A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egyre forróbb a hangulat a hideg miatt a határvadászok között

via Pesti Bulvár

2017. január 9. 09:32 | 1 hozzászólás

Amint arról lapunk is beszámolt, botrányos állapotok között kénytelenek tölteni 10-12 órás szolgálati idejüket is a menekültek nélküli menekültgátló határsávot őrző katonák.

Akik a nyári melegben bedőltek a kormánypropagandának és beálltak „határvadásznak”, most feltehetően átértékelik magukban sokan az elhamarkodott militáns pózolást. Közel s távol sehol a menekültek serege, a felettesek jól fűtött irodákban és szolgálati autókban, a katonák vászonsátrakban, csőre töltött olajkályhák mellett várják a mit is..? Legfeljebb a tavaszt, hiszen az ország nincs hadiállapotban, a kormány s elsőként Orbán állandó hadkészültségének az értelmetlenségét a saját bőrükön tapasztalhatják meg – szó szerint

Hogy nincs ez így rendben s egyre több, persze név nélküli segélykiáltás érkezik a határvidéki katonáktól, annak újabb bizonyítéka egy, a fegyveres testületek civil közösségi oldalára érkezett üzenet, amihez nem kell kommentár. Mindent elmond az Orbán-kormány zsákutcába vezető politikájáról s a határvédelembe ölt százmilliárdok értelmetlen elpazarlásáról. (A bejegyzést azóta eltávolították).

Sziasztok. Nem tudom, hogy szerveztek-e még gyűjtést, de ha igen, akkor nagyon nagy szükség lenne lent a határon pokrócokra. A fából készült magaslati megfigyelő állasokban 12-16 órát ül egy rendőr, hiába próbáljuk saját magunk leszigetelni ezeket (leginkább szemeteszsákokkal, amik a legkisebb szélben elszakadnak), sajnos hideg van estenként.

3 réteg ruhában ülni egy helyben, hamar átfagy az ember, és sajnos a rendőrség nem tud pokrócokat biztosítani. Tüzet rakni tilos, így marad a vacogás a lesen, amit elhagyni nem lehet. Ha megoldható, nagy szükség lenne a pokrócokra és az alapvető gyógyszerekre (algopirin, aspirin, vagy más láz és fájdalomcsillapítókra).

Tovább...


A cikk eredetije: Egyre forróbb a hangulat a hideg miatt a határvadászok között


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
2 éve

Hogy a fenébe lehet ilyen körülmények között hagyni embereket?