A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Döbbenetes karikatúra Orbánról a Le Monde-ban

via Népszava Online

2012. január 3. 13:03 | 69 hozzászólás

A mai Le Monde számában megjelent grafika Orbán Viktort náci stílusú egyenruhában ábrázolja. A figura karján karszalag látható, rajta egy-egy betűvel. A hétszeresen ismételt alak karszalagjának betűi egymás mellé rakva Magyarország nevét adják ki franciául.

Orbán Viktor feje felett magyar zászlót lenget a szél, amelyet egy szintén náci egyenruha-szerűségbe öltözött figura tart, és a zászlón a Magyar Köztársaság felirat látható, amelyen a Köztársaság szó át van húzva pirossal.

A grafika jobb felső sarkában egy kéktollú, EU-s csillagokat a hátán viselő strucc a homokba dugja a fejét. A strucc a tőle jobbra lévő kisebb madártól azt kérdezi, hogy "Szavazzunk Le Pen-re?" mire a válasz: " Ne, a magyarokra!" A strucc erre azt feleli: "Megijesztettél! "

A kép a hírneves grafikus, Plantu műve, aki a Le Monde-ban először publikált magyar témájú grafikát.


A cikk eredetije: Döbbenetes karikatúra Orbánról a Le Monde-ban


Hozzászólások

katiicabogar képe

katiicabogar
6 éve

Ez az ideiglenes oldal. Úgy tudom hamarosan készen lesz a teljes oldal

98765W képe

98765W
6 éve

Már rég voltam itt. Mi lett a kapcsolatból? Meg sem közelíti a régi színvonalas interaktív web oldalt.

Zsuzsa28 képe

Zsuzsa28
6 éve

Köszi szépen a választ Kata !  Lehet, hogy ott leszek és találkozunk !

Erika1 képe

Erika1
6 éve

Ne  aggódjál  élünk  ,  vagyunk  és  leszünk  a  fő  riválisa Orbánnak  .

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Szia Zsuzsa!  A  kapcsolatnak nem lesz külön sátra, az MSZP- hez  tartozik, tehát   együtt  leszünk, ott  találkozunk, ha  Te is  ott  leszel. :) Ez  még  nem a végleges  formálya a lapnak, hamarosan meg újjul.:)

 

Zsuzsa28 képe

Zsuzsa28
6 éve

Offolok, de szeretném megkérdezni, hogy fogtok-e találkozni valahol a Városligetben Május 1-én ?

Nagyon régen jártam erre és minden más lett....

Egyenesgerinc képe

Egyenesgerinc
6 éve

Hát'.... itt tartunk? Ezek szerint, igen.


Nostadamus
6 éve

Miután,--- Kongresszus után--- az MSZP, és Mesterházy teljesen eltűnt a médiából, na és pesze az MSZP is SÍRI CSENDBEN van, kédezem, megszünt, vagy mindenki meghalt?

 

 

Apolitikus képe

Apolitikus
6 éve

Melyik rendszerre gondolsz? Az orbánira, vagy erre az oldaléra. Hamarosan változik mindkettő.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Az ország szégyene, hogy ilyen kép megjelenik a miniszterelnökről, még akkor is, ha karikatúra. Tudjuk, a viccnek is van határa.

Moderátor képe

Moderátor
6 éve

Kérem, maradjatok a témánál

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Én úgy gondolom, helykitöltőnek itt vagy Te.

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Egyikre sem. Nekem is van mindkettőből. Majd két hónap múlva ha készen lesz a lap, szeretném ha elnézést kérnél ezekért a feltételezéseidért. Addig meg hanyagoljuk ezt a kérdést.

Reflektor képe

Reflektor
6 éve

Én úgy gondolom, hogy mielőtt helykitöltőnek felteszed ugyanazt a kérdést, kényelmesen visszagörgetheted az oldalt, vajon kaptál-e már választ az éppen gondolataidat izgató kérdésre.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve
Reflektor képe

Reflektor
6 éve

"Honnan a jól értesülésed?"
Most tényleg leírjam ugyanazt, amit már egyszer erre a kérdésre válaszoltam?
:)

Reflektor képe

Reflektor
6 éve

Ahogy gondolod.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Honnan a jól értesülésed?

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Szakmait nem vonom kétsége, de a politikait igen. Azt vetíted le, amit beadnak!

