A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egy kellemetlen vizit: Orbán ma elmegy Moszkvába, de senki se tudja, hogy ez kinek jó

via Hvg.hu

2018. szeptember 18. 10:02 | 0 hozzászólás

Nem hívták, magától megy. "...tartalmilag egyáltalán nem látszik, miért van szükség a megbeszélésre" - mondja az Oroszország-szakértő.

Vlagyimir Putyin orosz államfő személyében olyan politikust látogat meg kedden (ismét) Orbán Viktor, akiről a nyugati államok – nem utolsósorban Magyarország szövetségesei – pontosan tudják, hogy folyamatosan nem mond igazat. Legutóbb akkor vált ez világossá, amikor azt állította, hogy a márciusi angliai Szkripal-merényletet elkövető két orosz férfi egyszerű, titkosszolgálatokhoz nem köthető állampolgár.

Furcsa körülmények között látogat kedden Moszkvába Orbán Viktor. Minden korábbinál kevesebbet tudni például arról, hogy pontosan miről fog tárgyalni az orosz fővárosban Vlagyimir Putyinnal. Rácz András Oroszország-szakértő, az Észt Külügyi Intézet külsős munkatársa szerint biztosra vehető, hogy Paks II., a metró és a közös vonatgyártás ügye napirendre kerül. „Az utóbbi években mindig februárban voltak a hivatalos találkozók, az idén ezeket most a választások miatt elhalasztották. Ez protokolláris értelemben rendben van, viszont

tartalmilag egyáltalán nem látszik, miért van szükség a megbeszélésre.

– mondta Rácz András, aki szerint viszont a Sargentini-jelentés elfogadása árnyalja a képet. „Nem lenne meglepő, hogy az orosz kapcsolatokat a magyar kormány demonstratív jelleggel arra akarja használni, hogy megmutassa, ha Európának nem kellünk, Moszkvában még szívesen látnak” – magyarázta.

Tovább...


A cikk eredetije: Egy kellemetlen vizit: Orbán ma elmegy Moszkvába, de senki se tudja, hogy ez kinek jó


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges