A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Eldobálva

via Vasárnapi Hírek

2018. május 21. 12:21 | 0 hozzászólás

"Viszonylag gyorsan rájött, hogyan tudja a legtöbb nézőt a saját képernyője elé ültetni. Nem a magyar futballal, hanem az angollal és főként a spanyollal. Állami emlőkön él, tehát minden pénzt megért neki, hogy a spanyol bajnokság jogait is megkaparintsa. Meg is tette."

Lehet csesztetni az ellenzéki sajtót – amíg van –, hogy túlságosan elfogultan kezeli a leendő kormánytagok megszólalásait, s néha mi is – akik Kósa Lajos elénk vetett gyöngyszemein hizlalódtunk – elszégyelljük magunkat, hogy nem gondoltuk elég alaposan végig, mondjuk Kásler Miklós professzor jövendő emberminiszter szavait a tízparancsolat és a betegségek összefüggéseiről vagy a magyar spirituális és szakrális ismeretek oktatásának fontosságáról.
Mentségünkre szolgál, hogy bár az előző kormány miniszterei és pártemberei részéről volt rá ösztönzés elég, ekkora asszociatív szakadék átugrására sem képességünk, sem erőnk nincs.

Hagynánk is az emberminisztert a szolgá¬lati bársonyszékével küzdeni, mert az ürességtől fölöttébb kongó heti miniszterjelölti meghallgatásokon teljesítményével kitűnt Nagy István, az agrártárca várományosa, aki szerint az afrikai sertéspestis – amely erősen veszélyezteti a magyar disznókat és az exportot is – úgy kerülhetett be Heves megyé¬be, hogy „egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, amely így megbetegedett”.

Na most, egyetlen magyar agrárminisztertől sem várhatjuk el, hogy az afrikai menekültek – jelesül a rettegett muszlimok – vallási előírásaival és étkezési törvényeivel, miszerint nem ehetnek disznóhúsos szendvicset (sem), amit így el sem ejthetnek egy sikeresnek vélt erőszaktevés okán, hogy tehát ezzel tisztában legyen. Viszont e rejtett összefüggés feltárásával megfejelte azt a korábbi életerős ötletet, hogy a menekülteket a gyodára – lásd szerb határkerítés – akasztott disznóhússal kellene elriasztani az illegális bevándorlástól. Arról nem is szólva, hogy a képi látásmódra érzékenyebbek szeme előtt megjelenhet a szűk kormánystáb kipirult orcája, amint nyugtázza, hogy a szervilisebb miniszterjelöltek mily' találékonysággal tudják szolgálni a központ által gerjesztett hisztériát. És, amint egy miniszterjelölttől elvárható, egy másik bizottsági ülésen kitartott álláspontja mellett a végsőkig. Alkalmasnak is találták.

Amúgy egy virológus a 24.hu-nak elmondta: „az ASP-vírusról elég keveset tudnak a kutatók, eredetére is csak elmélet létezik, miszerint nagytestű, vérszívó atkák, úgynevezett óvantagok közvetítésével vándorolt a vadon élő afrikai sertésfajok egyedei között, de rájuk nem bizonyult végzetesnek. Az Európában is honos vaddisznó viszont fogékony és érzékeny rá. A mostani járvány egy afrikai sertéstakarmány-szállítmánnyal érkezett Grúziába 2007-ben, de ott sem a szállítmány fertőtlenítésével, sem a kór megjelenésével nem foglalkoztak kellő mértékben, ezért a betegség kiszabadult a vadállományra. Innentől elvész a kontroll, Eurázsia összes vaddisznóját nem lehet ellenőrzés alatt tartani, a betegség évente körülbelül 50-100 kilométert megtéve terjed nyugat felé. Európában rendkívül sok vaddisznó él, a populációk összeérnek, tehát időszerű volt egy komolyabb járvány megjelenése”.

Tovább...


A cikk eredetije: Eldobálva


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges