A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Csányi Sándor 350, Nyerges Zsolt 282, a Mészáros család 130 négyzetkilométer föld felett uralkodik

via 444.hu

2018. augusztus 15. 16:04 | 0 hozzászólás

Még nincs meg a fél Dunántúl.

Miután a a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta, júliusban Nyerges Zsolthoz került Simicska Lajos szinte minden üzleti érdekeltsége (a kecskéit azért megtartotta).

Ami a Hír Tv-nél történt, arról már mindenki hallott, az agráriumban történt változásokról viszont kevés szó esett. Július 25-én a Simicska mezőgazdasági érdekeltségeinek nagyját összefogó Mezort Zrt. elnöki posztján Nyerges Zsolt váltotta le Vida Ildikót, Simicska pedig elhagyta a cég felügyelőbizottságát. Így az eddig Simicska–Nyerges-birodalomként emlegetett csoport egésze Nyerges Zsolté lett.

A G7 arról írt, mekkora most a Nyerges-birodalom. Hogy ez kiderüljön, előbb tisztázni kell, hogy a törvény szerint Magyarországon egy magánszemély legfeljebb 300 hektár termőföldet birtokolhat, cégek – pontosabban jogi személyek – pedig semennyit, csak bérelhetnek, vagyis azt kell megnézni, egy-egy üzletember érdekeltségei mekkora bérelt területen gazdálkodnak.

A lap céges honlapok, vállalati beszámolók és – ha nem állt rendelkezésre más – sajtóhírek alapján gyűjtötte össze a legnagyobb területeken gazdálkodó csoportokat:

  • Csányi Sándor érdekeltségei 350 négyzetkilométeren gazdálkodnak.
  • Nyerges Zsolt érdekeltségei 282 négyzetkilométeren gazdálkodnak.
  • A Mészáros család érdekeltségei 130 négyzetkilométeren gazdálkodnak.


„Mészáros Lőrinc” tehát egyelőre a harmadik, de ha igazak a pletykák, amik szerint Nyergesen keresztül hozzá kerülhet a Simicska-vagyon, akkor a Mészáros család feljön a második helyre, és ha még a Nyerges saját cége, a DPMG Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. is átkerülne Mészárosékhoz, akkor Csányit is leelőzve a volt felcsúti polgármester lenne a legnagyobb magyar agrárbáró. (G7)


A cikk eredetije: Csányi Sándor 350, Nyerges Zsolt 282, a Mészáros család 130 négyzetkilométer föld felett uralkodik


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges