A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Diákmunka a vizes vébén: 45 ezerért kiképezték, aztán nem hívták őket többet

via HVG

2017. július 13. 10:09 | 0 hozzászólás

Többkörös, színvonalas felkészítést tartott nagyjából 100-150, a vizes vébé idejére "rendszergazda light" pozícióba toborzott diáknak az Antenna Hungária egyik alvállalkozója. A 3000 forintos órabérrel kecsegetett fiatalok felét azonban elküldték, mielőtt munkába álltak volna. Bár a rendezvényen 3000 önkéntes is dolgozik, a diákmunka-szövetkezetek tele vannak ottani munkát kínáló hirdetésekkel.

A diákszövetkezeteknél kereshető órabérek háromszorosát, háromezer forintot ígért óránként az informatikai középiskolában érettségizett Tamásnak egy nagy, számítástechnikai cégnél dolgozó ismerőse, ha van kedve a vizes vébén dolgozni. A munka sem tűnt nehéznek: a világbajnokság hivatalos résztvevőinek kiosztott számítástechnikai eszközöket – telefonokat, tableteket és laptopokat – kellett IT-támogatói munkakörben kezelni: kipróbálni, beleltározni és operációs rendszerekkel ellátni a rendezvény előtt, majd a felmerülő problémákat megoldani a rendezvény ideje alatt.

A munka komolyságát mutatta, hogy a kezdés előtt nemcsak elbeszélgetésen, hanem háromkörös felkészítésen is részt kellett venni a jelentkezőknek, de ezekért ugyanúgy 3000 Ft/órás bért fizettek, mint amit a munkáért ígértek. Tamás elmondása szerint a tréningek felkészült előadókkal, nagyon jó szakmai színvonalon zajlottak: az elsőn, egy OKJ-s képzési helyszín előadójában kommunikációra és problémakezelésre okították őket, például, hogy miként kell beszélni-viselkedni egy ideges vagy agresszív ügyféllel. A világbajnokság fő helyszínén, a Duna Arénában tartott másodikon pedig konkrét feladatokat mutattak, hogy mit kell majd tenniük, és milyen technikai problémákra kell számítaniuk.

Tovább...


A cikk eredetije: Diákmunka a vizes vébén: 45 ezerért kiképezték, aztán nem hívták őket többet


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges