A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bohózattá fajult a váti repülőtér ügye

via Nyugat.hu

2012. október 27. 14:30 | 1 hozzászólás

A kormány és a Fidesz valótlan dolgokat állít – írja közleményében a beruházást szervező SIA-Port Kft. Tételesen cáfolják Orbán Viktor, Hende Csaba, és a szombathelyi Fidesz kijelentéseit. Összefoglalónk.

Pénteken derült ki, hogy a kormány véglegesen letette a garast a pápai repülőtér bővítése mellett, így a Vát és Porpác mellé tervezett, kínai befektetőkön alapuló logisztikai bázis elveszítette létjogosultságát. Hende Csaba honvédelmi miniszter bejelentése után nyilatkozatháború kezdődött.

Nyilatkozatháború

Először a szombathelyi szocialisták fejezték ki tiltakozásukat, majd a Fidesz szombathelyi szervezete nyilatkozott, ők fantomrepülőtérnek nevezték a váti tervet, és azt írták, hogy az állítólagos befektetők régen köddé váltak, egyébként sem látta őket soha senki.

A szombathelyi közgyűlés Fidesz-frakciója következett, ők üdvözölték a kormány döntéseit, azt állították, hogy 2009 óta sem a kínai, sem a magyar befektetők egyetlen lépést sem tettek a projekt engedélyeinek megszerzéséért, így nem lehet továbbra is illúziókat, vágyálmokat kergetni. És megvádolták a szocialistákat, hogy a mögöttük álló gazdasági érdekcsoportot akarják kiszolgálni.

A repülőtér ügyét mis is végigkísértük, csupán néhány történést elevenítünk fel. Bő egy évvel ezelőtt interjút készítettünk Barta Balázzsal, az előkészítést végző SIA-Port Kft. ügyvezetőjével. Elmondta, hogy 2011 augusztusában tárgyaltak utoljára a magyar kormánnyal, akkor úgy tűnt, sínen van az ügy. Azt kérték a kormánytól, hogy álljanak az ügy mögé, a könnyebb engedélyeztetés érdekében. Csupán ennyit, pénzügyi támogatást nem igényeltek.

Tovább...


A cikk eredetije: Bohózattá fajult a váti repülőtér ügye


Hozzászólások

Ellen_Ripley képe

Ellen_Ripley
6 éve

Amihez a Fidesz és kormány hozzányúl, ott kő kövön nem marad. Vagy el sem kezdik  a projekteket.