Szerkesztők ajánlják Meghalt Baló György
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egy ilyen húzás után menekülni fognak a befektetők...

via Klubrádió

2015. december 18. 11:20 | 1 hozzászólás

gy tekintélyes londoni elemző a Bloombergnek nyilatkozva arról beszélt, hogy az Ákos-ügy csak tovább fokozza az aggodalmakat, mármint hogy a magyar kormány beleavatkozik a versenyszektor dolgaiba. William Jackson a Capital Economics-tól úgy látja, elriaszthatja a külföldi befektetőket. A New Scientist arról tudósít, hogy állatok pusztulnak el tömegesen Magyarország déli határán a menekültek feltartóztatására emelt kerítés miatt, mintha az embereknek okozott szenvedés nem volna elegendő. A Süddeutsche Zeitung írása szerint a német kancellár visszautasította, hogy a kelet-európai országok szuverenitásuk csorbításának tartják a kvótáról hozott döntést. A Spiegel kommentárja óv attól, hogy Németország az uniós támogatás egy részének megvonása mellé álljon a kelet-európai tagállamok tekintetében, amiért azok nem akarnak menekülteket befogadni

New York Times

1. A menekültválság és a terrorveszély alapvető kérdéseket vetett fel arról, hogy az európai államok mekkora szuverenitásról hajlandók lemondani a nagyobb egységért és biztonságért cserében. Az Európai Bizottságnak igaza van, amikor azt javasolta, hogy erős felhatalmazással hozzanak létre közös határőrizetet, mert látnivaló, hogy itt összeurópai megoldásra van szükség. Schengen egyetlen közösséget teremtett, így logikus, hogy a tagok osszák meg a felelősséget az egész külső határért. A vita hosszadalmas lesz, a nacionalista kormányok, mint a magyar és a lengyel, élesen ellenzik, hogy bármiféle hatalmat átengedjenek Brüsszelnek, a németek és a franciák viszont keményebb határellenőrzésre vágynak. A legnagyobb üközés az 1500 fős gyors reagálású erő körül várható, amelyet az érintett állam jóváhagyása nélkül is ki lehetne vezényelni. Itt ugyanis a szuverenitás kardinális kérdéséről van szó. De az is kulcsfontosságú, hogy eltömítsék a lyukacsos külső határt, ha fenn kívánják tartani a szabad belső utazást, továbbá valami rendet szeretnének a bevándorló áradatban. Az elmúlt év bőségesen bizonyította, hogy közös határvédelem nélkül gyorsan ellentétek alakulnak ki a tagországok között, és hogy az önző akciók alaptételeket és értékeket fenyegetnek. A bizottság indítványa komoly és sürgős figyelmet érdemel.

2. Belga nyomozók cáfolják, hogy a párizsi merényletek egyetlen ismert túlélője utánpótlást toborzott volna Budapesten. A brüsszeli ügyészség egyik szakértője szerint a tények számbavétele és a logika egyaránt ellentmond Lázár János állításának, itt magyar részről valójában politikai nyilatkozatról van szó. Úgy vélte, hogy öt percen belül meglincselték volna a toborzót a Keletinél összegyűlt emberek, akik éppen az olyan szervezetek miatt hagyták el Szíriát, mint az Iszlám állam. Hozzátette, nincs bizonyíték arra, hogy a magyar fővárosban migránsokat szerveztek volna be terroristának. Sokkal inkább kézenfekvő, hogy a menekülthullámot kihasználva jutott be az országba két olyasvalaki, akitet Abdeslam szállított tovább, és akik azután szerepet játszottak a párizsi merényletekben. Szíjjártó Péter azt mondja, végül is mindegy, hogy melyik változat az igaz, a válság sok lehetőséget teremtett a terroristáknak. A lap megjegyzi, hogy a magyar kormány, amelyet széles körben bírálnak a nyugaton a menekültekkel szemben tanúsított ellenségesség miatt, lecsapott arra, hogy szeptemberben Budapesten járt a párizsi merényletek egyik szereplője.

Bloomberg

Egy tekintélyes londoni elemző szerint az Ákos-ügy csak tovább fokozza az aggodalmakat, mármint hogy a magyar kormány beleavatkozik a versenyszektor dolgaiba. William Jackson a Capital Economics-tól úgy látja, elriaszthatja a külföldi befektetőket, hogy az állami szervek központi utasításra kötelesek felmondani a Telekommal kötött mobil internetes szerződéseket, miután a cég beszüntette az énekes támogatását, annak szexista beütésű kijelentése miatt. Ráadásul már előtte botrányt keltett Kövér László egyik hasonló nyilatkozata is. A döntés ráirányította a figyelmet, hogy a kormányban egyetlen nő sincs, ugyanakkor cégek sűrűn kifogásolják, hogy a hatalom célzott adókkal és felvásárlásokkal szól bele a piacgazdaságba. Orbán a liberális demokrácia bírálatával és a Merkel-féle nyitott kapuk politikájának elutasításával szintén elidegenített több uniós szövetségest. Kovács Zoltán, kormányszóvivő ezzel szemben azt közölte, hogy az állami előfizetések törlése nem érinti a Telekommal aláírt stratégiai megállapodást, ideértve az internet országos kiterjesztését. A szóvivő szerint hihetetlen és ellentmond az alaptörvény betűjének és szellemének, hogy Ákost hátrány érje, amiért kimondta azt, amit gondolt. A jelentés megemlíti, hogy a művész nyíltan támogatja az Orbán-kabinetet.

Tovább...


A cikk eredetije: Egy ilyen húzás után menekülni fognak a befektetők...


Hozzászólások

Szudoczky képe

Szudoczky
3 éve

Menekültügyben (is) úgy csavarja az igazságot a kormány, mint ahogy minden más kérdésben. A tényeket szabadon alakítja aktuális politikai érdekeinek megfelelően. Erre bizonyíték az állítólagos terrorista szál felfedése a kb. egy hónappal ezelőtti TEK akció keretében. Bombagyárról, fegyveres előkészületekről beszélt a TEK vezetője és sejtette a külföldi szálat is. Az egész egy léggömb volt, ami hamarosan és szinte bohózatba illően kipukkadt. Most a menekültek között megbúvó terroristákkal riogatja televíziós hirdetésben a lakosságot. Csak azt nem értem, hogy az ATV miért is sugározza napjában többször ezt a hirdetést? Ja, pénzért! Elég elvtelen hozzáállás.

A menekültkvótával kapcsolatos aláírásgyűjtés sikerét pedig hatalmas számokkal igazolja - 1 700 000 összegyűjtött aláírás! Meg kellene vizsgáltatni az aláírások hitelességét! Valaki vegye már észre a szemfényvesztést!