Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bokros Lajos is az ellenzéki összefogás mögé állt

via 168 óra Online

2014. január 31. 11:52 | 17 hozzászólás

Tárgyalásokat folytat a baloldali összefogással Bokros Lajos és mozgalma, a Modern Magyarország (MoMa), jelentették be csütörtökön az Igen! Lehetséges! című rendezvényükön. Bokros Lajos elnök, Pusztai Erzsébet alelnök és Kajdi József elnökségi tag egy külső, programalapú támogatói megoldáson gondolkodnak.

A Modern Magyarországért elnöke nem kér semmit cserébe – sem pozíciót, sem helyeket –, csak garanciát arra, hogy ha a baloldal hatalomra kerül, helyreállítják a jogállamot – írja a Klubrádió honlapja. Bokros Lajos azt is elmondta, tárgyalásban van Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc pártjaival. Tervei szerint aláírnak egy alkotmányos megállapodást, melynek keretében a baloldali összefogás pártjai vállalják, hogy helyreállítják az alkotmányos jogállamot és megalkotnak egy új választási törvényt.

Ennek – mint mondta – olyannak kell lennie, mely nem kényszeríti az eltérő értékrenddel bíró pártokat arra, hogy koalíciót kössenek egymással kényszerűségből, hanem lehetővé teszi a kétfordulós arányos választásokat.

Alkotmányos jogállam, demokrácia, sajtószabadság, lelkiismereti és vallásszabadság nélkül nincs egészséges társadalom. Politikai verseny nélkül nincs gazdasági verseny, mindenható állam mellett nincs piaci verseny, vállalkozói szabadság. Helyre kell állítani a fékek és egyensúlyok rendszerét, ezzel megerősödik az önálló és munkájára és teljesítményére büszke polgár – fogalmazott Bokros Lajos.

Az április hatodikai szavazást ismét népszavazásnak nevezte. Ez szerinte arról fog szólni, hogy akarjuk-e még további négy évig a Fidesz pusztítását – tudósított a Klubrádió.

A baloldali nyitást jelzi, hogy a rendezvényen részt vesz az MSZP-től Horváth Csaba főpolgármester-jelölt és MSZP-alelnök, illetve Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke. A Demokratikus Koalíciót Bauer Tamás és Niedermüller Péter alelnökök képviselik. A liberálisoktól Bősz Anett jelent meg, és ott van Herényi Károly is a régi MDF-ből – írja az Index
 


A cikk eredetije: Bokros Lajos is az ellenzéki összefogás mögé állt


Hozzászólások

lilla- képe

lilla-
5 éve

ebben is egyetértünk!

mégis 39% !

és mégis egymásnak kell vetni a hátat--mindenféle" zakkant milliárdosozás" ellenére is!

 

másként nincs semmi esély! Kár, hogy az idő viszont kevés!

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Nos, a 39% összetétele (minden tudományos háttér és költséges felmérés nélkül, a saját józan eszemben bízva).

- Akik jól jártak az egész eddigi kormányzással (akár az egykulcsos adóval, akár más megbizatásokkal)

- Akik ugyan nem jártak jól, de nem is vesztettek és nem igazán érintette őket se az egészségügy, se a többi szolgáltatás átszervezése, valamint ellenszenvesek nekik a demokratikus oldal pártjai (vagy akár csak valamiféle stabilitást akarnak). (Ők az "egyik kutya, másik eb" gondolat képviselő, Valószínűleg azt gondolják, hogy kormányváltás esetén most a másik oldal mecénásai fognak sokat lenyúlni)

- Azok a hívők (máshohgy nem tudom nevezni), akiknek mindegy mi van,. ők akkor is Orbánra (nem a fideszre) szavaznak. (Fanatikusok klubja)

- Azok, akik a szociális segélyek, és egyebek lecsökkentését a "na végre jól megadtuk a mocskos munkakerülőknek" alapon gondolkodnak. (empátia teljes hiéánya)

- Azok többsége, akik ma az élet peremén élnek, akikra se ez, se az nem hatott, mert már régóta kiestek minden ellátásból, de mégfogékonyak a nemzetieskedő jelszavakra. (Mondjuk ők sejtik, hogy kormányváltás esetén se lesz nekik jobb..)

- Azok, akik a mindegy mi, csak a "szocik", vagy "kommenisták" ne legyenek hatalomban (zsigeri gyülölet)

- Soviniszta, rasszista, de még nem teljesen fasizálódott emberek, akik azt hiszik, hogy "harccal" meg lehet oldani a problémákat. (itt általában általános műveltségbeli ismerethiányokkal állunk szemben)

Lehet, a lista nem teljes, de nagyjából erről van szó. 

Az pedig valóban igaz, hogy valóságos bűncselekményeket kell feltárni, nem pedig célozgatni.. Az is módszer persze, de az előbbi legalább hatásos is, már ha az ügyészség nem ejti a vádat..

lilla- képe

lilla-
5 éve

egyetértünk!

A retorika szintjén elkerülte

valóságosan megszorított---minden közösségi területen( oktatás, egészségügy stb.)

A népek felé kimutatja a "jobban teljesít" szlogen tartalmát

Meg még rezsit is csökkent --- (nem bért emel!)

Hogy a haveroknak mi jut?! Nos azt csak mondják---fiktív---mert aki bajban van alacsony keresetű  az vagy hisz vagy nem  ebben s abban!

Ajánlom a tegnapi Friderikusz műsort  Másként látjuk a világot utána---hoznám, de még nem lehet!

Végre megfogalmazták ott--mi s miért van ma megint 39%-nyi szavazó-hívő!

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

Kedves lilla- ! 

A fidesz a Bokros csomagot retorika szinten is elkerülte de a valóságban is... Mire gondoltál, amikor azt írtad, hogy megvalósította? Tudniillik, ha az emlékeim nem csalnak (de javíts ki, ha máshogy tudod) a Bokros csomag valóban kemény megszorításokat tartalmazott, főleg a szociális juttatások és a fiskális politika terén, de az eredménye szinte azonnal jelentkezett, az államadósság meredek csökkenésében, a gazdasási növekedés megugrásában... Ma hol a ahozadéka a mgeszorításoknak? A lerabolt pénz minden hatás nélkül tünt el a haverok zsebében, kezdve a nyugdíjkassza 3000 milliárdjával, egészen a mostani ügyekig...  

Úgyhogy nem tudom, milyen Bokros csomagot valósított meg a fidesz, mert szerintem semmilyet. Ami meg a "rezsicsökkentés" címszót illeti, te is tudhatnád (ha már ide jársz esetleg olvasgatni is), hogy az a pénz, amit a bankoktól nyúlt le, vagy éppen a szolgáltatóktól, nem hozzád került, meg hozzám se, mert ezt a szolgáltatók (bankok, áramszolgáltatók és társaik) simán rád terhelik, ha nem ilyen címen, akkor olyanon, édesmindegy...  

Szóval mielőtt leírsz valamit, el kéne gondolkodni.. 

lilla- képe

lilla-
5 éve

A fidesz képviselte mai gondolkodásmód ott volt a zemberekben, Bokrossal vagy anélkül

Felszínre kellett , hogy kerüljék.

Hogy válasz az általa feltett kérdésre máig nincs ??!Az is benne volt a fejekben--A fidesz látszólag a "Bokros csomagot" retorika színtjén legalábbis elkerülte, de valóságosan rég megvalósította, akkor mikor a bankoktól, az oktatástól , az egészségügytől stb. kivont pénzeket rezsicsökkentés címén szétoszt, mert az emberek becsaphatók!és megoszthatók. Felsőoktatásba jutni vágyó csemetéje kevés embernek van, műtétre szoruló is .....

 

Szóval az ellenzék , a mai ezt nem tudja megláttatni!!

dmolnar képe

dmolnar
5 éve

???? 

Én azt tudom, hogy Bokros nélkül (vagy hasonló gazdasági program nélkül) államcsőd lett volna.. Mi köze ennek ahhoz, hogy mi lett a fideszből?

ZSADIzene képe

ZSADIzene
5 éve

Ha Bokros nem lett volna, a Fidesz MA MÁR sehunba se lenne, eltörlődött volna a föld színéről 2002-ben...
 


sphagin
5 éve

Bokros felfogta azt amit te nem !

Kellenek a szakemberek a politikában is !

Valahogy hitelük van, hisznek nekik !

victorb képe

victorb
5 éve

Bokros politikusnak ment, nem maradt meg szakembernek. Elment mindenki politikusának, és senki szakemberének. Ettől lenne olyan hiteles?


sphagin
5 éve

Látod, pont erről írtam !

Szerinted Bokros nem hiteles.

Szerintem meg az !

Ő most is azt képviseli amit eddig szinte mindig, a szakmaiságot !

Ez a hitelessége és ezért volt rá szüksége az MSZP-nek, az MDF-nek és a mai ellenzéknek is !

Mert az rendben van, hogy a politikához hogy viszonyul, de a politikának is szüksége van a kiváló szakemberekre, amelyek megmondják, hogy minek mi a következménye, hogy dönteni lehessen !

Azt csak a diktátorok engedhetik meg maguknak, hogy mennek mint a vakló !

Akik a realitás talaján állnak, azok igenis meghallgatják a szakembereket is és figyelembe veszik azt amit mondanak.

Hogy a választóval szemben kell hitelesnek lenni ?

Hát ezt nem mondhatnám !

A választók ezerarcúak és nem egységesek !
Nem lehet mindenki számára hiteles embert találni !

Nem lehet tehát azt kijelenteni amit te is próbálsz itt nekünk előadni !

Aki az egyik ember számára nem hiteles, az még a másik számára az lehet !
Azt hiszem, hogy ezzel egyetérthetsz te is.

Így én is hiteles leszek !

Szudoczky képe

Szudoczky
5 éve

Szerintem Bokrosnak most nemelsősorban politikusnak, hanem szakembernek kell lenni.

Személy szerint nagyon örülök, mert csak sajnálni tudtam volna, ha távol marad az Összefogástól. Nagyon nagy szükség van arra a háttérre, amit közgazdászként személyében nyújtani tud. Az ő gazdaságirányítói szakértelmét, éleslátását, kitartását, a célok elérését segítő következetes feladat végrehajtási képességét feltétlenül fel kell használni a reménybeli új kormánynak!

Erika1 képe

Erika1
5 éve

Mindenki  szavazatára  szüksége  van  a  kormányváltóknak  ,  de  hogy  kiket  rak  a "kirakatba"  ,kiknek  ad  tényleges  feladatokat  az  nagyon  nem  mindegy  .

Bokros  ,lehet  jó  szakember  ,de  rossz  ,nagyon  rossz  politikus  .Olyan  mint  az  elefánt  a porcelánboltban  .

Aki  már  "elfogyasztott "  3  pártot  ,ott  a hitelességről  politikailag  nem  érdemes  beszélni  .

 

 

victorb képe

victorb
5 éve

Vagyis Bokros Lajos nem hiteles. Vagy akor nem volt hiteles, amikor az MDF színeiben indult, vagy mikor pártot alapított, vagy most. De valamikor semmiképp sem volt az. A mandátumát egyébként nem adta vissza.

Hitelesnek egyébként nem a Fidesszel szemben, hanem a választóval szermben kell lenni. Márpedig ő nem az. Nincs egyedül.


sphagin
5 éve

Kinek nincs szüksége hiteles politikusokra ?

A "valóban" hitelesség pedig pártfüggő !

A FIDESZNEK biztos nem "valóban" hiteles az ami az ellenzéknek az !

Bokrostól az MDF elhatárolódott és visszakérte a mandátumot tőle !

Azért mégiscsak az MSZP kormányában volt miniszter  és ez is mond valamit.

Az az igazság, hogy manapság nem nehéz a FIDESZ -el szemben hitelesnek lenni !

Sokszor elég, ha "csak" a szakmai kritériumnak megfelel valaki !

victorb képe

victorb
5 éve

Bokros ma még az MDF színeiben EP képviselő.

Az Összefogásnak szüksége lenne valóban hiteles emberekre.

Kataaa képe

Kataaa
5 éve

Aki épp ésszel gondolkodik tudja, hogy amit a  regnáló kormány  csinál, az nem vezet jóra. Bizonyíték, annyi mint a tenger...

bibi666 képe

bibi666
5 éve

Én nagyon örülök, szükség van Bokrosékra is....

Most már rajtunk választókon múlik....