A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Hozzászólások

Kalliszta képe

Kalliszta
5 éve

Hol vannak már azok az idők, amikor az "átkosban" az áremelkedések előtt egy-két nappal bejelentették, hogy milyen áruknál lesz emelkedés. Most ahányszor megy az ember a boltba, annyiszor tapasztalja, hogy valami ismét drágább lett. Ma már nevetséges az ötven filléres gombóc fagyi, a háromhatvanas kenyér, a három forintos tej és a hat forintos benzin.

plalyA képe

plalyA
5 éve

Kedves erika1!

„Sajnos  ezt  hozta  a  pórnak  a kapitalizmus  .  Ugyanis  hogy  milyenek  az  árak  ,csak  az  érzi  ,akinek  kevés jövedelme    van „

Ez meg az egyik legpopulistább megfogalmazása a kérdésnek. Ekkora butaságot.  Az nagyon jó lenne, ha csak ezt hozta volna a kapitalizmus és mást nem.  Azt gondolom, hogy ez a megnyilvánulás nem más mint a  rurális kisemberek ideológiája, akiket veszélyeztet az ipar és a finánctőke, ezért aztán mindenkibe és mindenbe belerúgnak, miközben ők voltak azok akik ezt akarták. ( by 1989) Vagy nem így volt? Nem kell háborogni. A kapitalizmus azt hozta, hogy a nagyobb része az embereknek kiszolgáltatottá vált a tőke számára és a tőke él is ezzel  a kiszolgáltatottsággal. Ti még azt sem akarjátok elismerni, hogy ez van.( by MSZP) Akkor most milyen kapitalizmusról beszélsz? Ezt a tőke hatalma hozza, amely uralja a piacgazdaságot és nem magától a kapitalizmus. Ha nem tudnád a kapitalizmus( piacgazdaság) az egy termelési mód az nem akar, és nem tud semmit sem hozni. Egy módozat képtelen bármit is „Hozni” Azok hozzák ezt, akik alkalmazzák és uralják ezt a termelési módot. Akárhányszor is beszéltétek már ki, ezzel a metodikával csak a populizmusig jutottatok el és nem tovább.

Pont mint az „összefogósdi” meg a „nem összefogósdi”. Kinek szebb a homokozólapátja?

Mondtátok- már nem érvényes a marxizmus- most meg siránkoztok? Akkor most érvényes, vagy nem érvényes? Kéne már dönteni, és nem siránkozni mint ama fürdős ….a kanyarban.

Mi meg beszélünk a "nácikkal"-össze-nem-fogásról miközben 1700 milliárdot lopnak el...

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Sajnos  ezt  hozta  a  pórnak  a kapitalizmus  .  Ugyanis  hogy  milyenek  az  árak  ,csak  az  érzi  ,akinek  kevés jövedelme    van  .

Ezt  már  Katám  mi  páran  sokszor  végigbeszéltük  .Torgyi  "földosztása,  az  élelmiszeripatr  privatizálása.a  kormányok  pénz éhsége, gondolok  a  legmagasabb  áfa-ra  ...stb  .

 

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Iszonyatosan elszabadultak az élelmiszer piaci árak. És beszélnek itt rezsi csökkenésről...