A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

A boltzárnak 26 támogatója már biztos van

via Origo

2016. március 3. 10:48 | 0 hozzászólás

A boltzáras népszavazási kezdeményezést az MSZP-t beelőzve benyújtó Erdősi Lászlóné mellett 25 támogatója már biztosan van a vasárnapi boltzárnak. Ennyi támogató aláírást adott be ugyanis Erdősiné a kérdése mellé. Patyi András NVB-elnök szerint ennél a jövőben lehet, hogy több kell majd egy referendumhoz. Sem Erdősiné, sem polgármester férje nem beszél a botrány miatti lemondatási szándékról.

Ahhoz, hogy kiírják a boltzárvédő országos népszavazást, 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjtenie a kezdeményezésével az MSZP ezzel ellentétes tartalmú kérdését beelőző Erdősi Lászlónénak. A kezdeményező egyelőre ennyi embert nem tudhat maga mögött, de 26 támogatója már biztosan van a KDNP ötletére bevezetett vasárnapi pihenőnapnak.

Erdősiné és még 25 ember 

Megjelent a Magyar Közlönyben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfő esti ülésén hozott határozata, mellyel a testület átengedte Erdősi Lászlóné népszavazási kezdeményezését, ami fenntartaná a boltzárat.

Ezzel együtt az NVI-nél a benyújtáskor történt balhé ellenére elutasította az MSZP-s Nyakó István beadványát, ami a boltzár eltörlésére kezdeményezett volna népszavazást.

Tovább...


A cikk eredetije: A boltzárnak 26 támogatója már biztos van


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges