A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A cigányokat is összeíratná a Jobbik

via atv.hu

2012. december 5. 10:52 | 5 hozzászólás

A zsidók mellett a cigányokat is összeíratná a Jobbik. A Komárom-Esztergom megyei közgyűlés jegyzőkönyve szerint Michl Miklós jobbikos képviselő a testület márciusi ülésen arra biztatta a közgyűlés fideszes elnökét: hasson oda a kormánynál, hogy tegye lehetővé a zsidóság és a cigányság pontos nyilvántartását.

Mint tegnap az atv.hu megírta, a jobbikos képviselő a megyei kisebbségi önkormányzatok  elnökének beszámolójára reagált. A dokumentum szerint a megyében 17 ezer roma él 3500 családban. Michl Miklós azt firtatta, hogy honnan származik ez az adat, hiszen nemzetiségi hovatartozása alapján senkit nem lehet nyilvántartani, bár szerinte erre minden normális munkához szükség lenne.

A közgyűlés hivatalos jegyzőkönyve szerint a képviselő azt mondta: "a Jobbik sajnálatosnak látja azt a liberális felfogást, miszerint valakinek a nemzetiségét fajhoz vagy valláshoz tartozását nyilván tartani sérti az emberi jogokat. Azt kérte a közgyűlés elnökétől, hasson oda a kormánynál, hogy ezt a szerencsétlen gyakorlatot számolja föl és tegye lehetővé a cigányok és zsidók nyilvántartását, akikkel  szerinte még az is probléma, hogy nem tudják eldönteni, hogy vallás, faj, vagy nemzet..."

Tovább...


A cikk eredetije: A cigányokat is összeíratná a Jobbik


Hozzászólások

adamik_ képe

adamik_
5 éve

Amikor a kínai-néger kollégám szülei figyelmét az utódnemzés kötötte le, a legkevésbé sem érdekelte őket, hogy néhány agyhalott mit fog szólni a születendő gyermekük faji hovatartozásához. Ahogyan mi sem törődtünk vele. Ügyes életrevaló srác, szorgalmas, barárságos, néha segítőkész ... szóval se job se roszabb mint a többi. Miért lenne gond a származása? Az lenne gond ha valami olyasmit csinálna.

Nem vagyok túl jó véleménnyel a magyarokról, de azt el nem tudom képzelni róluk, hogy bárkit faji hovatartozása alapján ítélnek meg, nem pedig tettei alapján. Azt viszont el tudom képzelni az ország vezetőiről, hogy mesterségesen szítják az etnikai alapú feszültséget. Az is az "Oszd meg és uralkodj" taktika része.

lilla- képe

lilla-
5 éve

két születésünk van:

1. biológiai--adott (benne a biológiai lottó okozta különböző értelmességünkkel)

2. társadalmi---amivé nevelnek, mert úgy egyébként az inteligencia fokunk nációtól függetlenül azonos(lexiakai tudás független tesztek bizonyítják!

 

csak legfeljebb a túlélési technikákat tanuljuk meg másként és másnak

 

ezért borzalom a most folyó polémia----mert csak ember van--a kultúrák találkozása pedig azért nehéz, mert toleranciát feltételez.

Ahol pedig tolerancia egymás iránt sincs---akkor miért várunk ott ahol még több befogadó hajlamra lenne szükség.

 

igen a néger--kínai  ember szülei az utódjára is gondolhatott volna---

mai társadalmainkban mi lesz vele---

de ez csak nálunk gond---másutt így van és kész

 

adamik_ képe

adamik_
5 éve

Amikor Angliában dolgozni kezdtem regisztrálni kellett a Home Ofice-nél. A kérdőíven többek közt ilyen kérdések voltak : vallása , állampolgársága, mely rasszhoz tartozik ... stb. Én azt a választ jelöltem meg, hogy "fehér európai ", mivel tényleg fehér európai vagyok meg ateista vallású, és ezt egyenes gerinccel vállalom is. Megkérdeztem egyik kurd munkatársamat mit jelölt meg saját rasszának és vallásának. Az mondta, hogy rassznak az arabot jelölte be, mert szerinte a kurdok azokra hasonlítanak legjobban és egyébként is iraki állampolgár, vallásnak pedig a moszlimot. Eszébe sem jutott háborogni ezeken a kérdéseken, mint ahogyan nekem sem. Minden ember tartozik valamelyik rasszhoz, ami többnyire jól látszik rajta. Soha nem fogom megérteni, hogy magyarországon ebből miért csinálnak ügyet. ( Az azért érdekelt volna, hogy a kínai-néger kevertvérű kollégám mit írt be saját rasszának. Gondolom bejelölte, hogy  "egyéb" , alá meg beírta.)

katiicabogar képe

katiicabogar
5 éve

Úgy látom nem jó napok járnak rájuk....

Katkarozi képe

Katkarozi
5 éve

Tud már erről Orbán? He-he-he!  Michl Miklós nem jól kezdte! A "pirézeket" kéne előbb összeírni és akkor kiderülne, hogy mi a 10 millió piréz országa vagyunk, így más összeírandó nálunk nics! Lehet, hogy y-nal kell írni, de remélem, hogy mindenki érti a lényeget!

Osvát Ernő mondotta egykor: végzetünk könyörtelen végrehajtói vagyunk:

Reménykedem benne, hogy ez érvényes a t. jobbikos urakra is!