A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Együtt-PM: a Fidesz saját emberei miatt is...

via 168 óra Online

2013. november 18. 10:26 | 5 hozzászólás

Az Együtt-PM szövetség szerint a Fidesz azért is ragaszkodik az egykulcsos adórendszerhez, mert ezzel saját országgyűlési képviselőik és kormánytagjaik is több százezer forinttal többet kereshetnek havonta.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselő, a párt szakpolitikusa vasárnapi sajtótájékoztatóján rámutatott, mindeközben Fideszes politikusok azt hangoztatják, hogy havi 47 ezer forintból is meg lehet élni.

Hangsúlyozta: a lakosság 80 százaléka rosszul jár az egykulcsos adórendszerrel, az Együtt-PM ezért visszaállítaná a többkulcsos adórendszert, és egy a felső 8-10 százalékra érvényes felső kulcsot állapítana meg.

Ismertetése szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 317 ezer forinttal, Orbán Viktor miniszterelnök 342 ezer forinttal, Kövér László házelnök 511 ezer forinttal, Pintér Sándor belügyminiszter pedig volt cégeiből származó bevételei miatt csaknem 10 millió forinttal többet keres havonta csak az egykulcsos adórendszer miatt, írja az MTI.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja azt mondta, aláírásgyűjtésük során, amelyet az egykulcsos adórendszer kivezetése érdekben indítottak, még azok az emberek is igazságtalannak gondolták a rendszert, akik egyébként „libáztak, szemkilövetőztek, hazaárulóztak”


A cikk eredetije: Együtt-PM: a Fidesz saját emberei miatt is...


Hozzászólások


vel68
5 éve

na, megértük, hogy már az együtt is lop az emeszpétől (ahogyaz emeszpé kollektivizálta az együtt programontjait)

uraim, hölgyeim, elvtársak  (nem kivánt törlendő)

ennyire kifogytunk a kreativitásból?

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Én is tudom mi tartozik  az állásnak nevezett foglalkozáshoz, csak röviden fogalmaztam.

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Annyira.. Mert itt nem csak a fizetés a fontos, hanem az is, hogy hogy, hogy nem, de a családtagok és rokonok bekerülnek mindenféle igen jövedelmező, ámde se szakértelmet se munkát nem követelő állásokba (felügyelő bizottsági tagság, tanácsadói megbízás, stb.) Abban van ám az üzlet, nem magában az állásban.. Az csak a mankó, hogy úgy mondjam..

bibi666 képe

bibi666
5 éve

Azért is ragaszkodik tűzön vízen át a 16%-hoz a FIDESZ, mert így fizeti meg szavazógépezetét, és egész udvartartását ..

Ugyanakkor az is igaz. hogy ellenzéki képviselők is jól járnak

.Bár most támogatják az egy kulcs eltörlését, deszivesen venném ha nyilvánosságra hoznák, hogy az általuk igazságtalanul felvett többletjövedelemből mennyit  és mi módon pörgetnek vissza az adórendszer károsultjainak.

Biztos vagyok benne, hogy ezt sokan megteszik, de jó lenni tudni kik ezek az emberek..

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Tessék kipróbálni, hogy lehet megélni 47000 Ft-ból?  Aztán lehet nyilatkozni, ítélkezni, törvényt hozni. Nem kétséges, hogy ma  Magyarországon egyik legjobban fizető állás a politikusé.  De ennyire?