A Kapcsolat.hu megújul.
Legyen ön is tagja egy jó közösségnek!

Bebizonyosodott, hogy hamis aláírások voltak a kamupárt jelöltjénél

via Stop

2015. október 25. 11:52 | 0 hozzászólás

Iskolapéldáját mutatta be a 2014-es országgyűlési választások egyik kamupártja annak a választójogi csalásnak, amelyre a kormánypártok érdekeit védő választási törvény lehetőséget biztosít.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője kérdést tett fel a legfőbb ügyésznek azzal kapcsolatban, hogy miként halad a Terézvárosban talált gyanús aláírások ügyében folytatott nyomozás. Polt Péter megerősítette a korábbi sejtéseket, miszerint a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjánál talált aláírások közül 140 már egészen biztosan hamisnak bizonyult. Az ügyben az MSZP-s Kékesi Tibor tett bejelentést, amikor észlelte, hogy ugyanazok a választópolgárok támogatták ajánlásukkal a Fidesz-KDNP valamint a szociáldemokraták jelöltjét is, a mindkét íven szereplő aláírások azonban egyáltalán nem hasonlítanak egymásra.

A legfőbb ügyész tudománya azonban a jogsértés megállapításán túl már nem igen terjedt. Az egykoron a Fidesz volt jelöltjeként is helyt álló Polt ugyanis közölte, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjének aláírásai hitelesek, a kamupárt aláírásgyűjtője utáni nyomozás pedig még folyamatban van.

Polt válaszából azonnal kitűnik, hogy a legfőbb ügyész pártatlansággal már megint nem vádolható. Egyrészt már az sem világos, hogy vajon miből tudta megállapítani, hogy két aláírás közül melyik lehet a hamis. Másrészt viszont az is felfoghatatlan, hogy miért nem tudott a vádhatóság fényt deríteni a kamupárt aláírásgyűjtőjének személyére, amikor azt fel kell tüntetni az íven.

Feltéve, de nem megengedve, hogy ezt a trükköt a szociáldemokraták és az összes többi kamupárt Budapest más kerületeiben is alkalmazta, akkor bátran kijelenthetjük, hogy ez a törvénysértések csak a fővárosban három mandátumába kerültek az MSZP-nek, mivel Pál Tibor, Móricz Eszter és Kunhalmi Ágnes is csak minimális hátrányba került a szavazatok összeszámolásánál. Bár a tavalyi választások nem néhány képviselői helyen dőltek el, de ez a trükk egy szorosabb voksolásnál bőven alkalmas lehet az eredmény átfordítására.


Szerző: Frey   |  egyéb írások a szerzőtől »   |   STOP


A cikk eredetije: Bebizonyosodott, hogy hamis aláírások voltak a kamupárt jelöltjénél


Írd meg a véleményed!

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges