Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Éjjellátó készülék, golyóálló sisak: háborútól tart Kövér házőrsége?

via Magyar Nemzet

2018. február 27. 11:53 | 1 hozzászólás

„A sokkolóval, viperával, gépkarabélyokkal és mesterlövészpuskával felfegyverzett házőrség így már tényleg inkább a Terrorelhárítási Központra vagy egy elit katonai gárdára emlékeztet, mintsem a parlament folyosói rendjét vigyázó szolgálatra.”

A legnagyobb összegű és mennyiségű beszerzés szolgálati ruhákra vonatkozott, amivel a Milipol Zrt. járt igazán jól. A parlamenti őrségnek és a rendőrségnek is rendszeresen beszállító vállalat – melyet a meggyilkolt médiavállalkozó Fenyő János egykori üzlettársa, Székely Herbert vezet – két tételben, mintegy 385 millió forintos értékben több ezer zoknit, bakancsot, zubbonyt, övet és málhazsákot szállíthat a házőrségnek egy 2017. december 21-én kiírt közbeszerzés nyomán.

A parlament üvegzseboldalán is több Milipol-beszállítás szerepel: a cég tavaly decemberi szerződések alapján 12 millió forintért éjjellátó készüléket és egyéb berendezést, 14,2 millióért autós és testkamerákat ad el közbeszerzési eljárás során az Országgyűlés Hivatalának – a felhasználó itt is a házőrség lehet.

Ráadásul a vállalat 2017 februárjában is leszállított egy 10 milliós ruházati csomagot, szintén országgyűlési megrendelésre. Az Országgyűlési Őrség aloldalára feltöltött dokumentumok között pedig további érdekességeket találhatunk: mint kiderült,

a házőrség tavaly novemberben három védőfelszerelés-típust is rendszeresített:a Scott M110 gázmaszkot, a Protech Safariland Mid-Cut R2S golyóálló sisakot és a Seyntex golyóálló mellényt.

Tovább...

 


A cikk eredetije: Éjjellátó készülék, golyóálló sisak: háborútól tart Kövér házőrsége?


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Nem kéne  ennyire a félelmet  kelteni. Ja, hogy  ők  félnek? Tettek róla, hogy  ilyen érzések gyötörjék.