Reflektor képe

Reflektor
6 éve

"Talán ezt is Orbán határozza meg, hogy milyen legyen az oldal?"
Nem.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Talán ezt is Orbán határozza meg, hogy milyen legyen az oldal? Már értem miért vagy itt!:)

Reflektor képe

Reflektor
6 éve

Ez nem jólértesültség, csupán némi szakmai és politikai tapasztalat.
Melyikre vagy kíváncsi?
:)

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

Csak a vágyait fogalmazta meg :))))

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Irigylem a jólértesültségedet. A rosszindulatodat azonban egy cseppet sem

Reflektor képe

Reflektor
6 éve

Abban igazad van, hogy nem a végső, hiszen a technikai fejlődés egy idő után magában hordozza a változtatás igényét.
Abba viszont belenyugodhatsz, hogy pár évig ezt a rendszert (némi kiigazítással) kell használnod.
Érdemi változás itt már nem lesz. Az ígéretek csak a hívek megnyugtatására szolgálnak.

Kataaa képe

Kataaa
6 éve

Nem , ez n3em rettenetes változás, de nem is a végső . Még nincs teljesen kész. Kis türelem.

emilmaci képe

emilmaci
6 éve

Igaz régen voltam itt, de mi ez a rettenetes változás?
Nem találok semmit.
Kivel hol és hogyan tudok vitatkozni?
Mert az innovációnak nevezett „menstruáció”, ami most itt van, nem igazán kedvező a szörfözésre, vagy a hagyományos kapcsolattartásra.

oregbaratom1 képe

oregbaratom1
6 éve

Már megbocsáss kedves, de ez valahogy nem életszerű. A mai technika ezt a tesze-tosza magatartást nem igazolja. Én úgy gondolom, hogy ezek fordítva ülnek a lovon. Azt hiszem, hogy ezt lehetett volna úgy is csinálni, hogy először megcsinálom az újat, és azután zárom be a régit. Meggyőződésem, hogy ez összesen két kattintásnyi időt vett volna igénybe. Az időzítés is nagyon szerencsétlen volt. Vagy attól féltek, hogy a karácsony és újévi "forgalomtól" bedőlt volna a rendszer? Nekem itt valami sántít.


ledin25
6 éve

No ebben bízom én is, hogy lesz ez még jobb is,mert ez most még igen kezdetlegesnek hat.De valóban a felső sávban jelzik, hogy a kapcsolat megújul,tehát még nincs befejeződve, s ez valóban egy átmeneti forma még!

Moderátor képe

Moderátor
6 éve

Moderátor:
Kérlek, üzemeltetési, fejlesztési kérdésekben, technikai problémákkal a [email protected] címre írjatok

nemigen képe

nemigen
6 éve

Igen-Igen! Ez a legfrankóbb honlap széltében hosszában a világhálón.:))) Aki ezt bírálja, még nem látott tuti jó honlapot, igazi "pezsgős" fórumozókkal!!:)))

Citoyen képe

Citoyen
6 éve

Való igaz, nem vagyunk annyian, mint decemberben... De nem értem miért kell folyamatosan fanyalogni. Tudtommal nincs még készen. Nem ilyen lesz. Ez tudtommal egy átmeneti forma, ami folyamatosan bővül ujabb és ujabb lehetőségekkel. Tudom, hogy türelemből van a legkevesebb manapság (a pénzen kivül) mégis jó lenne, ha nem keseritenénk meg még jobban a saját és a készitők szája izét sem...

dmolnar képe

dmolnar
6 éve

Szia plalyA!

Már azt hittem eltávoztál erről a még lehetetlenül működő (működő? Ez erős túlzás, inkább csak vegetáló) oldalról. Látom, azért maradtál..

kisgalamb képe

kisgalamb
6 éve

Csak itt most nem erről van szó.


Nostadamus
6 éve

Azért, ismerjük be, KOCSI ÚR miatt, MSZP KINEVEZETT, nekik is jár valami kis karikatúra, mondjuk pl. HÓKUSZ PÓK, jó lenne?

Primas képe

Primas
6 éve

Röviden, tömören így is van!

Primas képe

Primas
6 éve

Sértve van a NPV!


Mifolyik Itt
6 éve

Hogy "le kell-e mondania" a Le Mondnak, azt próbáltam szemléltetni egy linkkel, de - feltételezem - kimoderálták. Nem hiszem, hogy a magyarországi változások irányát tekintve alaptalanul jutott eszébe a karikaturistának a karlendítés. http://www.respublica.uphero.com/

Én mindig Magyarországpárti vagyok, és mindenkit erre biztatok, még akkor is, ha a Magyar Köztársaságot most éppen nagy fájdalmamra és meggyőződésem szerint csak átmenetileg kihúzták is a talpunk alól. Ne gondoljuk "szeretett" vezérünkkel együtt, hogy az ország iránti érzelmeink és cselekedeteink, az iránta való érzelmeinkkel és cselekedeteinkkel egyeznek!

plalyA képe

plalyA
6 éve

Kedves victorb!
Nem mondod. Ott választ kapok arra a kérdésemre, hogy mitől független is a Független Jogászok fóruma? Vagy arra a kérdésre, hogy mi az az "Ultraliberális pélnzügyi oligarchia"-fogalma, és mitől ultra? Vagy arra is kérdést kapok, hogy netán a független jogászok most amikor a parlament elől vitték el az embereket a Gyorskocsi utcába- miért nem függetlenjogászkodtak- és mit jelent szerinted hogy nem történt semmi. Ezek mind benne vannak a linkedbe? Mert én ezekre vagyok kíváncsi. Nekem erről a kérdésről veéed ellentétben szögesen más véleményem van.
Azért mert én például azt is tudom veled ellentétben, hogy már nem az "Ultraliberális pénzügyi oligarchiák" azok amelyek működtetik a kapitalizmust, hanem egy új osztály a Káderek osztálya- amely a hatalmat valóban birtokolja. Ők hozzák a döntéseket és ők vannak jelen a G_20 csúcson, valamint ők azok akik elsöprik azt a gazdasági rendszert amit most kapitalizmusként ismerünk. Ők mára az igazi hatalom birtokosai. Nem az a lényeg már hogy kik azok az általad "Ultraliberálisnak aposztrofált pénzügyi oligarchiák- mára ők nem számítanak semmit sem. Akáderek osztálya az amely dönt és működtet( A menagmentek, elemzők, tanácsadók, minősítők, akik egységesítik a világot, a szabványaikkal amely biztosítja a hatalmukat (ITU,IEC stb, stb) és ráadásul olyan fegyver van a kezükben amely a tőkések tőkéjét és a magántulajdonát elértékteleníti( a magántulajdon nem jogi értelembe értendő, hanem ideológiai értelemben, mert nem ugyan azt jelenti a kettő) Úgy hogy felesleges az általad említett linkeket megnéznem- az a helyzet, hogy én már ettől régen tovább léptem. Már az érdekel, hogy az új hatalmicentrumok mit tesznek és hogyan osztják fel újra a világot- és mire számíthatunk mint egy elkövetkező termelési módra. Azt gondolom ettől egy kissé le vagymaradva- ugy 20-30 évvel. Elég szomorú hogy mondod a véleményedet de nem nézelutánna dolgoknak.

Csavaros képe

Csavaros
6 éve

Szerintem igaza van az újságnak. A nácik ugyan így bontották le a demokráciát és a Jobbik is megszüntethető lenne a 2/3 segédletével. Orbán ehelyett átvette a jobbikSS programját és lebontja a liberális demokráciát, a fékek ellensúlyok rendszerét és nyilvántartanak bennünket. Mindent független hatalmi ágat elfoglalnak és mindent tönkre tesznek és abnormális terveikkel kivégzik az országot. Eközben a Fidesznek a legnagyobb ellensége a magyar liberális demokrácia és a demokratikus pártok. Megvádolnak bizonyítékok nélkül embereket és utólag gyártanak ehhez bizonyítékokat, elbocsátnak politikai okokból embereket és így tartják félelembe az ország jelentős részét. Gombhoz varrják a kabátot.


gabikarpati
6 éve

Kataaa! Köszönöm,megtaláltam!Szép napot!

Kataszgd képe

Kataszgd
6 éve

Le-mond-e OV. Ez itt a kérdês?

szaszyanita képe

szaszyanita
6 éve

Szerintem a Le Mond ,jobban tenné ha lemondana.
Már csak azért,mert Magyarország nem annyira rossz még Orbán Viktor vezényletével sem .
Sok esetben nem vagyok Magyarország párti ami a munkaviszonyaimat,illetve családi helyzetemet jelenti,de azért a Le Mond szerintem elvetette a sulykot most.
Nem hinném ,hogy a franciák annyival jobbak lennének ,inkább liberálisabbak,vagy jobban mernek tüntetni a kormányzati önkényes intézkedések ellen .

gombosko képe

gombosko
6 éve

Franciák-ők tudják mi a szabadság!!!!!

victorb képe

victorb
6 éve

Kedves plalyA!
Adtam pár linket, abban benne volt a válasz. Legalább a Wikipedián nézz utána pár címszónak:
Mario Monti (Goldman Sachs tanácsadó, Coca Cola tanácsadó, Bildenberg csoport tag, Trilaterális bizottsági tag, mielőtt miniszterelnök lett.
Lucas Papademos (Goldman Sachs tanácsadó, mielőtt miniszterelnök lett).
Goldman Sachs (tevékeny szerepe volt a görögök államcsődbe jutásban) Inkább keresd meg az Inside job című dokumentumfilmet.
Bilderberg csoport
Trilaterális Bizottság
Ott minden választ megkapsz.

plalyA képe

plalyA
6 éve

Hát ez igen, ezt meg kell hagyni.Milyen is az az "ultraliberális pénzügyi oligarchia" Nem világítanád meg jobban ezt a kérdést. Nagyon kíváncsivá tettél, hogy kik ezek az ultraliberálisok és miben nyilvánul meg az ultraliberalizmusuk. És ha már fejtegeted ezt a kérdést értelmezd már nekem azt is hogy mi is az a liberalizmus és hogyan lehet "ultrásítani"
Vagy megint írtál egy jó nagy hülyeséget, csak azért hogy valamit is írjál.
Ami pedig a pénzügyi oligarchia kérdését illeti. Ha jól tudom Magyarország( csak így egyszerüen-ahogy a nemzet tolla nevez bennünket) tagja az IMF-nek. Akkor Magyarország is az ultraliberális pénzügyi ologarchiához tartozik? És ha igen akkor nem kell megfelelnie Orbánnak, Magyarország érdekeinek? Vagy az IMF nem tartozik azokhoz az "ultrákhoz"?Vagy akkor ezt hogy is kell érteni? Vagy netán azt akarod mondani, hogy mindenki "ultra" csak mi nem?Szóval akkor hogy is van ez? Most akkor kinek lépéett és micsodájára rá Orbán Viktor?
Ugyan is én meg azt gondolom, hogy nem a tyukszemére lépéett rá, hanem a fejére tett- de az egész országnak. Bocsánat terméstesen csak is az ultraliberális részének-( A baj az hogy ezek vannak többségben mára már)- ugyan is hogy visszamenőleges törvényeket nem akarják elfogadni ez az "ultraliberalizmus" szerinted?. Meg egy olyan alaptörvény, ami az 1949 évi XX. Törvény szinvonslát sem éri el? (Pedig sokmindent megtanult Orbán pajtás- Rákosi pajtástól- de még van mit tanulnia ezek szerint) Csak komolyan ne vegye- de úgy látszik azt teszi.
Na akkor hogy is van ez? Kérd mg a Reflektort hátha tud neked segíteni és ketten azért valamit összehoztok- mert egyedül ez bizony nagyon "keskeny"( Hogy a Toldi Gimnázium beli tanári szóhasználatot idézzem- anno átkos pártállam-Ja nem tudod ki volt ott a KISZ titkár akkor)
NA tehát izgatottan várom a válaszodat.

mama40 képe

mama40
6 éve

Bambi. Ők mondták, hogy a népnek joga van a nem megfelelő kormányt leváltani. Most ez következik, nem kell má sokat remélem erre v árnunk.

victorb képe

victorb
6 éve

Orbán valóban rátaposott a tyúkszemére valakiknek, akikkel ezt nem sokan merik megtenni. Ez pedig az ultraliberális pénzügyi oligarchia. Médiáik pedig természetesen azt mondják, ami ennek az oligarchiának az érdeke. Most az a kérdés, hogy nekik kell-e megfelelnie Orbánnak, vagy sem?
A másik kérdés, hogy az ellenzék is nekik tapsol-e, vagy sem? Én úgy látom, hogy nekik. Közben nem a kútba, csak a kávájára...

Oldalak