A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Csak a választások után száll el az államadósság

via Népszava Online

2017. október 24. 11:00 | 1 hozzászólás

Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala tegnap közzétette a tavalyi államháztartási adatok második felülvizsgálatát. Ezek szerint a magyar költségvetés GDP-arányos hiánya 1,9 százalékos volt 2016-ban, míg az adósságráta 73,9 százalékra csökkent.

Ezek a számok azonosak azzal, amit a KSH elküldött. Azonban a felülvizsgálat egyes megállapításai aggályra adnak okot. a felülvizsgálat egyes megállapításai aggályra adnak okot. Korlátozó záradékkal látták el ugyanis a magyar adatokat, mert az Eurostat továbbra is úgy véli, hogy az Eximbankot az államháztartáson belülre kell sorolni, emiatt a magyar államadósság több évre visszamenőleg megnő, az úgynevezett adósságpályát át kell írni.

Közölték: az uniós hivatal emellett még mindig vizsgálja az MNB alapítványainak tevékenységét, elsősorban azokat, amelyeket a kormány nevében hajtanak végre. Jó hír viszont, hogy a hivatal egyúttal visszavonta fenntartásait a garancia- és szanálási alapok, valamint a MARK Zrt. esetében, mivel a magyar hatóságok ezeket - ugyancsak visszamenőleg - visszasorolták az államháztartásba.

Tovább...


A cikk eredetije: Csak a választások után száll el az államadósság


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

Kész átverés show ami  ebben az  országban van. Még  mindig  a szocialita kormányok hibája? Ki van  kormányon  hét éve? Az  idő alatt  csak  nőhetett  az  államadósság. Persze, hogy  a választások után száll el, mint  az a nyesettszemű holló.  Mert, ha  maradnak mindegy is, hiszen hatalomban vannak, ha  nem maradnak, akkor az  a hibás aki  megnyeri  a választást.:(