A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Beledermed a húsvéti nyúlba a szeretet

via Pécsi Stop

2015. április 3. 11:10 | 0 hozzászólás

Enyhén szólva is volt már szebb húsvétunk a mostaninál: a meteorológusok szerint felhős, hűvös, szeles, esős, hajnali fagyos, helyenként jég-, illetve hózáporos hosszú hétvégénk lesz.

Kellemes, otthon ülős ünnepeket!

Pénteken az Országos Meteorológia Szolgálat prognózisa szerint a délelőtti órákban gomolyfelhő-képződésre kell készülni, napközben, főként a Miskolc-Békéscsaba vonaltól keletre a felhőátvonulásokból további futó záporok, jég- és hódarazáporok alakulnak ki, errefelé zivatar is kialakulhat. Nyugaton, délnyugaton jobb lesz a helyzet: kevesebb gomolyfelhő képződik, csapadék is csak kis valószínűséggel alakul ki. A Győr-Szeged vonal széles sávjában továbbra is viharos széllökésekre kell számítani, keleten, északkeleten és a délnyugati országhatár mentén mérsékeltebb lesz a légmozgás. Melegünk nem nagyon lesz: a szakemberek szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, északkeleten a hűvösebb idő.

Szombaton a met.hu prognózisa szerint eleinte kevés lesz a felhő, majd elmúlik az idill, délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, délután meg is vastagszik a felhőzet, eső, zápor is várható, de csak szórványosan. A szél eleinte erősebb lesz, de délutánra elcsitul. Éjjel és hajnalban -4, +1, nappal 8-13 fokra kell számítani.

Húsvét vasárnapja sem lesz éppen derűs, felhősen indul, majd némileg javul a helyzet, és a nap is elő-előbújik. Az esernyőt ne hagyjuk otthon, a szakemberek szerint szórványosan valószínű eső, zápor, a hegyekben havazás, hózápor is lehet, a helyzetet rontja az északi, északkeleti szél, mely főként a Nyugat-Dunántúlon többfelé megerősödik. Hajnalban fagyhat, -2, +3 fok esélyes, nappal 9-13 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

A locsolás szent napja sem hozza el a kellemes tavaszt: felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, szórványos záporral, helyenként hózáporral. A szél helyenként viharos lesz, hajnalban fagy, nappal nem, de nagy melegre ne apelláljunk: 6-11 fokot jósolnak az időjáráshoz értők.


A cikk eredetije: Beledermed a húsvéti nyúlba a szeretet


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges