A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egy ilyen ország állampolgárának lenni jelen pillanatban nem dicsőség, hanem szégyen

via Kolozsváros.com

2018. április 29. 10:12 | 2 hozzászólás

"Az Unió nem a magyar embereket minősíti, hanem azt a kormányt, mely – sarokba dobva az uniós normákat – feudális állapotokat idézett elő egy Európai Uniós országban."

Egyre inkább tűnik úgy, hogy az EU készen áll a hetes cikkely szerinti eljárás megindítására Magyarország ellen, mely végső soron akár hazánk szavazati jogának elvesztésével is járhat. Ehhez minden tagországnak el kellene fogadnia a döntést, ami szinte biztosan nem fog megtörténni, hisz a lengyel kormány puszipajtása a magyarnak. Az eljárás megindítása tehát szinte biztos, ám hogy ennek milyen valós következményei lesznek, más kérdés. Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, aki az eljárás megindításának alapjául szolgáló parlamenti jelentésért felel, tegnapelőtt posztolta azt a videót, amely a Szijjártó Péterrel csütörtökön, az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságában folytatott vitát (vagy legalábbis annak egy részét) örökíti meg. Az indulatok elszabadultak.

Na, nem az Európai Parlamentben (azon már túl voltunk), hanem a Sargentini Facebook-bejegyzése alatt található kommentszekcióban, miután a politikusnak elege van abból – több más ország képviselőjével egyetemben -, hogy a magyar kormány hülyének nézi mind az Európai Uniót, mind a magyar népet. Ezt Sargentini – immár sokadszorra – ismét kifejtette. Kifejtette, mert fontosnak véli, hogy a világ is felfigyeljen arra, ami ma Magyarországon történik. Arra az idegengyűlöletre és az uniós polgárok milliárdos mértékben történő meglopására, amelynek véget kell vetni egyszer s mindenkorra.

Tovább...


A cikk eredetije: Egy ilyen ország állampolgárának lenni jelen pillanatban nem dicsőség, hanem szégyen


Hozzászólások


Degesz
11 hónapja

Én már évek óta nem merem bevallani külföldön, hogy magyar vagyok. Csak ha nagyon kérdezik.

Kataaa képe

Kataaa
11 hónapja

Szerencsére a magyar nép  béketűrő, félő, hogy már tart  sokáig. A  kormány  hatalma megtatartása érdekében, bármire képes.