Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egyedül hagyták Orbánt az egyházak őcsényi véleményével

via Index

2017. október 10. 12:15 | 1 hozzászólás

A reformátusok, az evangélikusok és a zsidók is elítélték az őcsényi erőszakot, és aggodalmukat fejezték ki a társadalmat veszélyeztető gyűlölet miatt. Erdő Péter továbbra sem nyilvánul meg a kérdésben, míg a Nyíregyházi Katolikus Egyházmegye inkább nem kívánt állást foglalni.

Szeptember végén a Tolna megyei Őcsény lakói kiszúrták a kocsigumijait annak a panziósnak és a gyerekének, aki a hivatalosan a magyar állam oltalma alatt álló menekült gyerekeket akart volna nyaraltatni. A panzióst meg is fenyegették, a polgármester pedig a botrány miatt lemondott. Orbán Viktor a hírre reagálva azt mondta, hogy egyetért a menekültek ellen tiltakozó helyiekkel. 

Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket

– jelentette ki a kormányfő. 

Amikor Erdő Pétert kérdezték az őcsényi eseményekről, ellépett a kamera elől, és azt mondta, nem tudja. Nem foglalt állást, ami azért is érdekes, mert Erdő Pétert 2013-ban még arra is esélyesnek tartották, hogy pápa legyen. Erdő Péter után két katolikus püspök, Beer Miklós és Székely János is közölte, hogy szívesen vendégül látná azokat a menekült gyerekeket, akik a helyiek tiltakozása miatt nem mehettek Őcsénybe.

Tovább...


A cikk eredetije: Egyedül hagyták Orbánt az egyházak őcsényi véleményével


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Végre, kimerik  nyílvánítani a  véleményüket. Sajnos előbb kellett volna  felébredni, talán nem lenne egyok megfélemlítés mód Orbán kezében.