Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Budácsik Lajos: A mi kutyánk kölyke

via Gépnarancs

2017. június 1. 09:32 | 11 hozzászólás

Az idő már régen eljárt Farkas Flórián felett, a roma társadalom többsége nem tekinti vezetőjének. Sokukat taszítja mindaz, amit Farkas neve jelent a közéletben. Személye szavazatot nem hoz, hanem elvesz. Az újabb győzelemre készülő pártjának pedig minden voksra olyan szüksége lesz, mint egy falat kenyérre. Ezért hajlandók szemet hunyni minden disznósága felett, elvégre lehet, hogy sáros, lehet, hogy piszkos a keze, de a „mi kutyánk kölyke".

Az elmúlt héten, a születések csökkentéséről folytatott össznemzeti vita árnyékában a Fidesz háza táján történt valami, ami szerintem az indokoltnál kisebb médiavisszhangot kapott. Kövér László, a párt választmányának elnöke,választási együttműködésről írt alá megállapodást Farkas Flóriánnal, a Lungo Drom elnökével. Az aláírásra a nyilvánosság kizárásával,  igen családias légkörben kerülhetett sor. Talán még zsúrt is tartottak a korábban valószínűleg elsíbolt  pénzekből.

A roma szervezet vezetője több mint érdekes alakja a magyar politikai életnek. Akik ismerik, úgy fogalmaztak,  jó szimata van annak megérzésére,  hol van a rendszerben pénz, kihez  kell dörgölőznie ahhoz, hogy bukszájába jusson egy kis apró. A ’90-es évek közepén még a szocik körül sündörgött. Mondják, jó kapcsolatai voltak még a legfelsőbb körökben is. Valószínűleg erre ő már máshogyan emlékszik; az idő sok mindent megszépít. Talán azért még vannak, akik emlékeznek arra, hogy 1996-ban  ügyészségi vizsgálat indult ellene, a Lungo Drom alapítványai körüli gyanús ügyekben. Két év múlva vádat is emeltek ellene, hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértésének gyanúja miatt. Valamilyen rejtélyes okból azonban a köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így bírósági tárgyalásra már nem került sor.

A több mint húsz éve történtek is jelzik, hogy nem kispályás játékosról van szó. Mondhatnak róla bármit, a magához való esze megvan, ha a saját zsebéről van szó. A hatvan éves politikus szép pályát futott be a roma közéletben. Gyakorlatilag a rendszerváltás óta megkerülhetetlen figura. Számos  tisztséget töltött be. Valódi karrierje akkor indult, amikor sorsát a Fideszhez, közelebbről Orbán Viktorhoz kötötte. A Lungo Drom 2002-től a Fidesz egyik segédcsapata. Farkas is akkor jutott narancssárga színekben a parlamentbe. Valószínűleg hozhatta eltartóinak azt, amit elvártak tőle – értsd: roma szavazók –, mert 2010-től elkezdte halmozni a funkciókat. Egyéni képviselő-jelöltként „természetesen” sohasem mérette meg magát. Minden alkalommal a párt listájáról jutott a jól fizető parlamenti helyhez.

Tovább...


A cikk eredetije: Budácsik Lajos: A mi kutyánk kölyke


Hozzászólások

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Kedves PlalyA!

Köszönöm az üdvözletet és a jókívánságokat, amiket hoztál! :)))

A jóidő megjött, a cseresznyém beérett, és rengeteg van, bár hallom, máshol elfagyott. Nálam a meggy ment tönkre az áprilisi tréfás havazásban, de szerencsére azért nem ennyire:
https://www.youtube.com/watch?v=vzUcfazDhso
2017. áprilisi katasztrófa a Bükkben

Kerítés és korlátmentességet kívántál...

Hmmm... Érdekes, mikor kb 50 évvel ezelőtt (abban a hányadék komenyista uralomban!) ide jöttünk lakni erre a kisvárosi családiház telepre, SENKINEK sem volt még kerítése, mindenki arra ment, amerre látott, s nem voltak veszekedések, lopások, huncutkodó süvölvény kölykök... 
Mindenki barátságos volt, pedig szinte ahány szomszéd, annyi féle nemzetiségből származtunk.
Az én szomszédaim között volt sváb (német) tót (szlovák), Alföldről a Hajdúságból, Nagykunságból Szabolcsból, sőt! Romániából is lakó.
És éltünk, nyugodt békességben, mondhatni, barátságban egymás mellett.
Mert ismert a mondás:
"Többet ér egy jó szomszéd, mint egy jó rokon!" 

Aztán kezdődtek épülni a kerítések, és fokozatosan kezdődtek megszünni az esti villanykaró alatti vidám beszélgetések, közös szalonnasütések, gyerekzsivaj, stb.

Nem korlátmentes lett a szűkebb kis világunk, ellenkezőleg!
A kerítés elválaszt... elhidegít, igazad van:
Aztán jött a gengszterváltás, és lassan ferde szemmel kezdtük méregetni egymást!
Ez a kis lakótelep lemintázta a zországot!
Nem tudjuk már, kivel hányadán állunk, ki előtt mit mondhatunk, s mit nem?!
Ez a szomszéd jobbra tartozott, a másik balra, vagy szkeptikusan sehova...

Hogy ez a barátságtalan, elhidegülő állapot mikor fog jóra fordulni, egyáltalán lesz-e újra olyan békesség, mint volt, ki tudja?!

Addig bizonyára nem, amíg ilyen beírók lenni fognak, akivel valóban nem érdemes szót váltani, mert csak szenny hull az ember fejére, s oktalan vádaskodás! :(((

Igazad van!
Nem érdemes szóba állni az ilyenekkel, mert mást úgy sem tud, csak gyűlöletet generálni.
Mert nem adhat mást, mi lényege!

Valóban soká., nagyon soká fog eljönni az az idő, amikor tudni fogjuk, KIK is vagyunk MI?!
EMBEREK! MINDENKI... Egyszeri, és megismételhetetlen önálló individiumok.

Köszi, hogy jöttél, gyere gyakrabban!
Barátsággal változatanul: Zsadi

 

kirschner képe

kirschner
1 éve

" . . Göncz Árpád köztársasági elnöktől eljárási kegyelmer kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. . . "

" Nem kell, hogy elrejtsd a múltam, azt, amiben részem volt
Nem kell, hogy átírd a múltam, azt, ami csak pont úgy volt
Nem kell, hogy szégyelld a múltam, ahogy volt, úgy volt "

 

plalyA képe

plalyA
1 éve

Kedves Zsadi!

Azt gondolom,hogy egy templomszolgának nem lehet megmagyarázni hogy merre van az előre.

nem érdemes szóba állni vele. Bár gondosan kéne kerülnie a botrányos megszólalásokat és hozzászólást olyan dolgokhoz amik nem összeegyeztethetők a keresztényi értékekkel, de mára ez is ellaposodott mint minden más. A populizmus a keresztény értekek közé is betört, és mint látható ott is szépen arat. 

Úgy gondolom nem kell nekünk ezzel foglalkozni - van aki ezzel foglalkozzon - ne  vegyük mi át, az ó dolgát. azt hiszem sokkal értékesebb dolgokkal is lehet foglalkozni, mint az örökös botrányok kitárgyalásával.- aminek a kirobbantása elemi érdeke a most regnáló kormánynak. 

meg az őt támogatóknak - még akkor is ha csak munkaköri kötelességből teszi, vagy a meggyözödése miatt vállalja fel a munkaköréhez szervesen nem kapcsolható állásfoglalásokat. 

Egyébként üdvöözlök mindenkit és jó időt meg békességet kívánok, kerités és korlátmentes életet és főleg azt hogy végre  tudjuk már, hogy kik is vagyunk (no, az nem ennek az istennek az idejében lesz a biztos)

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Helyes! :)))

Nem vagyok vallásos, mégis azt mondom: ÁLDASSÉK A NEVE!
Szerintem nálunk jelenleg Ő vezeti a fehér hollók toplistáját!:)))

 

katicabogar képe

katicabogar
1 éve

Göncz Árpádot szádra (kaviatúrádra) ne vedd!

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Kedves "Cseresznye"!
Nálam MOST kezdesz érni, szerencsémre a hó és fagy előtt virágzott a fám, így rengeteg van rajta, mert a kis gyümölcsök ellenállóknak mutatkoztak a hideg ellen, mint a viccbeli "Szergej", akit véletlenül bezártak a hűtőházba, s épségben jött ki onnét.
Na!
SZóval kérlek, mindenki NAGYPAPÁJÁT, azaz Árpi bácsit ne bántsd a nagylelkűségéért, mert az utódai szerencsétlenségére Ő olyan magasra tette a mércét köztársasági elnökségből, ahová azóta se tud senki felnőni, hogy elérje legalább csak az alsó szintjét...

Meg különben se bántsd, mert ha valaki, akkor Ő tudja, milyen volt politikai fogolynak lenni. 
De nem mindenki olyan bölcs, hogy a kényszerpihenőt hasznosan töltötte volna el, mármint hogy közben megtanult pár idegen nyelvet...
Na az irodalmi (főleg fordítói) munkásságáról ne is beszéljünk! 

Mondj még csak EGYET a köztársasági elnökeink közül, aki eléri az Ő színvonalát mind szakmailag, mind emberileg, mind nemzetközi elismertségileg!!! Nem tuccccc, ugye?! Hát nincs is!

Az SZDSZ a legkisebb rossz volt...
Horn Gyula kormányának NEM volt szüksége a koalára, meg volt nekik anélkül is a többségük, de a NÉP kívénságára mégis lett koala... Horn egy ravasz róka volt, ha nem vetted volna észre... Nagyon jól tudta, mikor kiderült, hogy üres a kassza, kit kell a megfelelő posztra tenni, így aztán Bokros lett a pénzügyér, akit olyan jól lehetett utákni (lásd: felsőfokúsok tandíjának bevezetése miatti ciri-buri),
Le is váltotta, amint gatyába rázta az országot. Ebben is profi volt Horn.
Persze gondolom, neked ő se volt jó, de ha rossz lett volna főleg nemzetközi politikailag, nem tüntette volna ki Németország.
Hej, de örülhetnénk MA egy ilyen tapasztalt, s ravasz külügyérnek, mint ő volt annó!
Aki érti is a dolgát, nem csak SÜKETEL, mint a mostani partvisfejű! :(((

Rákosi-Kádár "bűnszövetkezet":

Ejnye, hát mikor születtél Te, hallod-e?!
Tudod, volt egy tv-s személyiség, aki ki merte mondani OGY képviselőként az ELSŐ "szabad" parlamentben az igazságot:
"ÚJJÁÉPÍTETTÜK AZ ORSZÁGOT, KÖZBEN ÉLTÜNK, AHOGY TUDTUNK, S TETTÜK, AMIT LEHETETT!"

Na igen!
Nem tudom, TE mit tettél volna, ha állandóan szőnyeg szélére állított volna a szomszédunkban lévő NAGYHATALOM aktuális vezetője?!
Szembe mertél volna szállni vele?
Én inkább abban hiszek, hogy mint a viccbeli férj, Te is úgy reagáltál volna, mikor az asszony bezavarta az ágy alá:
"Anyukám, egész a falig menjek?!"

Naaaahhhh... Ezekről ennyit.
Tehát tettük, amit lehetett!
Jó lesz megjegyezned! :P

A következő választáskor ismét nehéz helyzetbe került az MSZP-SZDSZ koala, mert a Fideszék nem elég, hogy elszórták a pénzt, amit Bokros keservesen összegyűjtött, még rátettek egy lapáttal, mert ügyvezető kormányzás helyett további pénzszórást rendeztek...
Nem csoda, hogy üres kasszát talált az az egyetlen miniszterelnök, aki valaha is volt az országnak, aki be is tartotta a választáskor tett ígéretét, tudniillik 50%-os béremelést ígért a közszférának, s be is tartotta, pedig tudta, nincs rá fedezet.... De MÉG volt hitelképessége az országnak.

EZEK a mostaniak meg mit csináltak?
Amit Bajnai összekapart, mindjárt a kormányzásuk kezdetén szétszórták stadionokra!
És hagyták a flóriféléket garázdálkodni... Miért? Hogy tartsák a szájukat, tudod, nyomtató ló esete...
A gabonát ugyanis ők is két pofára zabálták, s zabálják most is!

Útállod a komcsikat?
Mondd, milyen diplomád van, s mikor szerezted, MENNYI tandíjat fizettél érte?
Vagy csak nem tandíjmentes voltál magas ösztöndíjjal, nagy ész?! :DDD

Igen, mégegyszer mondom:
A Flóri a TI kutyátok kölyke.
Az enyém biztos nem, mert soha nem volt, s nem is lesz kutyám, én macskás vagyok, s mint ilyen, önálló! Nem szorulok a gazdi moslékjára, van még mezei pocok elég kint a mezőn a parlagon hagyott földeken is! ;o)

S még valami:
Hol a fenébe kóricáltál, hogy ilyen sokáig fontolgattad a választ, heeeee?!
Csak nem cipőt pucoltál a szomszéd ország valamelyikében?! :DDD

 

kirschner képe

kirschner
1 éve

De bizony megy a süketelés. 2002 - 2010 között a flórit és tettestársait az mszp is tömte pénzzel. Vizsgálat ,  nem folyt ellene , vádemelés sem történt. Árpibácsi , aki olyan nagylelkűen eljárási kegyelmet gyakorolt , az egykorvolt szdsz embere volt. Tudod , a koalíciós partner , akit már szeretnétek a feledés jótékony homájában tudni.  ( Az mszp azóta sem heverte ki ezt a koalíciót. ) Ebből a szempontból semmi különbség a fidesz és az mszp között. Egyébkéntis mindkét társaság a rákosi-kádár féle bűnszövetkezet egyenesági leszármazottja.

Engem ne sorolj a fidesz hívők közé. Útálom a komcsik minden verzióját , de legjobban a narancsosat. A flórit azért nem bántja egyik mszmp utód sem , mert úgy gondolják , hogy a flóri a " mi kutyánk kölyke ".

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

Ejnye-bejnye Kirschner!

Süketel a fészkes fittyfiringős fittyfene, de nem az MSZP!
Ki is került "hatalomra" 1998-ban?!

Olyan vagy Te is, mint a Mátyás királyt a trónon követő II. "Dobzse" (=Jól van!) Ulászló, akit a csehek csak ÖKÖR-nek hívtak! :P:P:P

Hiba egyenlőségjelet tenni a baloldali kormány és a mostani korrupt, ragadós kezűek védelmére kelő "DOBZSE" kormány között.

Abban igazad van, hogy a Lungo Drom vezér valóban a TI (=Fidesz és kormánya) kutyátok kölyke!!! :DDD

Csak ott a bibi, hogy nem ő eszik a TI kezetekből, hanem az Ő kezéből esztek TI! :P:P:P
Mert bármit mond, és tesz, az ennek a hatalmi érának mind "DOBZSE"!!! :(((

 

kirschner képe

kirschner
1 éve

" . . . 1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt.

1996-ban ügyészségi vizsgálat indult a Lungo Drom által létrehozott alapítványok ügyében. Ennek eredményeként 1998-ban vádat emeltek ellene hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. Azonban Göncz Árpád öztársasági elnöktől eljárási kegyelmer kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. A kegyelmi eljárás iratait 30 évre titkosították. . . " (WIKIPÉDIA )

Abba lehet hagyni a süketelést. Igazából el se kellett volna kezdeni. Az mszp-nek rengeteg alkalma lett volna feloldani a titkosítást , nyomozni - felderíteni - vádat emelni. De nem tette. Épp olyan bűnpártoló mint narancsosék.

A flóri valóban a mi kutyánk kölyke.

ZSADIzene képe

ZSADIzene
1 éve

A "kölyköket" igen, Katám, de a felnőttek maguk felelnek a tetteikért.
Igaz, nem mindenki felnőtt, aki annak látszik, CSAK ivarérett!... Nem ugyanaaaaz! :P

Mert a felnőttnek önállóan KELL döntenie, sőt! Neki kell felelnie a "kölykei" tetteiért is, hiszen az ő nevelése, nemde?:(((

 

Kataaa képe

Kataaa
1 éve

A "kölyköket" pátyolgatni kell, ha  jó, ha  rossz... :(