyíteni(népszavazások)

a 4. egyezik a második ponttal

az ötödik pont megegyezik az elsővel!

ez a dilemma 2011.októberéig így volt--aztán semmi meg nem oldódott azóta sem

Mégis azt mondom, hogy a kormányváltó pártok ma még nem döntöttek lényegi kérdésekben, de a leglényegesebbben ige:

több parti parlamentet akarnak ismét--fékekkel  és ellenőrző nyilvános rendszerekkel

demokráciát, hogy az el nem dőlt csatákat megvívhassák, hogy ne az üveggyöngyök(rezsiharc) okán döljön el Európa vagy Ázsiába tartás kérdése.

emberi méltóság okán

vagy kapitalizmus megdöntése/meghaladása okán kell-e a jobb életet elérni?

és kik egyetértésével?támogatásával?belátásával?

és hogyan?

 

 

"egy démonizáltat lát és egy démonizálót!"

Talán a baloldal nem démonizálja a Fideszt, azon belül is Orbán Viktort? Talán a Fidesz nem démonizálja a baloldalt, azon belül is Gyurcsány Ferencet? Talán a baloldal nem démonizálja a Jobbikot? F*szt nem! Akkor ez már három, bár én már régen voltam első osztályos.

 "2006-ban a fidesz sokkal többet igért, mint az akkor győztes mszp--és úgy győzött az mszp"

A 2006-os választási kampányt alapjaiban kúrta el a Fidesz. Rossz volt a kiindulási alap ("Rosszabbul élünk mint 4 éve"), mert az emberek egyáltalán nem érzékelték ezt, meg akkoriban a Fidesz kapta a botrányokat, nem a baloldal, plusz a tévévita is a baloldal felé döntötte mérleget. 

"ahol az akkori mszp a demokrata volta okán nem igazán tudott kibontakozni  a mindent megkérdőjelező és mindent ellenző  és semmi 2/3-os törvényt meg nem szavazó fidesz ellenében"

Fenéket. Nem azért nem tudott kibontakozni, mert olyan fenemód demokrata lett volna (tudniillik a demokrata pártok is keresztül tudnak verni olyan törvényeket, amilyeneket akarnak), hanem elsősorban azért, mert:

1, Túl nagy volt az ellentét a koalíciós partnerek között, az SZDSZ ment a feje után, Gyurcsánynak meg fontosabb volt a liberálisoknak a valagába mélyen benyalni, mintsem hogy a választói és az MSZP által elvárt utat követte volna. Így fordult elő, hogy a farok csóválta a kutyát.

2. Gyenge/rossz volt a kommunikáció a kormány és a kormánypártok között (mindenekelőtt az MSZP-vel).

3. Nagyon rosszul kommunikálták a programokat a lakosság felé, számos hibát vétettek, s a Fidesz lecsapta a magas labdákat. (Kb. ennyi volt a Fidesz fene nagy kommunikációs teljesítménye)

4. A kormány nem egyszer a saját pártját sem tudta meggyőzni a program egyes pontjainak fontosságáról, sokszor felhígítva kerültek a Parlament elé a törvényjavaslatok, amik már eleve kompromisszumok során mentek keresztül, s a végeredmény már vállalhatatlan volt.

5. Eleve terhes gazdasági állapot, amit korábban nem kommunikáltak a választók irányába, majd jött a világválság.

 "azt viszont soha senki nem mondta, hogy cezurásan egyszerre jobb lesz!"

Határozottan vagy csak burkoltan, de mindegyik kormányra került párt és annak holdudvara sugallta a választások előtt. Lassan írom, hogy mindenki megértse: M-I-N-D-E-N P-Á-R-T!

"de a demagógia meg a kreatív retorika hatalmas erő! és az a kormányváltást akaró pártszövetség egyetlen tagjának sem volt erőssége"

Jézusom, miről maradtam le? Mikor lépett ki Gyurcsány és az MSZP az Összefogásból??? És még én hittem magamat naprakésznek... Fenébe, no ezt gyorsan megguglizom, mert nagyon érdekel... 

-.-"

lilla- képe

lilla-
4 éve

egy démonizáltat lát és egy démonizálót!

a másik csoportokat (akik akár potenciális leváltók lehetnének) nem démonizálja a démonizáló SEHOL

2006-ban a fidesz sokkal többet igért, mint az akkor győztes mszp--és úgy győzött az mszp

aztán jött a fidesz 4 ellenzéki éve--ahol az akkori mszp a demokrata volta okán nem igazán tudott kibontakozni  a mindent megkérdőjelező és mindent ellenző  és semmi 2/3-os törvényt meg nem szavazó fidesz ellenében

Ez aztán a fideszt helyzetbe is hozta, mert nem a demokrataság domborodott ki, hanem a tehetetlenség érzete---

azt viszont soha senki nem mondta, hogy cezurásan egyszerre jobb lesz! Azt csak az mondta, aki valamiért szidott valakit!

Gyurcsány épp azért bukott/buktatódott meg, mert azt mondta, hogy bizony tenni kell és munka kell és átalakulás kell

nem kapott megértést

most Te azt mondod és azt fogadod el---

"Az miért lenne jobb, ha Orbánék azt mondanák most, mint a rendszerváltás utáni kormányok mindegyike? Hogy már csak 1-2 évet kell kibírni, és aztán eljön az a marha nagy jólét,"

amit anno elutasítottál.

de a demagógia meg a kreatív retorika hatalmas erő!

és az a kormányváltást akaró pártszövetség egyetlen tagjának sem volt erőssége

Nos, elkezdhetünk arról beszélgetni, hogy mit jelent az élhetőség. Mert az ugyan tény, hogy drága és hőn szeretett kormányunk sokat tett azért, hogy élhetetlenebb legyen az ország. Ugyanakkor azt is fontos leszögezni, hogy előtte sem volt egy menyország.

"A lemondással szemben pedig lát egy démonizált csoportot--és lát egy démonizálót, aki egyre gátlástalanabb--és érzi, hogy nincs igazodási pontja."

Csak egyet? Szerintem minimum három démonizált csoport van ma Magyarországon, és bitang sok démonizáló. 

"bizony ez az Orbán rendszerének hibája---mert nem ad semmi bíztatót."

Az miért lenne jobb, ha Orbánék azt mondanák most, mint a rendszerváltás utáni kormányok mindegyike? Hogy már csak 1-2 évet kell kibírni, és aztán eljön az a marha nagy jólét, amiről mindenki álmodozott a rendszerváltáskor? Hogy Mucsaröcsöge-Alsó Fő utcáját is átkeresztelik majd Mariahilferstrasséra, hogy mindenki Hawaii-ra meg Thaiföldre jár nyaralni, hogy a Zarában vásárolni olyan lesz, mint ma a kínaiban, meg a többi klisé: kolbászból font kerítés, ingyen sör, örök élet és végtelen lőszer. Ja nem, bocs, az egy másik cég, arra ott van az iddqd. Tudom, a remény hal meg utoljára (mert mindenki a pontyal kezdi), de akkor is, az mivel lenne jobb? Ha meg közben semmi sem változik, ha csak tőled várják, hogy szorítsad a nadrágszíjjadat, de nekik marad a habzsi-dőzsi?!

lilla- képe

lilla-
4 éve

sokkal könnyebb volt élhetetlenné tenni, mint újra élhetővé tenni lesz!

Bizony, ha nem  fogy el a levegő, akkor az ember elkezd küzdeni--dumálni ordibálni erejét fitogtatni azt hinni, hogy él.

Most pedig retteg, hogy másnap reggel lesz-e még miért felkelnie--ezért meg sem szólal vagy megy a CÖfös békemenettel igazodás gyanánt.

Ettől persze még semmi nem változik körülötte és dühöng, hogy a személyes javai nem gyarapodnak , hanem jó esetben stagnál  minden körüle--de gyakran egyre több mindenről kell lemondania.

A lemondással szemben pedig lát egy démonizált csoportot--és lát egy démonizálót, aki egyre gátlástalanabb--és érzi, hogy nincs igazodási pontja.

Elmegy . (aki csak tud)

bizony ez az Orbán rendszerének hibája---mert nem ad semmi bíztatót.

Jaj, ne tegyünk már úgy, hogy a "fiatalok" kivándorlása csak és kizárólag a mostani kormány hibája lenne!

Ha mindent úgy csináltak volna marha jól Orbánék, ahogy amúgy nem csináltak, akkor is mennének a fiatalok. Ha lenne itthon munka, akkor is mennének. Ha itthon megkeres nettóban 150 ezret, ami azért elég jó fizetésnek számít (nem győzöm hangsúlyozni: sajnos!), kint meg megkeresi ennek a 3-4-5x-ét, akkor aki dolgozni akar, az úgyis kimenne. Aki karriert szeretne magának, az is kimenne.  Akinek viszonylag gyorsan kell a pénz (mondjuk sulira), az is kimenne - pláne most, hogy már van Erasmus. Továbbá ne legyünk már meglepődve, hogy amint lejártak a korlátozások az uniós országok részéről, azonnal megindulnak nyugatra a munkavállalók. 

Az persze más kérdés, hogy utánna jobban jönnének haza, ha valami normális gazdaságpolitikát csináltunk volna a tutijóba való belépés UTÁN. Nem 2010-től,  nem a válság kezdetétől, hanem az EU-ba való belépés után. Nem volt gazdasági fejlődés, messze nem emelkedtek annyit a bérek, nem nőtt a foglalkoztatás, akkor meg min is csodálkozunk? 

Az a véleményezés, hogy azért mennek ki a "fiatalok", mert Orbán lebontotta a demokráciát, az egész egyszerűen hazugság! Lehet, hogy volt egy-két, ténylegesen emiatt kivándorolt egyén, de hol van az a fél millióhoz képest? Sehol. 

És abba se nagyon ringassuk magunkat, hogy amint leváltjuk Orbánt, elkezdenek hazaözönleni a kivándoroltak. Addig, amíg nem csökken a bérszakadék, továbbá nem lesz élhető az ország (mert aki kint már megtapasztalja, milyen az, ő már itthon is el fogja várni), addig nem fognak tömegesen hazatérni. Mert fog változni bármi is egyik napról a másikra? Nem! Aki ezt nem hiszi, az menthetetlen. 

Erika1 képe

Erika1
4 éve

Sajnálom  .,  hogy  egyre  többeknek  ezt  kell  tenniük  , itt   ma  sajnos  jogi  köntősbe  bújtatott  politikai  leszámolás  folyik  .Pofátlan  gazdasági  lenyúlásokkal  vegyítve  .

 

Szudoczky képe

Szudoczky
4 éve

Ez most már a fiatalok boldogulásának majdhogynem egyetlen esélye. Gondoltuk volna négy évvel ezelőtt? Azt tudtam, hogy egy hataloméhes társaság került kormányra, de amit végigcsináltak, az felér a pukheti cunami pusztításával. Minden fiatalembert sajnálok, aki a hazája elhagyására kényszerül és azt kívánom nekik, hogy minél hamarabb legyen érdemes visszatérniük!

69 -55
katiicabogar képe

katiicabogar
4 éve

Sajnálom, hogy elmegy... :(