Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bőrfejűek állták el az MSZP-sek útját az OVB-nél

via HVG

2016. február 23. 10:44 | 60 hozzászólás

Egy ismeretlen, kigyúrt férfiakból álló csoport fogadta Lukács Zoltánt, az MSZP alelnökét és társait kedd reggel az NVI épületénél, mikor azért érkeztek, hogy ismét beadja a párt a vasárnap boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését. A "bőrfejű" férfiak egy nénit kísértek el, aki szintén a kérdésben kíván beadvánnyal élni, de az NVI csak az első beadványt vizsgálhatja. A startpisztoly a Kúria ítélethirdetésekor dörren, ami után be lehet adni a kezdeményezéseket.

Lukács Zoltán a Klubrádió reggeli műsorfolyamában telefonon mondta el, hogy 15-20 "bőrfejű", Nagy-Magyarország jelképeket viselő csoport állta el kedd az NVI bejáratát az Alkotmány utcában. Korábban ismert volt, hogy a párt ma újra megpróbálja beadni a vasárnapi kötelező boltzárról szóló népszavazási javaslatát, erre készülhettek fel a férfiak, akik mind úgy nyilatkoztak, hogy ők is beadvánnyal kívánnak élni.

A népszavazási eljárásrend szerint amennyiben egy kérdésben több beadvány is érkezik, akkor a legelsővel kell foglalkoznia a bizottságnak, mely sokáig elhúzódhat. Korábban az MSZP népszavazási javaslatát egy értelmetlen kérdés előzte meg a boltzárról, így a párt kezdeményezését nem tárgyalta akkor az NVI. Lukács Zoltán és Nyakó István azért mentek már hajnalban, mert a Kúria várhatóan ma délelőtt hoz ítéletet a korábbi beadvánnyal kapcsolatban, így az ítélethirdetést követően már lehet élni új beadvánnyal - ezt az MSZP szerint állítólag 8 nappal előre jelezni kell az NVI-nél.

Tavaly az NVI elnöke, Pálffy Ilona az igazságügyi miniszterhez fordult, hogy szűntessék meg a párhuzamosságot tiltó gyakorlatot, azaz egy témában, de több kérdésben újra lehessen több párhuzamosan aláírásokat gyűjteni. A gyakrolat azonban azóta sem változott.

Az NVI sajtóosztálya részéről Listár Dániel nem kívánt nyilatkozni, arra kérte a sajtót, hogy mindenki tájékozódjon a helyszínen, ő nem tartózkodik az épületnél. Listár hozzátette, hogy nem valós az MSZP állítása, miszerint előre jelezni kell új népszavazási kérdés beadását.

Tovább...


A cikk eredetije: Bőrfejűek állták el az MSZP-sek útját az OVB-nél


Hozzászólások

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Mégsem Nyakóék a nyerők!

Az indoklás szerint a bőrfejüek valóban akadályozták a szocialistákat, de ezzel Erdősiné nem élt vissza?!  

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Így van kedves Lilla: nem értem!

lilla- képe

lilla-
3 éve

Azt hiszem csak Te nem érted. Már nem is csodálkozom.

A polgári Magyaroeszág, az Orbán szerinti meg épült egészen Nyakó megnyilvánulásáig. 

 emberi gesztusai célt értek!

lilla- képe

lilla-
3 éve

Azt hiszem csak Te nem érted. Már nem is csodálkozom.

A polgári Magyaroeszág, az Orbán szerinti meg épült egészen Nyakó megnyilvánulásáig. 

 emberi gesztusai célt értek!

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Azt hiszem kedves PlalyA megbeszéltük a dolgot!

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Kinyitottam kedves Lilla!

A kélrdésem hogy jön ez Nyakó népszavazási kérdéséhez?

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Nyakóék a nyerők!

lilla- képe

lilla-
3 éve

http://www.atv.hu/belfold/20160225-kover-nem-hagyjuk-hogy-uj-borbe-vedlett-regi-fenevadaknak-ismet-aldozataiva-valjunk 

Mondjuk ez sem semmi!

de mi azért most azt döntsük el először, hogy mit is csinál a kapitalizmus :( 

a Kövér által kifejezett rasszizmus nem is érdekes

lilla- képe

lilla-
3 éve

ayt hisyem soha nem mondtunk még ennyire ugyanazt!

igaz a mai pártok némelykor hozzáteszik a denmokrácia jelzőjét is, "liberális demokrácia" mint szerkezeti forma, az pedig már némiképp egyértelműsít.

(én nem kerülném meg azért Kövér szavait sem, mint rendező elvet.Nem seperném le ennyire egyszerűenhttp://magyaridok.hu/belfold/kover-laszlo-sok-meg-teendonk-kommunizmus-karteteleinek-feltarasaban-411394/  , mert ez viszont Donáth György szoborállítási szándékát új színbe hozza)

Nyakó pedig felmutatta a megfélemlített emberthttp://www.atv.hu/videok/video-20160225-nyako-istvan-eb

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves lilla!

Kár hogy csak a feszegetésig jutottál el.

Kleiszthenészt azért nevezik a demokrácia atyjának, mert ő volt az, aki az idők szavát belátva egy tejesen új dolgot „alkotott” meg. Ő volt az, aki az elméleti megfogalmazásokat átültette a gyakorlatba és az elveknek és értékeknek a gyakorlati megvalósulát helyezte a középpontba. ( nem is tehetett másképpen mert ilyen előtte még nem volt) Megalkotta a demokrácia intézményrendszerét- amely több kevesebb változtatással mind a mai napig „üzemel”

Az a baj hogy csak azt látod te is benne, hogy szavazati jog meg meg képviseleti jog, meg parlamentarizmus. Hát nem ennyi a demokrácia kedves lilla.

 „I. e. 508-ban Kleiszthenészt választották arkhónnak, az ő kezébe adták a változtatások meghozását. A származási ill. vagyoni felosztás helyett területi felosztás lett a politikai, katonai, közigazgatási rendszer alapja. Ebben a rendszerben sok metoikosz (betelepülő) és rabszolga is polgárjogot kapott. Kleiszthenész Attikát három részre osztotta: egy városira, egy tengerpartira, és egy belső (szárazföldi) részre. Ezekből tíz phülét (kerület) alakított ki úgy, hogy egy phülé magában foglalt egy városi, egy tengerparti, és egy szárazföldi részt.”

Látod kedves lilla a Demokrácia az politikai, katonai, közigazgatási rendszer és azt is hozzáteszem neked, hogy az eltelt évszázadok alatt kiegészült még gazdasági rendszerrrel is.

tehát röviden a demokrácia az politikai, katonai, közigazgatási és gazdasági rendszer, amiben az elvek és értékek gyakorlati megvalósulása a cél.  Ti ezt felejtitek el, illetve ledegradáljátok hatalomgyakorlásra és politikai haszonelvűségre - holott ezek csak egy-egy részterületei a demokráciának és nem az egésze, még meghatározó részterületnek sem lehet mondani.

akkor amikor ilyen fellengzős kijelentéseket engedtek meg magatoknak, hogy a „demokrácia sárba tiprása” azt jelentitek ki, hogy mondjuk a Nyakó féle incidens az a politikai, katonai,közigazgatási és gazdasági rendszert taposta sárba. ezeknek az elveknek és értékeknek a gyakorlati megvalósulását tiporták el.

Mint látod, ez ellen berzenkedek. Mert ez nem igaz. Sőt kifejezetten nem igaz.

Lehet mondani, hogy az önkormányzatok jogainak megnyirbálása az a demokrácia közigazgatási részterület elveinek gyakorlati megvalósulását sérti, de nem lehet azt mondani, hogy a demokrácia eltaposását jelenti.  Amikor különféle demokráciákról beszélünk akkor ezen tartalomnak egy-egy változatát jelenítjük meg.

nem szabadna ilyen általánosan, de főleg semmitmondóan beszélni a demokráciáról, hisz ez annak a lejáratását jelenti. Nemcsak annyi a demokrácia hogy szavazati jog, meg parlamentarizmus- sokkal több ennél, akár tetszik neked akár nem.

„Azaz a népgyűlésen volt cserépszavazás, de annak eredménye, csak akkor lépett életbe, ha azt a valódi vezetőkből álló Tanács megerősítette.”

Ez nem teljesen így volt kedves lilla- volt ilyen is – de például a polgárok felirták egy cserép darabra, hogy szerintük kik azok akik egyeduralomra törnek –és a legtöbb szavazatot kapottat 10 évre száműzték az adott helyről. ( Közvetlen hatalomgyakorlás elve -  de, mint mondtam ez csak egy részterület)

Más: teljesen igazad lehet abban a kérdésben, hogy a Nyakó féle incidens az akár a politikai terror egyfajta megjelenítődése lehet. Ebben nincs is vita. Én abban nem értek egyet például a piranha53-al hogy ezt hogyan lehet kezelni.

lehet bíróságra szaladgálni,de ennek nem sok értelme van, akkor, amikor a bíróság az adot hatalom kezében van.

lehet  kiabálni, lehet ökölharcra menni – csak ezek nem megoldások. Lehet pocskondiázni az adott pártot, hogy milyen anyámasszony katonálja meg mennyire szervezetlen, meg mindent lehet. Csak van –e értelme. Nincs- szerintem

Viszont annak van értelme, hogy a helyzetet a saját javamra fordítsam, és úgy „verjem” meg a diktátort- hogy a saját eszközét használom fel.

Rendben elmegyünk a bíróságra, aztán az mondjuk állást foglal, és még azt is elképzelem, hogy a javunkra dönt – és akkor mi van?

Meg is adod a választ, mikor azt írod.

„Bőrfejűek mindig találhatók , ha segítségükkel nyilvánvalóvá teszik, hogy ki is az úr a házban”

Na, ezért írtam, amit leírtam. Jelen pillalantban a nyílt erőszak helyett a fondorlatosság - és az azt követő kemény munka sokkal célravezetőbb – úgy gondolom.

Csak adalékként említem. A pimpla Instigátor (fürkészdarázs) módszer a II. világháború után a nyugati hírszerző hivatalok kedvelt taktikája volt a Szocialista világrendszer ellen. Jól működött – példa rá, hogy végül is sikerült elérni a céljukat. Miért is ne lehetne ugyan ezzel a taktikával a jelenlegi kormány ellen fellépni? Miért is nem lehet a jelenlegi szélsőjobb ellen ugyan ezzel a taktikával fellépni?

Néha az „ellenségtől lehet a legjobb ötleteket ellesni és legtöbbet tanulni” Ovidius  szerint- akkor miért nem csináljuk?

lilla- képe

lilla-
3 éve

feszegettem én ezt a demokrácia kérdést soksor

A wiki 16 féle formáját sorolja

Sokáig nem is igen kerestem, hogy mi a csudában közösek, aztán azt hiszem az a közös bennük, hogy szavazati jogával élhet az, akinek van szavazati joga (koronként országonként más-más)

és

képvisleti felépítésben gyakorol parlamentarizmus.

Ez bizony már az athéni demokráciában is így volt." phüle" volt az a számomra ismeretlen kifejezés, ami mindezt megláttatta :) 

Azaz a népgyűlésen volt cserépszavazás, de annak eredménye, csak akkor lépett életbe, ha azt a valódi vezetőkből álló Tanács megerősítette. 

A választási rendszerek mindig bonyolultak voltak.

A választókra ható kommunikációs nyomás is. 

Míg itten kapitalizmusról meg a vele való harcolgatásokról polémiázunk, észre sem vesszük, hogy közben azt egy másik heroizáló elmélet amely MINDENKIRE képes hatni rég felülírja.

Erre Nyakó jó példa---ha észrevesszük, hogy valóban példa amely Vele megesett.

Hülyeség azt gondolni még mindig, hogy a hármas fronton nem a mindenkit mozgósítani képes nem fog tarolni.

Hogy nem az Orbáni népszavazás lesz a tuti nyerő, hisz bevándorló és menekültügyben való megerősítés után Kövér gondolati előre lépnek.

És ez már olyan nyilvánvaló, hogy nincs is titkolva.

Aki pedig nem képes a dolgokat sorrendezni, vagy szintezni, vagy összefüggéseiben nézni, az bizony oly sok ember mára, hogy semmi jó nincs kilátásba, csak a teljesen behódolóknak.

és hiába fogod felemelni szavad a háború ellen, amit azért fognak kezdeni, mert nekünk ez jár, de nem adják meg számunkra és annak kényszerítését mástól várjuk majd, semmit nem fog érni.

Minderre Nyakóval történtek megengedik a következtetést. Bőrfejűek mindig találhatók , ha segítségükkel nyilvánvalóvá teszik, hogy ki is az úr a házban :(

lilla- képe

lilla-
3 éve

Idelinkeltem Neked (amit teljesen értelemszerűen nem nyitottál ki) a Magyar Közösség fajvédő egyesületről való szöveget. Mellé tettem Kövér szavait a kommunizmusról, mint terrorisztikus eszme magyar közgondolkodásba kerüléséről.

Aztán annak az eszmének a nevében való látens azonosításokból adódó látványos kirekesztést amelyet Nyakó viselt el, de azon a konkrét dologtól messze túlmutat  annak kivetülése, és társadalmi értékelése.

Itt Ti elmondtátok, hogy Nyakó nem is akart, ...meg bejelntette... meg a többi, de arra nem figyeltetek, hogy miféle módszer valósult ott meg .Nyakó elmondta világosan : megfélemlítés

Nos ennek nincs következménye, hanem mindenféle okossággal a megfélemlítés ténye relativizálva van.

Sajnos olyannnyira nem bírunk különbséget tenni a jogos patriotizmus és a fajelméletes (Kövér szavai már ezt nem is titkolják) nacionalizmus között, hogy Orbán népszavazási kérdésének LESZ 4 MILLIÓ helyeslője

és valóban minden kezdődik előlről, mert hisz az alaptörvény szerint is vagyunk mi magyarok, meg velünk élő nemzetiségek.

Egy kicsit sem szabad előbbre tekinteni az orrunknál!

És a Titanik tragédiája ismétlődhet 

 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves piranha53!

Azt hiszem tévedsz, de nagyon.

Én például szívesen tanulok mindenkitől és mindenben. Nincs olyan hogy mindent tudsz. 

van amit igen, és van amit meg nem.

Azt  hiszem te keversz dolgokat,de ez nem baj.

Azt gondolom, hogy nem én sértődtem meg, hanem te. Ha komolyan végig gondolod amiről írtam az egy egyszerű politikai - retorikai fogás. de nem ezt tette az adott politikus, hanem botrányt akart, mert a mai politikai elit többsége a provokációkból és botrányokból táplálkozik.

azt hiszem a Katiicabogár fogalmazta meg helyesen a dolgot. nem kell hülyének nézni az MSzP vezetését- a baj az , hogy egyes beosztott politikusok is ezt teszik.

te pedig tapsolsz azoknak akik inkább választják az állandó botrányokozást és provokációt, mint  azt hogy szépen csendesen,de igen keményen lépnének fel.

Tudod ezt úgy is lehet fogalmazni, - amit a lillának szoktam írni. Hogy az a baj amikor az elit és a populizmus harcát behelyetttesítik az osztályharccal

Ez a megnyilvánulás illetve az incidenst követő megnyilvánulás, ennek egy igen jól szemléltető példája.

Nem is igen érnek el eredméynt vele. Viszont ha gondolkodva, és például azon a módon amit leírtam járt volna el az adott politikus, sokkal nagyobb hatást lehetett volna elérni. Meg volt rá az esély- ezt most elpuskázták. 

Ez van

te pedig tapsolsz hozzá- hívatkozva holmi demokrácia sárbatiprására. Miközben semmi másról nincs szó, mint egy  eszközről amit bevetett a FIDESZ. Nem törvénytelen, mert nem akadályozták abban hogy a beadványt megtegye, tehát eleve hamvába hótt az ilyen jellegű felháborodás, csak annyit tettek, hogy késleltették annyival hogy később érjen oda. 

Éppen ezért kellett volna kifogni a szelet a vitorlájukból. de provokációval és az arra választ adó botránnyal ezt nem lehet.

Még most sem érted hogy mézzel sokkal több legyet lehet fogni, mint ecettel. 

Inkább ezen gondolkozz és ne azon, hogy én akármilyen szellemi vezér lennék vagy nem lennék.

nem vagyok.

Tudom, hogy kellemetlen, amikor az éppen kihagyott magaslabdát emlegetik, de hát ezt is megoldhattad volna elegánsan. Például azt mondod, hogy lehet hogy  azzal a módszerrel amit én mondok több eredmént lehetne elérni- de már így történt- inkább tanulunk belőle.

De nem ezt mondtad, hanem erőszakoskodol. Ennyire egyszerű a helyzet kedves piranha 53!

Pont azt csinálod amit nekem tulajdonítasz.  Persze tudom nem a te hibád - hisz magyar vagy. Ott meg ez divat. Viszont egyszer már el kéne szakadni az ezer éves átoktól - nem gondolod?

lehetne ésszerüen is csinálni. nem volna olyan nagy baj.

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Az a szerencse kedves PlalyA hogy te tudsz mindent,még amit nem azt is! 

Kár hogy mindig másról beszélsz bő terjedelemben, és az is kár hogy olyannyira elteltél attól hogy egyesek szinte szellemi vezérüknek, a mindenttudónak tekintenek, hogy tehetségedet, kétségtelenül nagy tudásodat hülyeségekre fecsérled, ha nem dicsérő hozzászólást kapsz, akkor pedig megsértődsz, és a magad által kreált dolgokban a magad által kreált válaszokkal próbálod felülmúlni az illetőt . Ha jól megnézzük, akkor nem marad semmi a nagy szófosáson kivül.

Persze ez a Te dolgod.

Neked is jó éjt! 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves piranha53!

Ne nyugtalankodj kedves PlalyA, hogy mit értek belőle, mit nem-legyen ez az én gondom.”

Egy pillanatig sem nyugtalankodtam, tényleg a te dolgod hogy mit értesz és mit nem.

Adyval szólva:

Sem utódja, sem boldog őse

Sem rokona sem ismerőse

nem vagyok senkinek

Vagyok, mint minden ember fenség, észak fok, titok idegenség……

„Amit viszont nem értek az a nem tudom honnan előszedett gondolat amivel letaffantottál és müveletlenségem bizonyitottad”

Nekem nem kellett semmit sem bizonyítani –  megtetted te helyettem. Nem volt szándékomban, egyáltalán, de te bizony megtetted – erről én nem tehetek. Ha csöndben maradsz, akkor bölcsebb maradsz - tartja a mondás. Ez biz most például nagyon igaz. Ugyan is, ha az utolsó két kérdést nem teszed fel, akkor bölcsebb maradsz – így viszont……. Kár volt.

Nyugodalmas jó éjszakát

piranha53 képe

piranha53
3 éve

"Természetesen hogy jól emlékszem, nem volt olyan régen hogy elfelejtettem volna. Másrészről, tudod van ám egy kis mellékzönge is. Két dolgot szeretnék megjegyezni. Az egyik Marx nem volt marxista, ő Karl Marx volt. A másik Marx művei nem egyenlők a marxizmussal, az többet jelent, mint Marx művei,habár arra alapul. ha érted hogy miről beszélek. Ha nem, akkor, nagyon sajnálom, de akkor minek magyarázzam tovább. Nem olyan biztos, hogy a z Internet vagy a Wiki csak arra jó, amire gondolsz ezzel kapcsolatban."

 

Ne nyugtalankodj kedves PlalyA, hogy mit értek belőle, mit nem-legyen ez az én gondom.

Amit viszont nem értek az a nem tudom honnan előszedett gondolat amivel letaffantottál és müveletlenségem bizonyitottad:Nem beszéltem Marx Károlyról, legalább annyira nem mint Karl Mayról!

Sőt arról sem, hogy Marx müvei egyenlőek, vagy sem a marxizmussal-bár vélhetően én  tudatlan úgy gondolom, hogy valamilyen közük van egymáshoz.

Szép estét kívánok!

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves piranha53!

Ha az illetékes politikusnak van egy csepp helyzetfelismerő képessége, és nem csípőből akar politizálni - akkor azt mondhatta volna egész nyugodtan, hogy ha a hölgy beadta már a népüszavazási kezdeményezést, akkor mi is csatlakozunk hozzá, megerősítjük a saját aláirásainkkal"

 

Valóban ezt írtam- és ráadásul komolyan is gondoltam. De ugye ez nem azt jelenti, hogy

Értem: Véleményed szerint Nyakó akkor járt volna el helyesen, ha megtapsolja a kopaszokat, és Erdősinét, majd bőszen helyesel! „

Nagyon távol van ám attól, amit te vélsz benne felfedezni. Semmi tapsolás és semmi  bősz helyeslés. Ugyanis ezt sehol sem írtam. Mint mondtam mézzel több legyet lehet fogni, mint ecettel és most éppen az ecetet választották

A másik

"A demokrácia az értékek és elvek megvalósulása. Sajnálatos módon a demokráciát maga a kapitalizmus tapossa sárba, nem holmi bőrfejüek"”

Valóban ezt írtam. No meg azt ís, hogy a demokrácia megfogalmazása a demokrácia atyjától származik én csak megtanultam. Az bizony Kleiszthenésztől származik ami a demokrácia tartalmának a megfogalmazáésát illeti. Kár hogy ezen vitatkozol, nem kéne. A másik mondat az, hogy nem a bőrfejüek akik sárba tapossák a demokráciát hanem a kapitalizmus az tőlem származik de az nem a demokrácia  jelentése kedves piranha 53. A demokrácia kleiszthenészi tartalmát valóban a kapitalizmus tapossa sárba, többek között azzal, hogy hatalomgyakorlásnak és politikai haszonelvüségnek degradálja le. Megint sikerült mellé találnod.

 

„Örülök, hogy ilyen jüól emlékszel a marxizmusból tanultakra, az emklékezet frissitésére pedig kiváló az internet, wiki stb.....”

Természetesen hogy jól emlékszem, nem volt olyan régen hogy elfelejtettem volna. Másrészről, tudod van ám egy kis mellékzönge is. Két dolgot szeretnék megjegyezni. Az egyik Marx nem volt marxista, ő Karl Marx volt. A másik Marx művei nem egyenlők a marxizmussal, az többet jelent, mint Marx művei,habár arra alapul. ha érted hogy miről beszélek. Ha nem, akkor, nagyon sajnálom, de akkor minek magyarázzam tovább. Nem olyan biztos, hogy a z Internet vagy a Wiki csak arra jó, amire gondolsz ezzel kapcsolatban.

Ha Marxtól akarok idézni, akkor elég levenni a polcról, vagy a jegyzeteimet elővenni. Nem kell fáradni az internettel, vagy a Wiki-vel, ami mondjuk meg az őszinteséget nagyon hasznos, de sok esetben nem pontos.

Őrülök neki hogy örűlsz. Szép estét.

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Akkor sem értem kedves Lilla hogyan jön ez ide, hogyan jön Nyakó és a  Erdősné versenyfutásához?

Én pedig ezt teszem hozzá: A Titanic 1912 április 14-én ütközött jéghegynek.

A témához tartozik? Nem, még akkor sem ha igaz az állitásom!

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Ezt irtad kedves  PlalyA:

"Ha az illetékes politikusnak van egy csepp helyzetfelismerő képessége, és nem csípőből akar politizálni - akkor azt mondhatta volna egész nyugodtan, hogy ha a hölgy beadta már a népüszavazási kezdeményezést akkor mi is csatlakozunk hotzzá megerősítjük a saját aláirásainkkal"

Úgy gondolom hogy ez a megfogalmazás Tőled származik, és nem Kleiszthenésztől:

"A demokráci az értékek és elvek megvalósulása. Sajnálatos módon a demokráciát maga a kapitalizmus tapossa sárba, nem holmi bőrfejüek"

No erre emlitettem a KNDK-t!

Örülök, hogy ilyen jüól emlékszel a marxizmusból tanultakra, az emklékezet frissitésére pedig kiváló az internet, wiki stb.....

Örömmel tölt el az is hogy hozzászólásom "többi" részével egyetértesz!

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves piranha53!

Azt írod: „Értem: Véleményed szerint Nyakó akkor járt volna el helyesen, ha megtapsolja a kopaszokat, és Erdősinét, majd bőszen helyesel!”

Ó, nem ezt írtam ám kedves piranha- még ha ezt szeretnéd is sugallni is. Tán el kéne olvasni és nem feltételezésekbe bocsátkozni. Az lehet, hogy  jobb lenne.

„Amit írsz a demokráciáról az a Te véleményed, amely szerint jelenleg demokrácia a Föld nevű bolygón csak a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban van, sőt ők is csak tartanak felé!”

Nem, kedves piranha 53. Nem azén véleményem, de egyetértek vele.  A megfogalmazás Kleiszthenésztől a demokrácia atyjától származik, ha esetleg nem ismernéd (ezek szerint nem, mert valamiféle Észak-Koreát emlegetsz, de persze te tudod, hogy miért)

Egyébként ez a Kleiszthenész Athén egykor legprominensebb arisztokrata családjából származott, abból, amelyből legismertebb athéni politikus, Periklész is származott. Ennyit a demokráciáról.

Ha hiszed, ha nem én megtanultam, azért tudom.

Nem tudom ki keverte össze a szabadságot a szabadossággal, vagy csak ez most úgy az eszedbe jutott. Az amit kifejtettél az a Te saját véleményed volt a szabadságról!”

Ebben megint tévedsz. Egyrészről a rövid változat Kanttól származik a hosszabb változat pedig a Marxizmusból. Mindkettőt meg kellett tanulnom - ezért emlékszem rá –és ezért is tudom és értem.

„Igazad van a gondolkodásról, valóban többet kell gondolkozni mindnyájunknak,így neked is. sok sikert a a mézzel való légyfogásodhoz!”

Természetesen, így igaz, ezért mondom mindig azt, hogy „én szamár elől”. A baj az, hogy ezt nem mindenki érti, csak kevés kivétellel tudják felfogni - inkább megelégszenek az egyhelyben topogással és az indokolatlan és teljesen felesleges ordibálással. Mézzel pedig tényleg több legyet lehet fogni. A hsz-d azon részéről,  amiről nem szóltam, abban meg igazad van, azzal minek vitázzak.

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Kedves PlalyA!

Értem: Véleményed szerint Nyakó akkor járt volna el helyesen, ha megtapsolja a kopaszokat, és Erdősinét, majd bőszen helyesel!

Amit irsz a demokráciáról az a Te véleményed, amely szerint jelenleg demokrácia a Föld nevű bolygón csak a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban van, sőt ők is csak tartanak felé!

Senki nem mondta hogy a demokrácia az államforma!

Nem tudom ki keverte össze a szabadságot a szabadossággal, vagy csak ez most úgy az eszedbe jutott.

Az amit kifejtettél az a Te saját véleményed volt a szabadságról!

Igazad van a gondolkodásról, valóban többet kell gondolkozni mindnyájunknak,így neked is. sok sikert a a mézzel való légyfogásodhoz! 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Teljesen feleslegesnek tartom ezen a kérdésen ennyit rugózni, hisz ennél sokkal fontosabb kérdések vannak ez országban. Végre, mindenki tudomásul vehetné, hogy ennyi kisérlet után, az MSZP fel sem készült megfelelően a népszavazási kezdeményezés lebonyolítására. Ha felkészült volna, akkor a sikertelenségek után, nem Nyakó I. küldték volna másodmagával, előre beharangozva az eseményt! Természetesen, nyakó I. többet nem tehetett, figyelembevéve a FIDESZ által vezényeltek sokaságát, és valljuk be őszintén, hogy , ha mi vagyunk Nyakóék helyett, mi sem tudtunk volna mást tenni. Itt a küldők, a legfelsőbb vezetés a hibás, Ők értékelték nagyon is alúl a helyzetet, együgyüen azt gondolván, hogy demokratikus eszközökkel a FIDESZ ellen sikerrel vehetik az akadályt. Ugy látszik, ezek az emberek soha nem tudnak tanulni az eddigi kudarcaikból. És erről van szó, nem másról. Ilyenkor jut egy embernek az eszébe az, ha ennyi kudarc után egy párt nem okul a helyzetből, sokadszorra nem képes ezt jól megszervezni, akkor szabad lenne egy egész ország vezetését rábízni? Na, látjátok? Nagyon sok ember ebből a tényből indul ki! Én is! És ha ezen sokat rugózunk, akkor sem érünk el vele semmit.  Végre meg kellene tanulni, ha az ellenfél nem demokratikus eszközökkel játszik, akkor nekünk is ehhez kellene alkaélmazkodnunk, mert másképpen csak dumálhatunk, de eredmény soha nem tudunk elérni!

plalyA képe

plalyA
3 éve

Kedves piranha53!

Azt gondolom, hogy nem a demokrácia sárbataposásáról van szó. A demokrácia az ugyan is nem államforma - még ha annak idején Arisztotelész ezt is írta.

A demokrácia nem hatalomgyakorlás és főleg nem politikai haszonelvúség.

A demokráci az értékek és elvek megvalósulása. Sajnálatos módon a demokráciát maga a kapitalizmus tapossa sárba, nem holmi bőrfejüek. Nem kéne összekeverni a szabadságot a szabadossággal ugyan is bármilyen furcsa nem egyenlő a kettő.( Már kifejtettem neked a szabadság mibenlétét.)

Másrészről ezt tapasztalatból tudom, hogy a magyar választópolgárok többsége sokkal könnyebben mond nemet, mint igent.

Ha az illetékes politikusnak van egy csepp helyzetfelismerő képessége, és nem csípőből akar politizálni - akkor azt mondhatta volna egész nyugodtan, hogy ha a hölgy beadta már a népüszavazási kezdeményezést akkor mi is csatlakozunk hotzzá megerősítjük a saját aláirásainkkal. Nem igen lehet elutasítani ekkor már a VI-által. 

Csakhogy, az erőből való politizálás hívei és nem az ésszel való politizálás részesítik előnybe.

AZ MSZP politikusának akkora visszavágásra lett volna lehetősége, hogy csak na Elpuskázta, minek szépíteni. Ott döngölhette volna a földbe a FIDESZT az összes ármánykodásával egyetembe, és a Bőrfejüek pedig néztek volna egymásra mint a hülyegyerek a moziba

Látod kedves piranha- néha többet kéne gondolkozni és úgy reagálni, mintsem erőből próbálkozni.

Neked még nem mondta senki, hogy mézzel több legyet lehet fogni, mint ecettel?

 

lilla- képe

lilla-
3 éve

Akkor tán mégis kéne a link :) itt van:http://beszelo.c3.hu/cikkek/az-elso-magyar-kirakatper

A Magyar Közösség , amelynek Donáth György a tagja volt nézeteiben itt van, Kövér szavai mögött. 

""Ezeknek az elveknek az alapján kell elindulni egy korszerű titkos szervezetnek a létesítésével fajtánk megmentésére. A szervezet lényege a következő: szigorú előfeltételek mellett kiválogatott magyar embereket keresünk, akik titkos szervezetben, de nem titkos célokra tömörülnek a vérszerződés alapján. A szervezet tagjai olyan fajmagyar emberek lehetnek, kiknek névadó ősei végig emlékezetig magyarok, idegen vér lehet benne, csak zsidó nem. A szervezet csak minőségképes magyarok tömörítésére törekszik. Megfelelsz ezeknek a feltételeknek? Hajlandó vagy-e titkos szervezetünkben részt venni? Ismételten megkérdezem, hajlandó vagy-e ebbe a szervezetbe tagul belépni és belépésedet önmagadnak tett fogadalmaddal megerősíteni?""http://mek.oszk.hu/08400/08480/08480.pdf  23. oldal lábjegyzet 

Ennek fényében világos az egész népszavazásokról szóló herce-hurca Orbáné is, meg a NVI -é is.

Ha ezt akarjuk gyerünk továbbra is [email protected] azon ki is az első, ha nem, akkor foglalkozzunk komolyan az ügyekkel!

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Kedves Lilla!

Nem egészen értem, hogy mit akartál mondani!

adamik_ képe

adamik_
3 éve

Balkán Hegyeshalomnál kezdődik.

lilla- képe

lilla-
3 éve

dolgozni pedig csak azzal lehet , aki van, aki ott van!

Hol a többi?

Az mszp akkor dönt, ha NVI döntött. Mintha lenne kétség!

Mivel van érvényességi küszöb, ezért a fideszkdnp+ jobbiknak 4 millió szavazót el kell vinni szavazni. és azoknak mindnek egyirányba kell szavazniuk. Ha nem a szavazat, a 4 millióba beszámítanak, mert akkor meg a többség dönt. 

Szóval mindegy , de a felelősség elég nagy. 

Hallgatjuk-e még sokáig Kövért Vagy megértjük, hogy nem is komenistaellenességről van itt szó, hanem erről:"A szervezet évtizedek óta létezett. Bölcsője Erdélyben ringott. Arra szövetkeztek, hogy a román, majd később a német expanzióval szemben egymást mint magyarokat segítsék az előrejutásban, hogy vezető állásban a magyar érdekeket szolgálják, mindenekelőtt az idegen befolyások ellen. A háború alatt ez a hitleri Duna menti politika ellen irányult. Az orosz okkupáció után automatikusan a szovjet befolyás ellen fordult, és vált védekezéssé – elkerülhetetlenül – a választásokon 17 százalékot kapott Kommunista Párt 50 százalékos hatalmi igényével szemben. Természetesen a tagok, fiatal népi értelmiségiek, Szabó Dezső egykori követői, Németh László írásai állal inspirált egyetemisták, fiatal katonatisztek már 1945 előtt, de az után is tagjai maradtak a közösségnek. Ideológiájuk szűkre szabta a magyarság ismérveit, nem volt idegen tőlük az enyhén fajvédő irányzat. "

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Nem mindegy egy szavazáson, hogy igent kell, vagy nemet ikszelni!

Akarja-e, hogy a jelenlegi törvények alapján zárva legyenek a boltok vasárnap?

Akarja-e hogy a boltok vasárnap nyitva legyenek!

Hiszen éppen orbánék mondták, hogy a szavazókat 10-12 éves gyereknek kell tekinteni! Szerintem fölé is becsülték! A jelenlegi választópolgár hazánkban jelenleg 8 éves gyereknek felel meg.

A nagy felháborodás a demokrácia sárbataposásáról szól! 

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Kedves Dmolnár!

Te voltál az egyik akire gondoltam amikor azt irtam, hogy sokan itt is berzenkednének ellene hogy Gyurcsány és pártja nem való az ellenzéki összefogásba. Több szavazót riaszt mint hív! Ez nem ellenszenv kérdése, hanem tény!

 

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
3 éve

Hát nem is tudom....
Kezd ez az egész vasár- és ünnepnapi KÖTELEZŐ zárvatartás megvétózása őőőőő... hogy is mondjam?... Kissé szarkasztikusan HUMOROS lenni! :P

Nem lehetne esetleg valami MÁS eljárást kitalálni a megszüntetésére, és a nyitvatartás visszaállítására?
Mondjuk, "polgári engedelenség" a boltok részéről, és "szun trucc" csakazértis kinyitni?!
EGYSZERRE az egész ország ilyen üzletét.

Tudjátok a veréb viccet?
("Együnk lószart, annyi veréb nem tévedhet!")
Szóval:
Egyszerre annyi boltost csak nem büntethetnek meg?!
Vagy igen?

Vagy másik ötlet:
Az így elmaradt hasznot EGYSZERRE minden üzletnek követelni kéne a kormányon minden hóvégén.
 

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

"...de ezt katicabogár az életben be nem fogja ismerni..." Már párszor leírtam itt, hogy nem vagyok sem elfogult, sem hülye. Nyakó tegnapi ténykedésében lehet hibát találni (saját maga is beismerte az ATV műsorában, hogy félt - ami egy természetes emberi reakció) - de nagy rosszindulat kell ahhoz, hogy azt feltételezzétek, nem is akarják a szocik benyújtani a népszavazási kezdeményezért. Azt pedig egyenesen felháborítónak tartom, hogy abban keresitek a hibát, aki beadványt akar benyújtani, nem pedig azokban, akik verőlegényeket küldenek oda ahhoz, hogy megakadályozzanak mást a jogai gyakorlásában.

"Egy parancsnok név nélkül úgy vélekedett a történtekről, hogy simán intézkedhettek volna az egyenruhások a kopaszokkal szemben, mert azzal, hogy akadályozták a szocialista politikus szabad mozgását, bűncselekményt követtek el.

Arra a kérdésre, hogy miért maradt el az egyenruhások fellépése azt felelte, hogy valószínűleg nem engedték nekik. Egy volt középvezető pedig a rendőrök távol maradására pedig egyszerűen csak azt felelte: hagyjuk. Egy másik kollégája azt mondta, hogy gigászok harca, amibe nem mer a testület beavatkozni.

Ugyanígy látta az esetet Galsa Péter ügyvéd, aki korábban rendőr volt:

„Azzal, hogy sorfalat álltak a kopaszok és akadályozták Nyakó Istvánt, jogsértést követtek el, amivel szemben az egyenruhásoknak kötelességük fellépni. Ezt megtehetik maguktól is, de ha bizonytalannak érzik magukat a szituáció megítélésében, akkor a parancsnokukhoz fordulhatnak. Az intézkedést, illetve annak megkezdését és befejezését egyébként is kötelező jelenteniük” – mondta az Átlátszónak"

http://goo.gl/RW6tMo

lilla- képe

lilla-
3 éve

az igazi ez! Hogy mekkor még nem is igen látszik! 

Meg az, hogy Orbán ezt komolyan is gondolja!

A kérdést nemcsak a NVI miatti bortány figyelemelterelése okán tette fel:

http://propeller.hu/nagyvilag/3195312-orban-nemetorszagot-ekezte-bildben 

 

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Érdekes.. Szerintem pedig, ha van szándék az együttműködésre, akkor lehet együttműködni. De amíg csak arra van szándék, hogy kivel ne, nos addig ez nem megy... 

Hogy kire van szükség az ellenzéki együttműködésben? Nos, véleményem szerint mindenkire ( a szélsőjobbon kivül) akik hajlandóak visszatérni a diktatórikus hatalomtól a "normális" polgári demokráciába. Ehhez már mosttárgyalni kéne, sőt a tárgyalásokat lassan le kellett volna zárni, programot hírdetni (szakemberek által elkészített és szakpolitikai programokat) sőt, egy árnyékkormánynak is látszania kéne. Ehelyett megy a semittevés (bocs, látszatcselekvés) miközben lehet, hogy példának okáért az MSZP tagsága megszakad az erőlködéstől, hogy híveket szerezzen, de nem megy szegényeknek (tényleg sajnálom őket), mert igazából a felső vezetés muníció nélkül hagyja őket. (Momentán nemcsak ők járnak ebben a cipőben, hanem a többiek is)

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Sajnos igazad van (én is láttam az említett esetet a hiradóban) de ezt katicabogár az életben be nem fogja ismerni...

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Tudod valószínűleg a kérdés úgy van megfogalmazva, hogy azt az NVI elutasíthassa. Erre jön egy bírósági fellenezés, aminek a végén a bíróság kimondja, hogy az NVI-nek van igaza. És kezdődik minden előlről.. Legalábbis eddig így volt... 

plalyA képe

plalyA
3 éve

Nem értem, hogy minek kell ezen annyit rugózni. Megmagyarázni nekem ezt valaki.

Ha a hölgy adta be elébb – ám legyen. a kérdés lényege, ha jól olvastam a hölgy beadványát, hogy akarják –e, hogy továbbra is zárva legyenek a kiskereskedelmi  egységek vasárnap - azaz akarják e hogy ne módosítsák az ide vonatkozó törvényt.

Én az MSZP helyében óriási ovációt csapnék, és mozgósítanék mindenkit, hú de pártolnűm a kezdeményezést meg minden. Lufik, zászlók, meg transzparensek, sőt fehér ruhás szűzlányok, koszorúk meg virágeső. Mindenütt csak elismerően szólnék erről a polgári kezdeményezésről és dicshimnuszokat rebegnék a választási rendszerünk csodálatos voltáról. Egyben mindenkit felszólítanék, hogy teljes mellszélességgel, csatlakozzon a mozgalomhoz és szavazzon nemmel. A sajt csapdájába esik bele a FIDESZ.

S ha volna baloldali együttműködés, akkor nekik is ezt kéne tenni - olyan hamar összegyűlne az a 200 ezer nem szavazat hogy ihaj.

Véleményem szerint teljesen felesleges puskapor pocsékolás most ezen rugózni. Ha beadta, akkor beadta. Ő tudja, hogy miért. Nincs más dolog csak mozgósítani egy NEM kampányra aztán már is ott vagyunk, ahol akkor lennénk, ha az MSZP beadványa sikerül, és ha az MSZP-nek sikerül a 200 ezer aláírást megszerezni. És ha igennel szavaznak meg egyéb dolgok. Nem sokkal egyszerűbb a helyzet most.

Így lehet elvenni a kedvüket attól, hogy máskor keresztbe tegyenek.

Szóval akkor most miért is van ez a nagy felháborodás?

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Sajnos igazad van kedves Csejoska! Simán elképzelhető egy leszámolás a "nem igazhivők"  ellen!

csejoska képe

csejoska
3 éve

A népszavazási kérdés  -ebben az esetben-  a gumicsont szerepét tölti be !

Kicsit mélyebben érezve a politikai élet  "elqrvulását"  nagyobb a tét, minthogy az MSZP be tudta e adni

a kezdeményezési javalatot ! A következő lépés  -hiszen "vezérünk" nagyon következetesen követi hires elődjének manővereit-  talán majd a kristály éjszaka lesz. (Valszeg már régen ki van választva az a népcsoport  -és itt elsősorban nem etnikai besorolásról  van szó-  aki ellen majd lejazlik az "igazhivők"

akciója.) Most annak felmérése folyt, hogy a társadalom tűrőképessége meddig terjed.

 

 

 

 

 

van sz

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Én is tisztellek , kedves katiicabogár, azonban nem adok mindenben igazat Neked! Ahogyan dmolnár is mondja, igen is fel lehet jobban készülni az eddig nem sikerült népszavazási kérelem beadására. Ez pedig, amit a két MSZP-s funkcionáris csinált, az nem mutatja még sem, hogy felkészültek volna arra az esetre, hogy nagy valószínűséggel, lesznek ellenzők. Csak mást ne mondjak, ha olyan személy, mint pl. a Bp.-i MSZP elnöknője, az biztos, hogy nem jött volna el a vonaltól és vele nem mertek volna mit kezdeni, ugyan is van kamera a helyszinen és annyira azért Ők sem hülyék, hogy egy nőt megüssenek, börtönt megreszkírozzanak! Egy biztos, a feleségem egy alacsony 50 kilós nő, de ha Ő ér oda először, akkor biztosan nem tudnák onnan kitolni, nem türné el. A fiuk nyuszik voltak, most is ez a véleményem és biztos, hogy a kamerák előtt semmit nem mertek volna tenni. Kár volt meghúzni magukat a sarokba. De, ha felkészültek volna, ahogyan mások is mondják, akkor olyanokat küldtek volna-vagy hölgyeket-, vagy olyanokat, akiknek a termete is tekintélyt ad. Ennyi sikertelenség után, igen is, jobban fel kellett volna készülni, ha tényleg valóban akarják is a népszavazást. Ezért a megállapításért pedig nem kell megsértődni!

piranha53 képe

piranha53
3 éve

Kedves Plessatt!

Véleményem szerint a szocialisták úgy jártak el, ahogyan egy demokráciában egy demokratikus párt ilyen ügyekben szokott. ( Nem védem őket ezt majd Katicabogár megteszi!

Egy gond van, hogy már régen egy mocskos diktaturában élünk, amely ellen demokratikus eszközökkel nem lehet fellépni. Bár egy demokráciában arra is jogunk van, hogy ezt a mocskos tolvaj bandát elzavarjuk, csakhogy ehhez nincs meg a kritikus tömeg.Alkotmány nélküli országban élünk.

Magam részéről már régóta vallom, hogy a demokratikus ellenzéknek ki kellett volna már régen vonulni a Parlmentből, és mindent ujrakezdeni. Persze azokkal az ellentétekkel, amelyek az ellenzék között dúlnak ezt nem lehet. Vegyük erre azt a példát, hogy pl egy ellenzéki összefogásban szükség van Gyurcsányékra vagy nincs? Emlékszünk az itteni vitákra, mit generált a Gyurcsány blog.

Ha azt irom, hogy véleményem szerint Gyurcsánnyal nem lehet sikeres egy ellenzéki összefogás, akkor sokan berzenkednek ellene-még itt a Kapcsolaton is, pedig ez nem a DK portálja. Mindent ujra kell kezdeni, csak az a baj hogy már idő sincs, mert 2010 óta pártjaink eltékozoltak hat esztendőt! 

Nem lesznek itt demokratikus választások békés hatalom átadás. Itt már csak a robbanás segithet- sajnos elképzelhetően vérrel, halottakkal.( Ne legyen igazam) Ezért is nehéz egy demokratikus pártnak, már pedig az MSZP az, Bármit is lépni! Pedig lépéskényszer van! 

lilla- képe

lilla-
3 éve

http://24.hu/kozelet/2016/02/24/kvotaugyi-nepszavazast-jelent-be-orban/ 

aki elmegy az 100 évre bebetonozza, feltéve, ha egy háború a világ végét el nem hozza :(

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

Bármennyire is meglep téged, szoktam gondolkodni. Így jutottam arra a gondolatra is, hogy nem voltam ott, nem tudom, hogy a konkrét helyzetben vajon én tudtam volna másképp (jobban, ügyesebben) tenni? Tudod..., lényeges különbség köztünk, hogy én - ismerve a két politikust - bízom az éleslátásukban és abban, hogy amit lehetett, kihoztak az ügyből.

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Tévedsz... Mindenki undorodik attól, ami történt... (már a fidesz hívőkkivételével szerintem, bár ugye Stumpf se tett lakatot a szájára, pedig őt nehéz MSZP barátsággal gyanusítani) .

De, és kérve kérlek, próbálj meg gondolkodni. Ha ez így megy tovább, akkor sohase lesz népszavazás. legfeljebb (ez nem rossz ötlet amúgy) majd 2018-ban bele lehet venni a választási küzdelembe, mint "arról is szavazunk" témát... De ha előbb akar valaki eredményt elérni, akkor bizony ez így nem fog menni. Akkor kérem tessék kijátszani a bérelt csalókat...

dmolnar képe

dmolnar
3 éve

Én értem, miért megy a harc. Sőt.. Éppen ezért azt tartom, hogy itt nem lehet jópofiskodni, meg majd jól bejelentjük, meg valaki bemegy kistáskával, mert úgyis ő lesz az első alapon dolgozni. Nem tudom mi a megoldás, de legközelebb ne jelentsenek be semmit, csak üljön oda három ember öt napon keresztül, ne hagyja ott a blokkoló órát (vagy mifenét) egy másodpercre se őrizetlenül, stb..) Mondom nem tudom, de biztos ki lehet játszani ezt a trükközést és nem elképedni kell a fidesz pofátlanságán (nekünk igen, meg fel is kell háborodnia minden jóérzésű embernek) hanem annak ismeretében cselekedni... 

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

Attila, akkor mégegyszer mondom.... semmi jelentősége a "beharangozásnak" ugyanis az előző kísérlet után ez volt az első időpont, amikor be lehetett nyújtani. A bőrfejűek és a Fidesz ugyanúgy készült rá, mint mi.

Megkérlek, azt a rágalmat meg hanyagold, hogy a szocik nem is akarják a népszavazást. Csak azért nem írok sértőbbet, mert tisztellek.

Egyébként a Facebookon ezt írtam: (és ez ide is helytálló)

"Tegnap a kigyúrt, kopasz hústornyok és egy fideszes polgármester felesége megakadályozták a szocik népszavazási kezdeményezését.

Van annak valami diszkrét bája, hogy többen nem ezeket a hústornyokat, a Fideszt, a Kubatovot, ezt az aljas eljárást hibáztatják - hanem nemes egyszerűséggel ráhúzzák a szocikra, hogy elbalfaszoskodták az ügyet (elnézést - ismétlem a szóhasználatot)

Tessék mondani! Az megelégedéssel töltené el a kedves, okos, ügyes és az ott történtekkel teljesen tisztában levő (!) kritizálókat, ha a szocik péppé veretik magukat, és úgy nem tudják benyújtani a népszavazás kezdeményezését?

Nem kéne már végre leszállni a szocik macerálásáról és végre segíteni őket/minket? Vagy annyira jó Orbán hatalma?"

 

Plessatt képe

Plessatt
3 éve

Kedves piranha53!

Természetesen ebben igazad van. Azonban, ha az egyik fél állandóan mocskos játékot űz a népszavazás ügyében, akkor a másik félnek ehhez kellene igazodnia, nem de? Főleg, ha az MSZP  valóban azt akarja, hogy legyen népszavazás! A jelek azonban nem erre utalnak. Hangzatosan, két nappal előbb bejelentették, hogy ismét megkisérlik beadni a népszavazási kérelmüket. Ez felhívás volt a keringőre, tehát rá is kellett volna megfelelően készülni. Erre 3/4 6 órakor odament két "nyuszi", bocs. két nem éppen fiatal, rámenős MSZP-s, és mint a jól nevelt fiuk, beálltak a kigyúrtak mögé a sorban. Az azonban érdekes, hogy miért oly későn mentek, ugyan is ezek a kigyúrt alakok, érdekes módon már ott voltak! /Igaz, az idős hölgy még nem volt ott, de ez esetben, ez lényegtelen/ Kérdem, ha ilyen beharangozott esemény volt, miért nem lehetett volna jóval korábban elfoglalni az első helyeket, akár 3-4 személlyel? Hiszen, lehetett rá készülni, hogy lesznek ismét, akik korán mennek és meg akarják akadályozni az akciót. Azt már nem is merem felvetni, ha mindenáron valós a szándék, akkor akár még az éjjel is ott lehettek volna, ez az esemény ennyit talán megérdemelt volna. De a beharangozás ellenére, csak 3/4 6 órakor jelentek meg a helyszinen, azt hiszem, hogy minden gondolkodó emberben felmerül, hogy tényleg valós a szándéka az MSZP-nek, nem csak a látszat miatt van minden?

Az igazság az, hogy tényleg mocskos, demokrácia ellenes cselekedetet hajt végra a hatalom, amelyet minden jóérzésű embernek, el kell itélnie. Azonban, az MSZP is nem egyértelműen cselekedett, nem igazán komolyan vette, azaz, nem komolyan készült fel a népszavazási moratórium beadására, a történések nem erre utalnak. Természetesen, ez nem mentesíti a másik oldalt, aki túlzottan, de felkészült a megakadályozására!   

katicabogar képe

katicabogar
3 éve

Ismerni kell a körülményeket kedves dmolnar. Azt mindenki gondolta, tudta, hogy ismét megpróbálkoznak a szocik a beadással. Amikor utoljára megakadályozták - akkor is mondták, hogy addig próbálják, amíg nem sikerül.

Ezt ha nem jelentik be, akkor is tudják - akiket érdekel (márpedig a bőrfejűeket és a Fideszt érdekli) - hogy mikor van az első nap, első másodperce, amikor be lehet nyújtani. Hát ezért a másodpercért ment a harc.

Oldalak