A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egy 27 milliárdos üzletecskével nyitotta ezt a hetet Mészáros Lőrinc

via 168 Óra Online

2018. szeptember 17. 10:28 | 0 hozzászólás

Nem bír leállni...

Az Opus Nyrt. tulajdonába kerül a VIRESOL Kft. 51 százalékos üzletrésze – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Ezzel újabb lépés valósul meg az idén februárban bejelentett, a tőzsdei társaság működésében meghatározó tőkeemelés-sorozatból – írják közleményükben.

„A VIRESOL régiónk egyik legnagyobb modern keményítőipari üzeme, nettó értékesítési árbevétele meghaladja majd az évi 100 millió eurót."

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint az Opus Nyrt. igazgatósága döntésével elfogadta a VIRESOL Kft. 51 százalékos üzletrészének apportját a szakértő által meghatározott 26 684 073 966 forint piaci értéken. A független szakértő által elvégzett jövedelem alapú (diszkontált cash flow) módszertani értékelés szerint a VIRESOL 100 százalékos saját tőkéjének nettó, kötelezettségek nélkül számított becsült piaci összértéke meghaladja az 52,3 milliárd forintot. A tőkeemelés során kibocsátandó új részvényeknél a februárban bejelentett 611 forintos árfolyamot veszik figyelembe.

2015-ben a VIRESOL Kft. (Visonta Projekt Kft. néven) azzal a céllal jött létre, hogy megépítse Magyarország egyetlen és a régió egyik legnagyobb, az elérhető legmodernebb malomipari technológián túlmutató búzafeldolgozó üzemét. Tavaly tavasszal indult a Mátrai Erőmű ipari parkjában a zöldmezős beruházás, jelenleg a próbaüzem előkészítése zajlik. A hulladékmentes technológiával működő gyár évi 250 ezer tonna hazai búza feldolgozásával keményítőt, alkoholt, valamint takarmány alapanyagokat állít elő a hazai és régiós élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára.

Tovább...


A cikk eredetije: Egy 27 milliárdos üzletecskével nyitotta ezt a hetet Mészáros Lőrinc


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges