Szerkesztők ajánlják Valamiért valamit
A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bohócot csinálnak a parlamentből: röhejes országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Fidesz a Sargentini-jelentés „elmarasztalására"

via 168 óra

2018. szeptember 18. 15:08 | 3 hozzászólás

Nem meglepő.

Nincs meglepetés, ahogyan már valószínűsítettük, a Sargentini-jelentés elleni országgyűlési határozati javaslatot terjesztett a Ház elé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely. A határozattal visszautasítanák „a Magyarországgal szembeni rágalmakat".

A Fidesz által benyújtott határozat címe már önmagában is sokatmondó: „Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról". A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a „zsarolásnak", utasítsa vissza a Magyarországot elleni „valótlan vádakat", és jogi úton is lépjen fel a szerintük csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

A javaslat nemcsak szövegezésében, szándékaiban is igen komikus, hiszen a kormány már a múlt héten bejelentette, hogy az uniós bíróságon igyekszik majd megtámadni az európai parlamenti szavazási eljárást, a kormánykommunikációs panelekkel egybevágó fideszes előterjesztés pedig számtalan hazugságot és ostobaságot tartalmaz.

    „Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát" – tartalmazza az ország szuverenitásának megvédéséről szóló előterjesztés.

Csakhogy valójában senki sem akarja elvenni Magyarországtól a határőrizet jogát. A korábban éppen Orbán Viktor által követelt közös uniós határőrizetről szóló javaslatcsomag – amely jelenleg még mindig csak bizottsági javaslat formájában létezik –, egyértelműen kimondja, hogy minden nemzetállam szuverén joga a határvédelem. Az Unió a tagállamok kérelmére, válsághelyzetben segítene védeni a határokat és lebonyolítani a határőrizeti feladatokat, a nemzeti szabályok szerint, az állami hatóságok felügyelete és irányítása alatt. Az „elveszik a határőrizet jogát" típusó hazugságot egyébként tegnap, miután Orbán Viktor erről (is) beszélt – nem kimondottan a valóságnak megfelelően – parlamenti nyitóbeszédében, maga az Európai Bizottság is tételesen cáfolta.

De a Fidesz nem áll meg itt. A javaslatuk azt is kimondja, hogy a Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit támadta meg, ezzel pedig túllépte hatáskörét és megsértette az ország szuverenitását. „Visszautasítjuk a Sargentini-jelentésnek nevezett hazug bevándorláspárti vádirat rágalmait. Visszautasítjuk a jelentést, amely azért támadja Magyarországot, mert nem fogadott be bevándorlókat, elutasította a kvótát, jogi határzárat hozott létre, és büntethetővé tette az illegális bevándorlás szervezését" – írják, noha a Sargnetini-jelentés korántsem erről szól.

Tovább...


A cikk eredetije: Bohócot csinálnak a parlamentből: röhejes országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Fidesz a Sargentini-jelentés „elmarasztalására"


Hozzászólások

Kataaa képe

Kataaa
7 hónapja

Kevesen vannak, mégis  soknak  tűnik...

 

ZSADIzene képe

ZSADIzene
7 hónapja

Tudod Katám, az a fő gond a Fidesszel, hogy NÉP alatt az egész ország állampolgárait értik, holott a NÉPFELSÉGNEK csak azon részét tudják rávenni a SAJÁT hazug verziójukra, akik vannak olyan primitívek, hogy hisznek is a hazugságaiknak!
Bár én ilyen embereket keveset ismerek, de ettől még sokan is lehetnek, sajnos!:(((

 

Kataaa képe

Kataaa
7 hónapja

Nem meglepő, saját  magukról állítanak ki  bizonyítványt. Mikor értik már meg  végre, hogy  nem Magyarország  ellen, hanem ellenük, a  Fidesz  kormány elen  szól a  "vád"?  Sajnos a népet megint  hazugsággal akarják rávenni a saját verziójukra.