A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egyetlen rokkant sincs biztonságban

via Vasárnapi Hírek

2012. november 25. 14:39 | 5 hozzászólás

Bárkit bármikor berendelhetnek felülvizsgálatra, az 57 évesnél idősebb rokkantnyugdíjasokat és a féllábúakat is, hogy aztán közöljék velük: január 1-jétől már csak 41 ezer 800 forintra jogosultak. A nyugdíjbiztosító nem válaszol a kérdéseinkre.

„Négyévesen kapott gyermekbénulást a férjem. Az egyik lába térdtől lefelé el van sorvadva, rövidebb is, mint a másik. Tizenkét éve le van százalékolva harminc-egynéhány év munkaviszonnyal. Tavasszal volt a bizottságnál, mivel betöltötte az 57 évet. Írásba adták, hogy marad a régiek szerint, kapja a 103 ezer forintot. Most jött egy levél, hogy januártól már csak 41 ezer 800 forintot folyósítanak. A nyugdíjbiztosító szerint a nyáron jött új rendelet alapján újra kellett számolni” – Ilonáék történetével nagyjából summázható is valamennyi 57 évnél idősebb, vagy súlyos, azaz az I. és II. rokkantsági csoportba tartozó rokkantnyugdíjas története. Ők 600 ezren azok, akiknek a kormányzati kommunikáció, illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának korábbi közlése szerint nem kell felülvizsgálatra számítania. Ehhez hozzátették azt is, hogy annak, akit felülvizsgálatra hívnak, a korábbinál „méltányosabb és elvszerű” lesz a minősítése. Az 1954 előtt születettek azonban sorra kapják a felülvizsgálati behívót, majd a 41 ezer 800 forintról szóló értesítőt: ennyiből kell a jövőben megélniük, legyen bármilyen is az egészségi állapotuk. És ez nem minden.    

Tovább...


A cikk eredetije: Egyetlen rokkant sincs biztonságban


Hozzászólások

nikkolaus képe

nikkolaus
6 éve

Lehet, hogy akkor most a 70 akárhány éves nagynénémet is behívják, mivel Ő is rokkantnyugdíjas?

begonia képe

begonia
6 éve

Akkor most mi van? Kiket köteleznek felülvizsgálatra? Mindegy, hogy hány éves, ha rokkant akkor felülvizsgálat?

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
6 éve

Magyarországon az egyik olyan ország ahol , a legtöbb  beteg él - ahol a rokkantak halálra vannak ítélve. Úgy  gondolom , ez  súlyos  bűntett. El gondolkodtak a regnáló kormány tagjai, a politikusok, hogy  lehet 41800 Ft-ból megélni?  Milliós  havi fizetéssel könnyű ilyen  törvényket hozni.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

... lökik a sírba!!!!

 

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Addig varriálnak, amíg az összes rokkantat kirúgják az ellátásból