A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját

via 168 óra Online

2014. március 26. 10:41 | 3 hozzászólás

Az MSZP elnöke elmondta, azért akar miniszterelnök lenni, hogy a félelemben és megosztottságban élő ország ismét egységes nemzet legyen.

Szabolcs-Szatmár megyében járt tegnap Mesterházy Attila. A kormányváltó szövetség miniszterelnök-jelöltje Ricsén a már öt alkalommal polgármesterré választott Vécsi István mellett kampányolt, aki április 6-án parlamenti mandátumért indul.

Mesterházy a településen az útfejlesztési programjukról beszélt, illetve arról, hogyan akarják kormányra kerülve a kis- és középvállalkozók lehetőségeit bővíteni. Ezeknek a vállalkozásoknak hitelt, tisztességes pályázati eljárást ígért és kijelentette: ők mindenképpen nyertesei lesznek a kormányváltásnak. Az MSZP elnöke elmondta, azért akar miniszterelnök lenni, hogy a félelemben és megosztottságban élő ország ismét egységes nemzet legyen – számolt be róla a Népszava.hu.

Kisvárdán vállalkozói fórumot tartott Legény Zsolttal, a kormányváltó erők helyi képviselőjelöltjével. Arról beszéltek, hogy ha bizalmat szavaznak nekik a választók, Fényeslitkére acélhengerművet telepítenek, ami 1000-1200 új munkahelyet teremthet, emellett előkészítik a Záhonyt és az M3-as autópályát összekötő gyorsforgalmi utat.

Mátészalkán az igazságos és fenntartható rezsicsökkentés lehetőségét, előnyét vázolta a baloldali miniszterelnök-jelölt, akivel hallgatósága egyetértett abban, hogy a helyiek kevésbé tudnak élni ezzel a lehetőséggel, annál is inkább, mert sokan szénnel vagy fával fűtenek. Ebben a körzetben Halmi Józsefet, Mátészalka polgármesterét ajánlotta a választók figyelmébe Mesterházy Attila.

Nyíregyházi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormányváltó szövetség 5 százalékra mérsékelné az alapvető élelmiszerek áfáját, ha április 6-án megnyeri a választást, nem csak az alacsony jövedelműeken segít, hanem a fogyasztást is bővíti, továbbá fehéríti a gazdaságot, segíti annak eredményességét. Mesterházy az áfacsökkentés mellett programjukból azt is kiemelte, hogy a mezőgazdasági termelőknek beszállítói programot is indítani akarnak, s a nagy áruházláncokat ösztönzik majd arra, minél több hazai terméket árusítsanak. Az MSZP elnöke megismételte: a földbérleti pályázatokat felülvizsgálják. „Akinek jogszerű volt a földhöz jutása, annak nincs félnivalója, mások viszont számíthatnak arra, hogy helyettük azok jutnak területhez, akik a földet megművelik, s abból élnek” – hangsúlyozta.
 


A cikk eredetije: Csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját


Hozzászólások


Simcsik
5 éve

Igaza van! Az ÁFA minden tekintetben irracionálisan magas. Az alapvető

élelmiszerek ÁFÁ-ját radikálisan le kell csökkenteni,de egyébb termékek

és szolgáltatások vonatkozásában is csökkentés szükséges.

Az így befolyó adóbevételekről meg csak annyit,hogy a mindenkori

kormány ne pazaroljon ostobaságokra,hanem tanuljon meg okosan

gazdálkodni.

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Ez  főleg  a  kis keresetűek  és  szegények  könnyebbsége  lenne  .

drukkolok  hogy  így  legyen  ........persze  szavazni  is  elmegyek  és" 1  bazi  nagy  X-et " húzok  be  .

oregnene képe

oregnene
5 éve

Ez bizony nagyon sok emberen segítene. Ha az élelmiszer olcsóbb lenne, akkor már csak a drága gyógyszereket kellene valahogy csökkenteni