A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

„Ekkora őrültséget még az Orbán-kormány sem léphet meg”

via 168 Óra Online

2013. február 21. 10:29 | 3 hozzászólás

Az MSZP szerint a kiszivárgott üzemszabályozási törvénytervezet nem véletlenül kavart óriási vihart. A párt szerint a nagygazdaságok 1200 hektár feletti földbérleti szerződését semmissé tevő javaslat rögtönzött kivégzési kísérletnek minősíthető.

Mint közleményükben írják: a Fidesz-kormány javaslata – elfogadása esetén – azonnal lehetetlenné tenné a hitelezést a nagygazdaságok számára, ami bizonyosan a magyar élelmiszer-feldolgozó ágazat végét jelentené. Ez pedig mintegy 2-300 ezer szarvasmarha és közel másfél millió sertés, vagyis az amúgy is nehéz helyzetben lévő hazai állattenyésztés termelésének közel 90 százalékának elvesztésével járna. A javaslat hasznot sem az államnak, sem a földbérlőknek, sem pedig a társadalomnak nem hozna. A törvény társadalmi hatásai csak becsülhetők, de 70-80 ezer munkahely megszűnése és egy minimum 15-20 százalékos élelmiszerár-robbanás borítékolható.

„Azon pedig, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a VM-ben nincs ilyen javaslat, nem csodálkozunk, hiszen a földtörvény sem a VM-ben készült. Azaz Fazekas Sándor vagy továbbra sem tudja, hogy mi történik a minisztériumában, vagy továbbra is hazudik. Reméljük, ezúttal csak az Orbán-kormány újabb rögtönzésével van dolgunk, és nem a kabinet valódi szándékával. Az ugyanis végzetes hiba lenne, és ekkora őrültséget még az Orbán-kormány sem léphet meg!” – zárul a közlemény.

Fazekas: Senkit sem akarunk tönkretenni

Nincs olyan üzemszabályozási törvénytervezet a Vidékfejlesztési Minisztériumban, amely tönkretenné vagy nehéz helyzetbe hozná a nagyüzemeket, nincs olyan tervezet a minisztériumban, amelyre a sajtó hivatkozik – hangoztatta korábban Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kormányzati hírportálon közzétett szerdai video-nyilatkozatában. A vidékfejlesztési miniszter a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent cikkre reagált. Ebben egy olyan készülő törvénytervezetet ismertetettek, amely szerint az agrárgazdaságokat arra köteleznék, hogy öt éven belül mondjanak le az 1200 hektárnál nagyobb földterületeikről – írjak az MTI.

Tovább...


A cikk eredetije: „Ekkora őrültséget még az Orbán-kormány sem léphet meg”


Hozzászólások

Katkarozi képe

Katkarozi
6 éve

Ebben tökéletesen egyet értek veled!  Egy dolog azonban nagyon megy nekik: a leamortizálás minden területen.

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
6 éve

Nem is kell akarni. Elég, ha nem értenek a gazdálkosáshoz - máris tönkre tettek mindent.

Katkarozi képe

Katkarozi
6 éve

Nem baj, ha az állattenyésztés 90 %-a oda lesz,majd növekedik a tízemeletesekben a kádban nevelt disznók, kecskék aránya.! Azok a lógóhasú vietnámi malackák amúgy kis helyen elférnek!

Van még mit tönkretenni kis hazánkban? Úgy látszik igen!