A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egyre több pénz ömlik a kaszinókba, az államhoz meg egyre kevesebb

via Index

2017. május 18. 10:49 | 0 hozzászólás

Rekordmennyiségű pénzt adtunk tavaly a szerencsejátékos vállalatoknak, megközelítőleg már 420 milliárd forintot, írja az Mno.hu. Ehhez képest az iparág szereplői

A 420 milliárd egyébként elég sokféle szerencsejátékos okosságból jön össze, a kaszinók játékbevétele például magasabb volt, mint a hatoslottó, a kenó, a totó és a góltotó összes bevétele.

Az iparágban közben a legjelentősebb változás még 2013-ban volt, amikor betiltották mindenhol a nyerőgépeket, csak kaszinókban lehetett ilyet üzemeltetni, a kaszinók üzemeltetését viszont koncesszióhoz kötötték. Csak úgy alakult, hogy ilyen játékbarlang-koncessziót leginkább két, a kormányhoz nagyon közel álló vállalkozó kapott, Andy Vajna és  Szima Gábor.

Magyarokat húznak le főleg

Egészen pontosan a 8 magyarországi kaszinó közül 5 Andy Vajnáé, kettő a debreceni Szima Gáboré, egy soproni kaszinó pedig a Casino Austria GmbH tulajdona. A tavalyelőtti adatokból azt is tudjuk, hogy több mint 1,2 millió ember látogat el kaszinókba, nekik durván 75 százalékuk magyar.

Ezen belül nagyon érdekes, hogy míg a kaszinók árbevétele is rohamosan nő, a 2012-es 7,9 milliárdról már 28,9 milliárdra, az általuk befizetett adó minimális. Ez egyéb lehetséges adókedvezmények mellett főleg azért lehetséges, mert a koncessziós díjakat levonhatják az adójukból.

Tovább...


A cikk eredetije: Egyre több pénz ömlik a kaszinókba, az államhoz meg egyre kevesebb


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges