A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Élelmiszerlánc-felügyeleti díj:

via 24 HU

2015. november 18. 10:15 | 2 hozzászólás

a kiskereskedők nagyon ráfaragnak. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint a kis élelmiszerboltokat sújtja leginkább, hogy megszűnik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 0 százalékos sávja.

A főtitkár a Népszavának elmondta: a kis boltoknak eddig nem kellett ezt a díjat fizetniük. Egy átlagosan 20 százalékos árréssel dolgozó vállalkozó, aki ebből a forrásból fedezi a költségeit, kénytelen lesz ennek az összegnek az 5 százalékát élelmiszer-felügyeleti díj címén befizetni a költségvetésbe.

Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás értelmében a jövőben az árbevétel 0,1 százalékának megfelelő összeget kell fizetniük a nettó 500 millió forintos árbevételt el nem érő, a törvény hatálya alá tartozó üzleteknek is. A felügyeleti díjat a megelőző év árbevétele alapján kell kiszámítani. Ugyanakkor a kiskereskedelmi mikro- és kisvállalkozások is élhetnek a húszezer, illetve hétszázezer forintos átalányfizetés lehetőségével – ismerteti szerdai cikkében az újság.


A cikk eredetije: Élelmiszerlánc-felügyeleti díj:


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kissé pofátlanságnak tartom. Miért akarnak annyit  faragni az  amúgy  is kevéske bevételből? Pofátlanság, hogy a  világon. nálunk van a legnagyobb  adózás...

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
3 éve

Itt  már Nemzeti diktatúra van....