A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A civilek mellé áll az MSZP: Két népszavazást is támogatnak

via Pesti Bulvár

2017. augusztus 2. 09:20 | 0 hozzászólás

Az egyik közös civil és szakszervezeti kezdeményezés azt célozza, hogy december 24-dike munkaszüneti nap legyen. Vágó Gábor indítványa pedig a magyar állami cégvezetők bérmaximalizálásáról szól, és azt szeretné elérni, hogy az állami cégek vezetőinek éves keresete ne haladhassa meg a köztársasági elnökét

A Szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítását a szakszervezetek már 2002-ben kezdeményezték – emlékeztetett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László elmondta: teljes szervezeti erejükkel gyűjtik majd az aláírásokat.

Vágó Gábor az állami vezetők bérplafonjáról kezdeményezett népszavazást. A volt LMP-s országgyűlési képviselő azt mondta: lépni kell a bérfeszültség ügyében, mivel az nem tartható, hogy amíg nagyon sokan nagyon keveset keresnek, egy szűk elit milliókat visz haza.

Az igazságosabb, élhetőbb Magyarországot szolgálja a két népszavazás, ezért az MSZP támogatja azokat – közölte a Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje.

Botka László azt mondta, természetes, hogy támogatják a népszavazási kezdeményezéseket, mivel a lehető legszélesebb együttműködést akarják létrehozni mindenkivel, aki változást akar Magyarországon.

Tovább...


A cikk eredetije: A civilek mellé áll az MSZP: Két népszavazást is támogatnak


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges