Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Egészségügy megítélése: jöjjön inkább a vizitdíj

via publicus.hu

2015. november 22. 11:19 | 6 hozzászólás

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 10 és 14 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta az egészségügy általános megítélését.

A válaszadók kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával, és ez a helyzet majd' kétharmad szerint az utóbbi években romlott. Jobb ellátásban bízva, az elmúlt években a megkérdezettek, illetve közeli családtagjaik fele fizetett hálapénzt, illetve tízből hat ember vett igénybe valamilyen fizetős egészségügyi ellátást. A megkérdezettek szerint egyértelműen a kormány a felelős az állapotokért: minden második válaszadó így gondolja. Az egészségügy állapotának rossz megítélése és a saját zsebből fizetett hozzájárulások mértéke miatt a megkérdezettek kétharmada a korábban népszavazáson elutasított vizitdíjat is fizetne, hogy jobb legyen az ellátás.

A kutatás során megkérdezettek kétharmada (66 százalék) elégedetlen az állami egészségügyi rendszerban tapasztalt állapotokkal. Ebben egyetértés mutatkozik az összes párt szavazói között: még a Fidesz szavazók többsége (52 százalék) is elégedetlen, és tízből csupán négy (40 százalék) fideszes válaszolta azt, hogy valamennyire elégedett. Leginkább elégedetlenek az MSZP szavazói (82 százalék), és a diplomások (73 százalék).

Tovább...


A cikk eredetije: Egészségügy megítélése: jöjjön inkább a vizitdíj


Hozzászólások

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Plessatt!

Nem, a magyar emberek küzül csak az igáslovak ilyenek - akikkel azt akarják elhitetni hogy versenylovak is lehetnek. És el is hiszik már az igáslovak - a versenylovak azok nem.

Pedig nem mostanában fognak derbyt szervezni a söröslovak számára Epsomban.

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Nem Tiborc!

az idők nem változnak Magyarországon. Most is a Pató Pál ideje van( Ej rá érünk arra még)

S hogy ki volt a hülye?  - aki azt feltételezte, hogy a magyar ember az értelmes, és nem birka a nép.

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves Kataaa!

Magyarországon? De, ugy kell - mindegy mekkora hülyeséget mondanak.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Nagyon jól látod, kedves New Tiborc barátom. A magyar ember ilyen, minden etetés ül!

NewTiborc képe

NewTiborc
3 éve

És akkor most anno ki is volt a hülye? A vizitdíjas Gyurcsány kormány, vagy a fidesz propagandának felült zemberek és "olcsó" politikai elemzők, Változnak az idők és az emberek?

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Nem minden esetben  pártszimpátia alapján kellene  szavazni.