A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Elege lett Magyarországból a skandináv államoknak

via Civilhetes

2016. szeptember 20. 13:19 | 20 hozzászólás

A pozsonyi uniós csúcs előtt egy nappal Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, mert nem akarunk befogadni tőlük bevándorlókat – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Nemzet keddi számában.

Az Európa Tanács októberi ülésén a kormányfők hivatalosan is tárgyalnak a bevándorlás szabályozásáról,

jelenleg azonban duma és szép szavak vannak, és közben osztják-szorozzák a bevándorlókat – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: Svédország, Németország és Ausztria már jelezte, hogy vissza akarja küldeni a bevándorlókat Magyarországra.

Emlékeztetett: a pozsonyi csúcs része volt annak megbeszélése is, hogy a migráció ügyében milyen irányba mozduljanak el az országok. Kimondták, a határvédelmet meg kell erősíteni, de ez nem jelent garanciát arra, hogy kevesebb lesz a befogadandó bevándorló. A miniszter rámutatott: az irány a lényeg, és abban Magyarország egyetért Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországgal.

A letelepedési kötvénnyel kapcsolatban elmondta: nincs nemzetbiztonsági kockázata és nem merül föl annak a veszélye, hogy bűncselekményt elkövető vagy azzal gyanúsítható emberek volnának a vásárlók.

Tovább...


A cikk eredetije: Elege lett Magyarországból a skandináv államoknak


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves Zsadi!

Köszönöm az üdvözletet, nagyon jól esik. Viszont el kell hogy szomorísalak. Ez után ritkábban leszek olvasható, mert külföldi állást kaptam, amit nagy örömmel fogadtam el. Spanyolországba költözöm és ott fogok dolgozni. Már a következő hónapban utazok, ha sikerülnek a papírok tisztázása. Úgy hogy itt leszek, de csak nagy ritkán. 

Ami meg a Teréz körüti esetet illeti. Azt gondolom, hogy egyenlőre nem tudni, hogy mi történt - attól tartok hogy igazándiból nem is igen fogjuk megtudni. Inkább valamelyik oldal fel fogja használni saját céljai érdekében ezt a robbanást. Nem gondolom, hogy  ott valamilyen komolyan kigondolt tenorista merénylet töertént volna- mert nagyon amatőr munkának tűnik.

De Magyarországon miden lehetséges, sőt annak az ellenkezője is.

Hazafelé az uton sem Szerbiában sem pedig Görögországban egyetlen migráncsot sem láttam csak a magyar határnál felállított táborban kolbászolnak néhányan. Én nem tudom honnan veszik azokat az adatokat amiket közzé tesznek, de lelkük rajta. Látam viszont elég menekültet, aki hogy úgy mondjam "békésen" türték a hatóságok néha ostoba, és elég durva fellépését. Láttam menekültet aki  ott átkozódott a tábor kapujában és elszidta mindennek az USA-t meg az Eu-t meg úgy általában a fehlér embert, mert kiturták az addigi életéből ( Libiai volt az illető) Meg láttam olyan migráncsot is, aki nem menkült volt- mert tele volt pénzzel és nem azért akart Európába jönni mert  nincs vagyona, hanem sokkal inkább azért mert a vagyona Európában volt ( bankokba elhelyezve) Szóval nem egyszerü kérdés ez. és nagyon kár felpiszkálni az embereket holmi hatalmi érdekek mentén.  Láttam magyarokat akik hülyébbek és ocsmányabbak voltak a migráncsoknál - akik azt hitték hogy azért mert "kiszabadultajk" bármit megtehetnek és rájuk nem kötelező az adott ország törvénye- neharagudj de ezek mennyivel különbvek mint a "migráncs tenoristák" Semmivel sem. Akkor meg mire verik magukat?

szóval inkább az undor fogott el honfitársaink "áldásosnak" egyáltalán nem nevezhető tevékenysége meg hozzá állása kapcsán, mint a nemzeti büszkeség.  

Szóval böszmeségben nagyok vagyunk - még mindíg.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves PlalyA!

Szeretettel üdvözöllek újra a Kapcsolat portálon!
Sajnos azért nem tudom azt mondani, hogy KÖREINKBEN, mert a kör négyszögesedett, bár ezt ugyebár már az ókorban is problémás volt, de tudod, egyenlőre a VOLT fórumtársaink átmentek nyílba, és kilőtték őket isten se tudja, hová, és MIÉRT?!

A lényeg, hogy nincs itt egyenlőre senki, csak én! :(((
Nincs Lilla, Plessatt, és Dmolnár sem jelentkezik mostanában...
Teljesen le vagyok törve, mint a bili füle!
Nemtom, MIT vétettek, miért tűntek el, de jó pár napja nem írhatnak ide be, általam ismeretlen okból a kapcsolatom így megszakadt velük! :((((
Ezért számomra dupla öröm, hogy Te végre megjelentél, és minden jel arra val, sértetlenül tértél vissza nehéz küldetésedből! :)))

A jelen helyzetről ennyit.

Köszi, hogy besegítettél kedves (általam eddig ismeretlen) kirschner fórumozó kíváncsiskodó és hitetlenkedő, szinte kekeckedő kérdéseire reagálni!
Remélem, most már kellő válaszokat kapott, én - szegény zenész! - nem tudtam neki megadni. A többiekről nem tudok nyilatkozni, pár szavas beírásaik nem elégítették ki mohó tudásvágyát.

Jó lenne, ha a fórumozó társaink is előkerülhetnének, és újra együtt lehetne a beszélgetős csapatunk.

BÉKÉS hetet kívánok, bár a jelen helyzetben (robbantás a Teréz körúton!) ez nem valószínű, a belügyi helyzet bizonyára inkább fokozódik, mint konszolidálódik! :(((

http://24.p3k.hu/app/uploads/2016/09/14441062_1258648594201131_8588290251051369234_n-e1474756652537.jpg 
 

plalyA képe

plalyA
2 éve

Kedves Kirrsner!

Engedd meg, hogy először is üdvözöljem a társaságot  régen nem jártam erre  - volt egy kis önként vállalt munkám menekültügyileg. Ez tartott távol.

Azt a kérdés tetted fel, hogy neked mi közöd 56-hoz.

  Úgy gondlom, hogy semmi. Hacsak az nem, hogy amiért szavazni megyünk, azt a rendelkezés eredetijét éppen 56 kapcsán és a magyar migráns áradat kapcsán (több mint 200 000 magyar hagyta akkor el Magyarországot pillanatok alatt) hozta meg az akkori nyugati világ és élvezte a migráns magyar annak minden előnyét és lehetőségét. Mi meg éppen most akarjuk semmisség tenni.

 Ez neked nem elég ok?

De mondom tovább. Azt nem értem, hogy miért is nem jelentettek meg mondjuk a baloldali pártok olyan anyagot ami ezt az egész dolgot leleplezi és  teljesen értelmetlenné teszi.

 Ismeritek ugye a  szavazásra feltett kérdést. ( Ha nem akkor ide idézem, hogy vajon jól értitek e hogy mit is kérdeznek.

Akarja e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa, nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését.”

A menekültkérdés nem egyszerű kérdés ezt saját tapasztalatból tudom neked mondani - de hogy egy menekültet előre ilyen módon megbélyegezzenek- hazugság és félrevezetés alapján, az szinte példa nélküli – nem is vevő rá senki sem.

Ugyan is a kérdés feltevése más magában is hazugság.

1./ az Európai Unió nem hoz törvényeket legfeljebb ajánlásokat, amelyeket minden ország saját hatáskörben dönt el.

2./ Az Európai Unió legfelső szerve az Európa Tanács és az Eu parlament. Tudtommal Magyarország mindkét szervezetben felhatalmazással van képviselve - az Európa Tanácsban a Kormány képviseli Magyarországot az Európa Parlamentben pedig a megválasztott képviselőink - Nem értem, hogy jön ide a Parlamentünk szerepe – sehogy sem.

 Az Eu ajánlás nem beszél betelepítésről, hanem arról hogy a menekültek regisztrációjában minden országnak ki kell venni a részét – ami ugye azt jelenti, hogy a regisztráció végéig kell Magyarországon tartani azt az 1294 főt- amelyet Magyarországnak kellene regisztrálni, és eldönteni róla, hogy engedélyezi-e az Eu- ba való belépését vagy nem- Ehhez megint mi köze a parlamentnek nem tudom. Ugyan ebben a kérdésben Magyarország önállóan dönt és a döntését, mint mindig most is elfogadja az Eu- tehát semmilyen betelepítésről nincs szó – miközben a kormány jó pénzért árulja a magyar letelepedési jogot és 2013 óta több mint 7000 esetben adott ilyet ki ( mert azok meg tudták fizetni – a menekült nem tudja megfizetni tehát, rögtön előlép migráncs tenoristává-)

Továbbá tudomásom szerint Magyarországon a végrehajtói hatalom a Kormányé és nem a parlamenté- ezért tehát nem is értem, hogy mit kérdeznek.

Azt sem értem, hogy ezeket a hazugságokat vajon miért nem hangsúlyozzák ki a baloldali pártok és miért nem kampányolnak vele. Lehet, hogy titokban egyetértenek az Orbáni pilitikáva l- ha meg nem akkor meg tájékozatlanok az Eu hatalmi ágainak megoszlásának kérdésében.

Persze ezen nem lehet csodálkozni egy olyan polgári demokráciának, vagy akár liberális demokráciának csúfolt valamiben, ahol állitólag a nép közvetett úton – választott képviselői útján ( ahol a képviselőnek sem jogi sem erkölcsi sem pedig politikai felelőssége nincs a választói felé – nem lehet visszahívni az adott képviselőt és nem lehet felelősségrevonását kezdeményezni - - választási törvény alapján – csak az a kérdés hogy ezek után hogyan is gyakorolja az istenadta nép a demokratikus jogait?)

A másik a közvetlen hatalomgyakorlás Népszavazás és népi kezdeményezés alapján- de Magyarországon csak arról lehet Népszavazást kezdeményezni amihez a Kormány hozzájárul mert ugye például a tulajdonviszonyokról nem lehet népszavazást indítani, a Költségvetésről nem lehet Népszavazáűst kezdeményezni – az elosztásról nem lehet népszavazást  kezdeményezni ugyan is tiltja az alkotmány vagy alaptörvény ( Magyarországon mindenkinek joga van a tulajdonhoz – de nem tisztázza hogy milyen tulajdonhoz – ezek alapján semmiféle tulajdonformáról nem lehet Népszavazást vagy Népi kezdeményezést tenni)
Az Alkotmány megváltoztatásáról sem lehet , mert azt meg a választóktól teljesen független képviselők 4/5-e kezdeméynezheti csak.

 Na, akkor most miről is beszélünk.

Ezek alapján meg tudnád mondani, hogy miről is fogunk szavazni most és mi köze az egésznek 56-hoz – no meg neked felelős állampolgárnak, aki azt hiszed, hogy élhetsz demokratikus jogoddal de közben frászkarikát kapsz az orrod alá- kedves kirsner.

Bocsi hogy hozzászóltam, csak tudod közel három hónapi menekültekkel való törödés, meg az érdekükben végzett munka ( Európa több országában)  után kissé undorítónak tartom, hogy ez egyáltalán szóba is kerülhet.( Mármint hogy neked mi közöd ehhez az egész cirkuszhoz)

Meg tudod mondani, hogy miről fogsz szavazni október 2-án? Milyen felhatalmazást, és mire adsz felhatalmazást gyönyörű kormányunknak és elmebeteg miniszterelnökének( vagy nagyon is nem elmebeteg- csak mi hisszük azt miközben, neki jól felfogott céljai vannak- ami viszont nem lehet a mi célunk)?

Mert a beírásaid alapján azt gondolom, hogy fogalmad sincs arról hogy mire is fogsz szavazni – arról pláne nincs hogy hogyan vernek át.

 De persze ez a te dolgod – hisz nem is éltél akkor amikor azok az elvek születtek aminek az első haszonélvezői éppen a magyarok voltak és most éppen a magyarok akarják megtagadni.

De jó hogy van indokod a böszme magyarokhoz való csatlakozásra.  Úgy látom ezzel nálad sincs baj. Előre.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Ejnye-bejnye kedves Kirschner!

TŐLEM vársz Te érveket, tényeket?
Én vagyok a demagógus?!

Te tévedésben vagyol, nem is kicsit!

Zenész vagyok én, méghozzá a "komolyzene" terén, nem politológus, vagy társadalomtudós!

Azért érdekel egy, s más, hisz lehetetlen süket fülekre ülve élni a mai világban.
Engem az 56-al kapcsolatos közönyöd bosszantott fel!
Ha nem is tehetsz róla, de az IGAZAT kell tudnod, nem csak a "valódit" (fennmaradt mende-mondákon alapuló féligazságok. Vagy éppen elferdített igazságok, vagy éppen hazugságok.) 
Az IDŐ mindent megszépít. vagy megcsúnyít...
Azonban egy valamit jó tudni!
EZ CSAK AZ EMBERI FANTÁZIÁBAN VAN ÍGY!!!
Mert az IDŐ (szokás negyedik dimenziónak is nevezni) csak EGY irányú: MÚLT -> JELEN -> JÖVŐ.
Visszafelé nincs!

Ha leesik egy bögre, és eltörik, nem tudod visszacsinálni!
Így van ez a történelemben is. Ami megtörtént, megtörtént! Azt már megváltoztatni NEM lehet, legfeljebb meghamisítani, s sajnos, ezt minden újabb éra (társadalmi korszak) meg is teszi.

Olvass Lukács Bélát, vagy Hawking-ot.
Az Univerzum számára '56 SEMMI!!
Akár megtörtént, akár nem, SEMMMI!!!! 

Ez bizony nem L.S.D.!!! Hanem TÉNY!

DE!
Mondd csak! Tény kell?
Tényleg? Tessék:

A férjem a 80-as évek elején (Szaddam Husszein idején!) kilencszer volt lenn Bagdadban, Irak fővárosában kamionnal.
Úgy ment el, mint aki közömbös volt az arabokkal szemben.
És rasszistaként jött haza! Már az első útjáról!
Mert úgy bántak velük, fehér, európai emberekkel, mint az állatokkal!
És volt alkalmuk hallani a tv-ben az imént megnevezett állanfő szájából:
"Az arab világot a FEHÉR RABSZOLGÁK fogják felépíteni!"

Te mentél volna oda?
Egy barátunk volt Baszrában (Perzsa öböl partjához közeli nagy város). Építettek ott egy kénsavgyárat a magyarok Iraknak. Erre a KEDVES irániak szétbombázták!
Irak reakciója: "Allah így akarta!" - Slussz!

Nóóóóórmáááális?! Hisz tény! Vagy álomvilág? Allah mindenek felett!? :P
Ki büntetett ezzel kit?

Olvasd Cseres Tibort is. (Hideg napok - Vérbosszú Bácsában) Az bizony kő kemény történelem.

De Te csak vagdalkozol és vádaskodsz itten, mégsem tiltanak ki.... Ééééérdekes!

kirschner képe

kirschner
2 éve

Érvek , tények nincsenek , csak demagógia?

Éppen nézem a TV reggeli műsorát. Most épp egy kamionsofőrrel megy a riport. Most jött franciaországból. Az arca feldagadva , friss sebhelyek rajta , pár foga hiányzik.  Neki nyomd az  *L.S.D.-t a szegény szerencsétlen segítségre szoruló migráncsokról.

* L. S. D.  : Link  Süket  Duma

U.i. : a normális emberek a tényeket tudomásul veszik. A többiek számára a valóság mint zavaró tényező van jelen. Elmerülnek saját kis álomvilágukban.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Kirschner!

Látom, nincs szükséged tanácsra, nem is kapsz!
Minek!?
Hisz úgyis mindenkinél mindent jobban tudsz! :DDD

Tiéd a "BÖLCSEK kövére"! Bocs! .... KÖVE!  ;o)

"Ducunt volentem fata, nolentem trahunt" - mondta Seneca római sztoikus filozófus, Néró császár nevelője. Vagyis: "Vezetik a végzetek az akarót, a nem akarót vonszolják." Aki hagyja magát vezetni a végzet által, és aki nem hagyja, mindketten ugyanarra a sorsra jutnak, csak a vonszolódó jól összetöri magát útközben.
/Popper Péter/

 

kirschner képe

kirschner
2 éve

Mit tagadjam , nem lettem okosabb , pedig átrágtam magam a felvilágosító jellegű kommentkiegészítéseken. Még mindig nem tudom mi közöm nekem '56-hoz. Még nem is éltem akkor. Nem tehetek semmiről ami akkor történt. Ha én valami félreértés során meg sem születtem volna utána , akkor is minden ugyanúgy történt volna a születésem előtt. Előre kell nézni nem, a múltban vájkálni. Aki mindig csak hátrafelé bámul majd jól orrabukik.

Ha a svédeknek már nem kellenek azok a külföldi állampolgárok akiket nem is olyan régen még nagy WILLKOMMEN-ekkel fogadtak , miből gondolják a svédek , hogy magyarországnak majd kellenek? És pont azok kellenének akiket a svédek nekünk akarnak adni? A javát kiválogatták maguknak , a többi mehet a szegény rokonnak ,  mint a használt ruha? Ha magyarországnak közelkeleti migránsokra lesz szüksége nem szorul svéd importra. Migránsokból bő választék áll mo. rendelkezésére a déli határon. Egyébként meg nem hiszem , hogy Svédországból a migránsok önként magyarországra akarnának jönni. A svédek erőszakkal toloncolnák őket mo.-ra? Ha már sikerült őket akaratuk ellenére mo.-ra toloncolni , hogyan beszélnék rá őket , hogy ne menjenek el valami kellemesebb országba?

A magyarországi zsidó hitközségekkel megbeszélték a svédek ezt a migráns átutalást? Tudják garantálni , hogy nem lesznek közöttük vallási fanatikusok akik úgy akarják kiérdemelni a 72 szüzet a paradicsomban , hogy a magyarországi zsidók ellen követnek el valami merényletet? Mert magyarországon eddig ez nem volt jellemző. A Ferihegyi úti buszrobbantásról tudok , de annak már 25 éve. Ha én zsidó lennék nem örülnék a svéd migránsimportnak. Sőt , aggodalommal töltene el. Öngyilkos merénylőből egy is túl sok.

Valami nagyon nem stimmel itt ezzel a migráns üggyel.


anna
2 éve

Kedves Zsadi...!

Igen, igen nagy igazságod vagyon. Teljesen egyetértek.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Kedves Anna!

Ez roppant érdekes, mert mikor ez az ÚJ Kapcsolat indult, és asszem, újra be kellett regizni, én NEM engedélyeztem a település nevét kiírni az adatlapomon, ahol lakom, MÉGIS ki van írva, hiába reklamáltam, NEM törölték ki!!!
De úgy vagyok vele, hogy OTT egye meg a fene, ha nem, hát nem... Én nem szégyellem, hogy valaha a "Piszkos tizenkettő" egyikében, egy volt bányász városban lakom, mert ITT pl. sokkalta jobbak az élhetőségi körülmények, mint a szomszédos nagyobb, valaha járási jogú városban!
Úgy politikailag, mint küllemileg. Itt nem esik az ember pofára még a mellékutcában sem, nincs annyi gödör a járdán, kátyú az autós utakon. Pl. onnét sokan IDE járnak vásárolni, mert itt hamarabb sokféle üzlet nyílt, mint odaát, és tele van választékkal, no meg NEM KELL parkolási díjat fizetni, mint Esztergomban.

Úgy látom, mostanában meg alig van valakiről valami beírva az adatlapján az újonnan jövőknek, és amint látom, AZ SE IGAZ!:((((

Nahhhh! :((((

Tehát bőven tini voltál akkoriban legalább Te is, mint én, mert hasonlóak a tapasztalataim:
Bizony, kiszabadultak a köztörvényesek is, és igyekeztek az országból kifelé, félve a revánstól, na és aztán KINT öregbítették a magyarok hírét!:(((

Aztán a gengszterváltás után már nyugggerként visszaosontak, és élték világukat itthon annyi dolláros nyugdíjból, amelyből kint legfeljebb a híd alá futotta volna! :P

Persze erről a mai fiatalok mit se tudnak, sőt, el se hiszik!
Szemükben MINDENKI HŐS HAZAFI volt, aki kimenekült...

Ez pont olyan dolog, mint 45 után az egyik partizánokról elhíresült falu itten, ahol azt mondogatták az IGAZI partizánok:
"Kevesen voltunk, de sokan maradtunk!" :DDD ;o)

Hogy miért? Egyszerű! Kiváltság járt annak, aki partizán volt:
Még Hofi is poénkodott ezen:
"Megmondta anyósom is, hogy azért van neki ez, meg az, mert PARTIZÁN volt!"

Nesze Neked iGAZSÁG!
Amiből hamarosan elveszett az "i":
https://www.youtube.com/watch?v=pWZmtQLxkrA

Hofi Géza - Malek Miklós: Egy kiöregedett vadászkutya

Amikor még fiatal voltam
Erdőbe vittek, ahol vígan kóboroltam
Űztem én a nagy és kisvadat.
Jutott nekem mindig néhány apró kis falat.
Régen volt...

Az évek jajj szép lassan teltek
Míg loholtam én mások vígan pihentek
A lábam szívem már nem fiatal
Az ígéretekből maradt egy dal.

Egy kiöregedett vadászkutya
Vonítva ül a kátyuba.
A hűséget én nem csak mutattam
Emlékezz rá érted mennyit ugattam!

Ti kiöregedett vadászebek
csont helyett jött a nyugdíjrendelet.
Értetek a szívem majdnem megszakad.

Hogy hittem én, én ifjú állat,
jó lesz neked majd mindenkor tenálad
Hisz a gazda mindig úgy kényeztetett.
Csak gyomorrontáskor éheztetett.

Kiöregedett vadászkutya
Vonítva ül a kátyuba.
A hűséget én nem csak mutattam
Emlékezz rá érted mennyit ugattam!

Ti kiöregedett vadászebek
Csont helyett jött a kamatadó rendelet.
Értetek a szív majd' megszakad.
De a rosszban jó, hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni már szabad, hogy ugatni még szabad!

Nem tudom én, mit hoz a holnap
Új kutyák mind frissen csaolnak
Nem tudok én mást vonítani
Az Igazságból elveszett, az Igazságból elveszett,
Az Igazságból elveszett az I!

/A kommenteket is érdemes elolvasni..../

 


anna
2 éve

Hát nagyon el nem írhattam, mivel be sem írtam. De hidd el, hogy akkoriban már nem hátulgombolós voltam. A témához még annyit, hogy akkor sem csak azok a magyarok távoztak, akiknek "muszáj volt", hanem sok szerencselovag és többen voltak a lovagok.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Na mán meg kétszer is berakta... Úgy látszik, ez az ÚJ gép és op. rendszer ugyanolyan hibát csinál, mint a legelső laptopomon volt!
Ott duplikáztam nyakra-főre, pedig nem akartam! :'(

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Bocsi, a LÉNYEGET kihagyta  (pedig ki is emelőztem!) a rendszer:
Tehát:
"koromnál fogva részese voltam "

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Bocsi, a LÉNYEGET kihagyta  (pedig ki is emelőztem!) a rendszer:
Tehát:
"koromnál fogva részese voltam "

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

"Én sajnos

és hidd el, ha az orbáni meséket halgatod róla, akkor az igazságot sosem ismered meg. Én speciel a látottak és tapasztaltak alapján nem tudom elfogadni a forradalom jelzőt, mert annak nagyon sok esmérvének nem felelt meg. Különösen nem tudom elfogadni azt, hogy forradalmár az a személy aki besorozott kiskatonákat koncolgatott jókedvűen, annál is inkább mivel őket is anya szülte. Hova tovább nemzetünk nagyasszonyát sem vagyok hajlandó imádni, mint egyes agymosottak. Mivel a nyugati határszélen lakom, szívesen adok bárkinek tájékoztatást, hogy hogyan fogadták a menekülő magyarokat."

Kedves Anna!

Fentiekben teljesen igazat adok Neked!
Jómagam sem tudom elfogadni a forradalom jelzőt, de nekem meg van rá a saját okom, amire nem szívesen emlékezem... ("Lámpavasnak támaszkodva a zembereket nézem sorba...")

Kedves Anna!

Egy valamit nem értek azért... A KORODAT az adatlapodon. Nem írtad el "véletlenül"?!
Bocsika! DE!
Nem lehetsz egyidős a lányommal, aki 56-ban még csak vitamin sem volt egy káposztában.... ;o)
 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
2 éve

Nocsak, nocsak!

Íme az egoizmus mintapéldája! :(((
Akit a MÚLT bajai hidegen hagynak, azt a jelen, s a JÖVŐ bajai (mert lesz ám bőven, meglásd!!!!) is!
Pedig ezeket már nem nekünk, idősebb korosztálynak (akik még merészelünk élni!!!!....) kell megoldani, hanem Nektek, kedves fiatalok, akár tetszik, akár nem! :P

De ne aggódjatok, a jelenlegi kormány tett róla, hogy NE IS AKARJON ide jönni Magyarországra senki, sőt, olyannyira, hogy a magyar fiatalok is, akik tehetik, menekülnek innét...

Ha kihal az idősebb (s egyben általában toleránasabb) és még ide velehető a középkorú korosztály, megnézheti a zország magát, mennyire fognak bennünket respektálni au európai kultúrnépek!

- Van élet az az EU-n kívül is! - mondta a töpörtyű...  
IGAZ! Pl. Tengizben :P:P:P

 

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Ne haragudj, de ez olyan értelmetlen kérdés. Miért kellett volna megígérni akkor, amikor erre nem volt szükség.

És miért ne jönnék '56-tal? Attól még, hogy te nem éltél, a probléma adott volt. Rengetegen menekültek az országból. Pedig nem volt bombázás, és nem gyilkolásztak gyerekeket. Az viszont biztos, hogy a mi menekülőink nem olyan fogadtatásban részesültek, mint ahogy most mi fogadjuk a menekülteket. Igaz, nem volt gyűlöletkeltő Orbán Viktoruk sem a befogadó országoknak


anna
2 éve

Kedves Öcsém!

Ha már ilyen fiatal vagy, akkor halgass az idősebbekre. Én sajnos koromnál fogva részese voltam és hidd el, ha az orbáni meséket halgatod róla, akkor az igazságot sosem ismered meg. Én speciel a látottak és tapasztaltak alapján nem tudom elfogadni a forradalom jelzőt, mert annak nagyon sok esmérvének nem felelt meg. Különösen nem tudom elfogadni azt, hogy forradalmár az a személy aki besorozott kiskatonákat koncolgatott jókedvűen, annál is inkább mivel őket is anya szülte. Hova tovább nemzetünk nagyasszonyát sem vagyok hajlandó imádni, mint egyes agymosottak. Mivel a nyugati határszélen lakom, szívesen adok bárkinek tájékoztatást, hogy hogyan fogadták a menekülő magyarokat. Egy biztos nagyon sok magyar ember keserű sorsán igyekeztek segíteni, aki ezt cáfolja az egyszerűen hazudik. Ha téged nem érdekel, hogy mi volt a sorsa a segítségre szoruló magyaroknak az egyébként egyéb emberiességi kérdéseket is felvethet.

Végül kérdésedre a válasz: Nem kell senkinek sem igérni semmit, cak a vonatkozó szabályokat kell betartani, mely szerint annak az országnak kell visszafogadni, ahol a menekültet regisztrálták. Ez ily egyszerű.

kirschner képe

kirschner
2 éve

Ne gyere nekem '56-al. Én akkor még csak erotikus gondolat voltam szüleim fantáziájában. Mi közöm hozzá? '56 rég volt. Már 60 éve. '56 problémáját már nem tudjuk megoldani , már réges rég elmúlt. Most ma van. 2016.szeptember. Most a ma problémáját kell megoldani.

Egyébként tud valaki arról , hogy magyarország bárkinek is megígérte volna , hogy átveszi tőle a nála már feleslegessé vált idegen állampogárokat?

Látom "katicabogar" nem tud ilyenről. De valaki más hátha.

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Te tudsz arról, hogy '56-ban bármelyik ország is ígérte Magyarországnak, hogy befogadja az országból "menekülteket"? És befogadták őket.

kirschner képe

kirschner
2 éve

Tud valaki bármi arról ,  mikor igérte magyarország bárkinek is , hogy befogadja tőle a nála már feleslegessé vált idegen állampolgárokat?