A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

De mitől lehetne más ez a reménytelenül elmebeteg helyzet?

via Kolozsváros.com

2018. május 21. 09:21 | 0 hozzászólás

"Következmények nélküli, felelőtlen, ordas hazudozás. Közpénzből. Az eredmények pedig már látszanak."

Keresztény/keresztyén ünnepi jó reggelt kívánunk mindenkinek! Abból az alkalomból, hogy megérkezett a Szentlélek hozzánk, bűnösökhöz, romlottakhoz, eltévelyedettekhez is. Mármint amennyiben a Szentlélek nem csak a Semjén Zsoltokhoz, meg a kétharmadhoz érkezett meg. Arra gondoltam, hogy ebben az emelkedett pillanatban, miközben egyesek a hitüknek megfelelően, lehetőleg csendben, magukba szállva próbálják megragadni a pünkösd lényegét, miközben a kettesek számára ez semmi különöset nem jelent, és miközben a hármasok téglaporosra döngetik az álszentségtől amúgy is repedező mellüket, hogy ők mekkora nagy keresztények, idepakolom Márfi Gyula veszprémi érsek pünkösdi üzenetét, amely az egyik kormánypropagandát és álhíreket gyártó oldalon jelent meg. Csak a lényeget, hogy ne sántuljunk:

Európában az emberek egy részének elméjére most sötétség borult. Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem látnak. Magyarországot most éppen azzal vádolják, hogy itt sérül a demokrácia, vagy nincs demokrácia, sérülnek a nők jogai. Az, hogy mi van az Iszlámban, a Sharia Törvényben az nem érdekli őket. Imádkoznunk kell azért, hogy a Szentlélek világosítsa meg őket, azokat az amerikai, európai vezetőket, akik sötétségben élnek.

Szerintem is ez a pünkösd egyik legfontosabb üzenete. Hogy mindenki más sötétségben él, bezzeg mi. Szerintem az érsek úr ezzel a hatalmas ünnepi lendülettel akár be is állhatna a Fideszbe hivatalosan is szekeret tolni. Nincs az a hivatásos szóhurcoló, aki ennél tökéletesebben fel tudta volna mondani a narancssárgán világító, örökzöld kormányprogramot. Képzavar esete forog fenn? Nem baj.

Ne csak azért szeressünk, mert rá vagyunk szorulva valakire. Tudjuk a kapott szeretetet viszonozni, és tudjunk szeretni akkor is, hogy ha abból közvetlen hasznunk nincsen.

Meggyőződésem, hogy az érsek úr nem azért szeret feltételek nélkül hozzádörgölőzni a hatalomhoz, mert abból bármilyen haszna lenne. Az érsek úr egyszerűen másként nem tehet, mint így: az önzetlen, hátsó szándékok nélküli szeretet jegyében huny szemet a magyar társadalom szövetét roncsoló, feneketlen gyűlöletkeltés fölött, iszlámozik, shariázik és bagatellizálja a magyar demokrácia állapotát és a nők jogait. Soha egyszer nem hallottam ettől az embertől, hogy aggódna a magyar társadalom peremén vegetáló, nélkülöző, nyomoruktól kettőig nem látó polgártársaiért, vagy hogy szükségesnek tartaná gátat szabni az elvetemült, egybites összeesküvés-elméletekkel való agymérgezésnek.

Tovább...


A cikk eredetije: De mitől lehetne más ez a reménytelenül elmebeteg helyzet?


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges