A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bosszút áll a Fidesz az elvesztett városokon

via Stop

2015. július 29. 11:06 | 12 hozzászólás

A tavalyi önkormányzati választásokon fölényes sikert értek el a Fidesz-KDNP jelöltjei, néhány nagyobb városban azonban mégis ellenzéki győzelem született. Ezek a települések most meg is nézhetik magukat.

A Népszabadság gyűjtése alapján igen egyértelműnek tűnik, hogyan díjazza a kormány azokat az önkormányzatokat, ahol arra vetemedett a lakosság, hogy nem kért a jobboldali városvezetésből és baloldali vezetést választott a település élére.

Számos kormánypárti politikus vezette város - többek között Pécs, Nyíregyháza vagy Zalaegerszeg - kapott ugyanis milliárdos vagy azt megközelítő összegű rendkívüli támogatást, amelyet költségvetési hiányának foltozására tudott használni, míg azok a városok, amelyek MSZP-s polgármestert választottak ebben nem részesültek.

Így sem Szeged, sem Gyöngyös, sem Kazincbarcika nem jutott egy fillérhez sem ezen a jogcímen, Salgótarján pedig az ezen a szinten szimbolikusnak számító 60 millió forintra lett jogosult, amivel alig kapott többet, mint az egri ciszterci templom, aminek felújítására 50 millió forintot szán a magyar kormány.

A történteket nem tekinthetjük véletlennek, hiszen Kósa Lajos már az önkormányzati választás előtt megüzente, hogy mire lehet számítani. Debrecen volt polgármestere tavaly októberben kifejtette, hogy azt szeretné, ha olyan önkormányzatokat választana az ország, amik elfogadják és képesek együttműködni a Fidesz terveivel. Nehezen lehet ezt másképpen értelmezni, mint burkolt fenyegetést, amelyet a kormánytöbbség most valóra is váltott.


A cikk eredetije: Bosszút áll a Fidesz az elvesztett városokon


Hozzászólások

NewTiborc képe

NewTiborc
3 éve

HM. Vagyon benne igazság.

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Az az igazság, hogy én izony nem tudom elfogadni, ami most van, csak kénytelen vagyok együttélni vele, mert mást nem tudok tenni. Sajnos ez nem "csak" egy piti, vagy nagyobb ívű lopás, vagy csalás, azt még valahogy lenyelné az emeber (másutt is vannak ilyesmik, ugyebár), de ez az egész ország egyre mélyebbre taszítása, amit talán nem is pusztán a meggazdagodás vágya, hanem valami mentális probléma okoz. Hogy a pártok fórumain mi zajlik azt lassanként már szerintem a pártok tagjai se tudják. Ennyiből szerencsés vagyok, hogy nem vagyok egyetlen párt tagja se. Azonban azt biztosan tudom, hogy amelyik párt nincs ott napról napra a hírekben a nagy tömgek előtt, az soha nem fog választást nyerni. ha pedig az "állami" média ezt nem teszi lehetővé, akor bizony gründolni kell egyet, vagy többet.. Ez van...Csak ezt meg nem látom...

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Tudjuk mindannyian, miért jött  létre a sok kis párt, a civil szerveződés. Mindenki azt  gondolja, hogy  nála a bölcsek köve, majd ő rendet tesz. ( Mint Pintér 2 hét alatt) . Pedig  a megegyezés, a tömörülés lenne a megoldás.

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kedves Plessat!

Lehet, hogy  naiv vagyok, vagy  elfogult? Épp arra  gondolok, amit már előttem  dmolnár negfogalmazott. Annyival egészíteném ki, hogy valószínű köztünk van, a váltó ember, csak mi még  nem tudjuk. Ezért sem kellene  egymást szapulni, mert ezzel magunknak is árthatunk. Legfőképpen egészségügyileg. Elfogadom, azt  ami van, ezért nem is csalódom. Amióta  Magyarország  Magyarország, mindig  volt, van , lesz (sajnos) aki a saját zsebét jobbna szereti tömködni, mint az államkasszát. De  akkor több  maradt az emberek zsebében és még  a kasszában is maradt.

Nem tudjuk, hogy mi zajlik a pártok fórumain, csak annyit, amennyit  a nagy  nyílványosság elé tártnak, vagy  ami kiszivárog. Sajnos a magyar nép ilyen, napjainkban pedig  csak erősödött ellentét, a bizonytalanság, talán  a mások keserűségén való élvezkedés is. (Bocsi)

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Igazat adok, valahogyan, én is így látom a helyzetet, ezért is nem kábítom el magam attól, hogy mindez, rövid időn belűl változásra van késztetve. Egy a probléma, ahogyan Te is gondolod, hogy valószínű, ez nem a mi életünkben fog megtörténni. Addig is, űsznunk kell az árral, mert mi mit is csinálhatnánk?

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves Kataaa!

Nagyon tisztellek, ennek ellenére nem értelek. Azt már nem merem mondani, hogy egy picikét naiv is vagy. Ne haragudj meg ezért, azonban ezt mind arra írom, hogy az MSZP-vel kapcsolatban mondod, hogy nem szapulni kell őket, ha nem javaslatokat kell adni nekik.  Na, ezt nevezem, kedves Kataaa, teljes naivságnak. Az eddigi történésekből, Te azt a következtetést vonod le, hogy az MSZP vezetői figyelik e Fórumon történő javaslatokat? És egyáltalán, láttál, vagy hallottál a közelmultban olyan javaslatot, amit az MSZP elfogadott? Szerintem, ilyen ember nincs! Akkor hát, miben is bízol? Kevésbbé fogsz csalódni, ha a mostani un. baloldali pártokban nem bízol olyan nagyon. Ilyen felállásban, ezek nem képesek a mi érdekeinket képviselni, csupán magukkal vannak elfoglalva és minden tevékenységük arra irányul, hogy a legkisebb veszteséggel éljék meg a következő parlamenti választásokat. Bocsi!

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Nem csak elméletileg nem tart örökké a zsarnokság, hanem gyakorlatilag sem. Majd (ki tudja mikor) csak kinevelődik egy olyan társaság, amelyiknek elege lesz ebből az őrületből. Petrsze a kínos ebben az, hogy mi most élünk és most szeretnénk normális módon élni egy normális országban. Nem "majd" valamikor... 

Hogy ki lesz a váltás mozgató ereje? Lehet az akár az MSZP is, vagy akármelyik most még alig látszó civil szervezet., vagy akár bármelyik párt a mostani ellenzéki oldalon (a jobbikot nem számítom oda). Egy biztos, amíg nem képesek a mostani demokratikus ellenzéki pártok legalább saját magukkal tisztába lenni, amíg nem lesz elképzelésük se a jövőről, addig marad minden a régiben. 

lilla- képe

lilla-
3 éve

A 160 bejegyzett párt, és a számtalan civil szerveződés?

És akkor ők még szerveződve vannak valamiféleképp, de a képviselőjük száma is oly sok, hogy megegyezni semmiről nem tudnak. A magát ma ellenállóknak ordibálók pedig, csak a mindent lealázó, és nem elég felemelkedőnek tartókból áll. Ilyenek az újságírók: Hont Andrástól Révész Sándorig..

Segíteni népnevelni semmit, okosakat mondani igen.

Itt pedig zseniálisan elmondva láthatjuk, hogy mindegy, hogy mi az ember célja/érdeke csak a politikai termék eladhatóan működjék :(

http://www.atv.hu/videok/video-20150729-g-fodor-gabor-eb

Ha a vigyor az ő orcájáról letötöltetik, akkor kezdődik majd el valamiféle egyfelé mutató gondolkodás.

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Kedves Plessat!

Semmi  se tart örökké. Jól látom mi ajlik eben az országban, de nem nyugodom bele. Az  már régen rossz. Elfogadom ami van, de tenni kell végre. Én azért nem írom le a baloldalt. A  baloldal nem csak az MSZP- ből áll...Nem szapulni kellene az MSZP-t, hanem  javaslatokkal  előálni, mit  tehetünk a zsarnok uralkodók lelen.

NewTiborc képe

NewTiborc
3 éve

Tied az egy pont.

Pl. csak nézd meg az ellenzékinek titulált atv műsorait. Pl. a fórum műsorvezetői élükön a Vicsekkel valósággal már gunyolódnak a  szerencsétlen telefonáló baloldali érzelmű embereken. Álnok módon kisajátitják az ellenzékiséget megtévesztve sok embert. Már ott tartok, hogy lassan nem fogom nézni. Az MSZP és a demokratikus pártok ekézése rendszeres. A Vicsek ma úgy elkoszolta a nyelvét, hogy a szája már bűzös volt.

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves Kataaa!

Elméletileg, tényleg nem tart örökké a zsarnokság! Azonban, van egy nagy probléma, mégpedig az, hogy nincsen, aki ezt a "zsarnokságot" megszüntesse. Tényleg! A mai állás szerint és a történéseket nézve, egyhamar nem is lesz az általunk kívánt változás. Ez a baloldal /?/ nem képes semmilyen változásra, csupán az egymással való civakodásra képes. Nem hiszem, hogy ezt Te nem látod! Hidd el, kénytelen leszel ebbe belenyugodni, feltéve, ha nem szeretnél magadnak ártani egészségügyileg. Nem éri meg, kedves Kataaa!

Kataaa képe

Kataaa
3 éve

Zsarnokság nem tart örökké. A fenyegetés sem eredményes mindig. Semmi  se tart örökké. Az álom sem tart örökké, fel ébred végre a magyar nép....