A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bíróság elé kerül Pintér Sándor? Most kiderül, volt-e választási csalás

via Pesti Bulvár

2018. június 8. 10:49 | 0 hozzászólás

Egyes településeken a demográfiai változásoktól függetlenül, megmagyarázhatatlan mértékben bővült a lakosság. Ezek pedig éppen olyan településeken történtek, ahol a választókerületi szavazás eredményét befolyásolhatták a lakcím-létesítési csalás gyanús esetei.

Hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, a TASZ és a Political Capital már április 5-én kérte, hogy a Belügyminisztérium adjon számot az elmúlt két évben létesített lakcímek számáról településenként. Ezekből a közérdekű adatokból lehetne következtetni arra, hogy vajon történtek-e visszaélésszerű lakcímbejelentések, amelyek befolyásolhatták a 2018-as általános országgyűlési választást is. A Belügyminisztérium azonban megtagadta a válaszadást, most pedig elfogyott a türelem, és pert indítanak  a közérdekű adatok megismeréséért.

Ezen adatok nélkül senki nem lehet biztos benne, hogy az egyik legelterjedtebb csalási formának tűnő manipuláció mekkora befolyással volt a választás eredményére. Ezért a kormánynak is, és minden pártnak is elemi érdeke lenne a kért adatok nyilvánossága. A kormány titkolózása és az adatok nevetséges indokokra való hivatkozással való visszatartása azonban sokatmondó. Ezeknek az összesített, személyes adatokat nem tartalmazó számoknak mindenkor nyilvánosnak kellene lenni, mindenféle adatigénylés nélkül is.

Tovább...


A cikk eredetije: Bíróság elé kerül Pintér Sándor? Most kiderül, volt-e választási csalás


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges