A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Döbbenetes kiírást tett közzé a híres magyar költő – most mindenki ezt olvassa

via Ellenszél

2018. április 18. 11:24 | 1 hozzászólás

„… remélem, hogy az a kislány arra is emlékszik majd, hogy volt valaki, aki szólt, hogy ezt így nem lehet.” Mi pedig azt reméljük, hogy máskor is, mindig, lesz, aki szól. Mindaddig, amíg a „hölgy” és a hozzá hasonlók meg nem tanulják, hogy nem lehet így.

“Napi BKV a legótvarabb rasszizmusról

Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé.
Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul.

Az említett középkorú nő mocskos niggerezett, büdöspicsázott, kurvaanyázott fennhangon, hogy csak a legszofisztikáltabb kifejezéseit említsem, mert voltak sokkal gyomorforgatóbbak is.

Mindenki hallgatott. És ekkor jött el az a pillanat, amikor az első döbbentből felocsúdva odaszóltam neki, hogy hallja egyáltalán, mit beszél? Hogy mégis hogy a fenébe gondolja, hogy bárkivel így?

Mire természetesen mocskos hazaáruló lettem, akinek lesülhet a bőr a képéről, mert nem igazi honvéd, hogy inkább arra lenne eszem, hogy megállítsam az ilyeneket, minthogy védelmezzem a niggereket.

Beszélgetésünk végén legyökerezett, amire azt feleltem, hogy az ő szájából ez a legnagyobb dicséret számomra. A kislány egy megállóval előbb leszállt, a nő a Tinódi utcáig szidott még, majd búcsúzóul még megemlítette, hogy szálljak le vele, odalent lejátszhatjuk. Még a nyitott ajtón kívülről is fenyegetőzött.

Aztán bezárultak az ajtók. És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább..."

Tovább...


A cikk eredetije: Döbbenetes kiírást tett közzé a híres magyar költő – most mindenki ezt olvassa


Hozzászólások

katicabogar képe

katicabogar
11 hónapja

Ebben nem is azt látom annyira tragikusnak, hogy egy nő így nyilvánult meg. Ilyen gyűlölettől átitatott emberek, - akik ráadásul még buták is, mint a föld - sajnos vannak :(

Azonban, hogy a buszon - egy emberen kívül - mindenki hallgatott és nem küldték el melegebb éghajlatra..., no, ezt látom nagyon félelmetesnek :(